ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ : Οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που φτιάχνει

.   3 Μαρτίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ : Οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που φτιάχνει

 

Σε τοποθέτησή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, για το ζήτημα της συγκρότησης του λεγόμενου προοδευτικού πόλου, ανέφερε τα εξής: 

«Το μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και το νεοφιλελευθερισμό δεν είναι παρά ένα υποκριτικό προεκλογικό τέχνασμα του κ. Τσίπρα, για να δικαιολογήσει τη συγκόλληση με διάφορες δυνάμεις και γυρολόγους πολιτικούς, που έχουν πρωτοστατήσει στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Πώς μπορεί να μιλάει για μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά ο κ. Τσίπρας, όταν επί χρόνια συνυπήρχε με τέτοιες δυνάμεις και μάλιστα σε κυβερνητικό επίπεδο, όταν εισπράττει συγχαρητήρια από τέτοιες δυνάμεις (βλ. κυβέρνηση Τραμπ), για τη συμβολή στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια. Πώς μπορεί να μιλάει για «μέτωπο στο νεοφιλελευθερισμό», όταν επί 4 χρόνια εφάρμοζε τα πιο βάρβαρα μέτρα, υπέρ του κεφαλαίου, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ.

Τέτοιες πολιτικές, τέτοιες συμμαχίες όχι μόνο δεν είναι προοδευτικές, αλλά τρέφουν την ακροδεξιά, γιατί δικαιολογούν μια αντιλαϊκή πολιτική, στο όνομα μάλιστα της προόδου.

Οι πραγματικοί προοδευτικοί άνθρωποι γυρίζουν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που φτιάχνει. Συμπορεύονται με το ΚΚΕ, για να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες του λαού, για να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς παντού, για να συγκρουστούμε με το σημερινό σάπιο σύστημα, που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο, το φασισμό».