ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ : Ψηφίστηκε με «συνοπτικές διαδικασίες» στη Βουλη – ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ξεπλένει τους φονιάδες των λαών

.   9 Φεβρουαρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΣΤΟ ΝΑΤΟ : Ψηφίστηκε με «συνοπτικές διαδικασίες» στη Βουλη – ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ξεπλένει τους φονιάδες των λαών

 

Με μια ακόμα «fast track» διαδικασία, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωτόκολλο προσχώρησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, που αποτελεί την ουσία της ΝΑΤΟικής Συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Τσίπρα – Ζάεφ. Υπέρ της κύρωσης τάχθηκαν 153 βουλευτές, 140 το καταψήφισαν και ένας δήλωσε «παρών».

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση έδειξε την αφοσίωσή της στην εξυπηρέτηση των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή, με αντάλλαγμα την αναβάθμιση του ρόλου τμημάτων του ελληνικού κεφαλαίου. Την Πέμπτη το πρωτόκολλο έγινε δεκτό στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Όχι» στο δολοφονικό μηχανισμό από το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταψήφισε, αναδεικνύοντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα αυτής της συμφωνίας. Λέμε ένα πελώριο «Όχι» στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο δολοφονικό στρατιωτικό μηχανισμό, τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση «είναι το καλύτερο βαποράκι» των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή (δείτε εδώ). 

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να οικοδομήσει την εικόνα ενός πρωθυπουργού και μιας κυβέρνησης που μπορούν να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τα «εθνικά συμφέροντα», όπως ονομάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί έκρυψαν πίσω από τον «καυγά» για την αστική διακυβέρνηση τη στοίχιση τους με τα αμερικανοΝΑΤΟικά συμφέροντα (διαβάστε εδώ αναλυτικα). 

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι τυπικό ζήτημα. Είναι η ουσία και ο λόγος υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών και η αιτία της βιασύνης με την οποία γίνεται η κύρωση του πρωτοκόλλου στην Ελλάδα και άλλες χώρες, ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, προσθέτοντας ότι ο στόχος αυτός αναφέρεται και στην έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών λέγοντας πως «η Ελλάδα συμβάλλει στην αποδυνάμωση της κακοήθους επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται σε αμερικανοΝΑΤΟικό πρωταθλητή, στον καλύτερο συνήγορο της πιο δολοφονικής μηχανής που γνώρισε η ανθρωπότητα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Ισχυροποιείται η θέση των φονιάδων των λαών, πολλαπλασιάζοντας τους κινδύνους πολεμικών συρράξεων, με την Ελλάδα να βρεθεί στο επίκεντρο, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος (διαβάστε εδώ αναλυτικά). 

Η συζήτηση στην Ολομέλεια περιλάμβανε και ενστάσεις περί αντισυνταγματικότητας που έθεσαν η Χρυσή Αυγή και οι ΑΝΕΛ. Παίρνοντας το λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι η ένσταση της Χρυσής Αυγής, που ταυτίζεται με τη χούντα, δεν αξίζει καμίας απάντηση. Για τη δεύτερη ένσταση, σημείωσε πως όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραχωρούσαν τη βάση στη Λάρισα στο ΝΑΤΟ για drones δεν τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας και ούτε καν ενημερώθηκε η Βουλή. Το ΚΚΕ αποχώρησε κατά την ψηφοφορία επί των ενστάσεων αντισυνταγματικότητας και επανήλθε αμέσως μετά, στη συζήτηση επί του Πρωτοκόλλου.  (δείτε εδώ το video).