ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Αγνώριστο το Εργατικό Κέντρο για την υποδοχή του Συνεδρίου της κλαδικής Ομοσπονδίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Αγνώριστο το Εργατικό Κέντρο για την υποδοχή του Συνεδρίου της κλαδικής Ομοσπονδίας

Από τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου του ΕΚΕ στη Χαλκίδα
Από τις εργασίες συντήρησης του κτιρίου του ΕΚΕ στη Χαλκίδα

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φλεβάρη τελείωσαν οι εργασίες συντήρησης από το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας – Βοιωτίας, στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, ενόψει του 30ού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών που θα φιλοξενηθεί στο χώρο του ΕΚΕ στη Χαλκίδα, το Σαββατοκύριακο, 23-24 Φλεβάρη 2019.

Από νωρίς το πρωί, η διοίκηση του κλαδικού Συνδικάτου και άλλοι εργαζόμενοι ήταν παρόντες για να συμβάλουν και σε αυτήν τη δράση.

Όπως τονίζει το κλαδικό Συνδικάτο, «για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το Εργατικό Κέντρο είναι το σπίτι των εργατών, εκεί όπου σχεδιάζεται και οργανώνεται η δράση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας. Με μαζικές διαδικασίες, συνελεύσεις, συσκέψεις, χώρους για τη δημιουργία και κατασκευή προπαγανδιστικών υλικών, πανό, αφίσες, ανακοινώσεις κλπ. Για να μπορέσουν να έρθουν και άλλοι συνάδελφοι σε αυτόν το δρόμο, το δρόμο του αγώνα ενάντια στα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους που είναι η μοναδική διέξοδος για να ζήσουμε καλύτερες ημέρες εμείς, οι οικογένειές μας και τα παιδιά μας».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, συνεχίζει το Συνδικάτο, «είναι στον αντίποδα της σαπίλας του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που αναβλύζει ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της ΓΣΕΕ σε πολλά ΜΜΕ και που φτάνει μέχρι το σημείο εργοδότες να έχουν εκλεγεί ως αντιπρόσωποι! Ενδεικτικά είναι τα παραδείγματα που έχουν βγει στη φόρα από το ΠΑΜΕ όπως ο διευθυντής μάρκετινγκ της Attica Group που έχει εκλεγεί από το σωματείο της ΠΑΣΕΝΤ, ο πρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας ΑΝΚΙ που είναι αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ανώνυμης εταιρείας “Πήγασος Φορτούνα Γκέιμινγκ ΑΕ” που είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ και που παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες από την επιχειρηματική του ιδιότητα αφού τον έκραξε το πανελλήνιο!».

Αντίστοιχα φαινόμενα, προσθέτει, «με ευθύνη της ηγεσίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ομάδα Βασιλόπουλου) διαπιστώνονται σε όλη την Ελλάδα με σωματεία-φαντάσματα που δεν συνεδριάζουν ποτέ, δεν βγάζουν ποτέ ανακοίνωση, εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχουν αρχαιρεσίες ή Εργατικά Κέντρα που έχουν στήσει φάμπρικα επιχειρηματικής δράσης, με προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας που έβαλε λουκέτο γιατί ελεγχόταν για ποσά πάνω από 1 εκατ. ευρώ!».

Απευθύνουμε, καταλήγει το Συνδικάτο, «κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου στην περιοχή το επόμενο χρονικό διάστημα να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η ενότητα και δράση στον κλάδο, να κερδίσουμε αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Το 30ό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τροφίμων και Ποτών στην πόλη μας μπορεί να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση.

Έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα.

Συνδικάτα εργατών – όχι των εργοδοτών».