ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ : Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών – Όλοι την Πέμπτη στην Καλαμάτα

.   12 Μαρτίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ : Σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών – Όλοι την Πέμπτη στην Καλαμάτα

 
 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας θα βρεθεί την Πέμπτη 14 Μάρτη στην Καλαμάτα προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της Φθιώτιδας, τα συμφέροντα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει:

«Στις 14 του Μάρτη έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει, σε …πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Καλαμάτα, το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Πρόκειται για διεργασίες που αποτελούν το αποκορύφωμα της νοθείας, της «σαπίλας» και της υποταγής του συνδικαλιστικού κινήματος στις διαθέσεις της εργοδοσίας, που χρόνια τώρα υπηρετούν οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ  (ΠΑΣΟΚ) ΔΑΚΕ (ΝΔ) και τώρα τελευταία η «ομάδα Βασιλόπουλου» (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με έναν πρώτο έλεγχο των δικαιολογητικών που κατατέθηκαν και όσο αυτό ήταν εφικτό, 53 αντιπρόσωποι ελέγχονται σχετικά με τον τρόπο που εξελέγησαν. Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τους «νόθους» αντιπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και της γνωστής «ομάδας Καραγεωργόπουλου».

Υπάρχει πληθώρα ελεγχόμενων διαδικασιών, όπου προκειμένου να εκλέξουν αντιπροσώπους και να ελέγξουν τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, μικρά Εργατικά Κέντρα εμφανίζονται να πολλαπλασιάζουν τη δύναμη τους σε αρκετές περιπτώσεις και με περισσότερους εργαζόμενους από όσους υπάρχουν στην περιοχή τους, εργάτες ψηφίζουν κατά εκατοντάδες σε καφενεία μικρών χωριών, διευθυντές πολυκαταστημάτων εκλέγονται ως αντιπρόσωποι σωματείων, εργοδότες που εκτός από «παραίνεση για χαμόγελο» να υποδεικνύουν και το τι θα ψηφίσεις στο σωματείο σου.

Στη Φθιώτιδα, την κατάσταση αυτή και το καθεστώς του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού εκφράζει και στηρίζει το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ). Έρχεται ως συνέχεια του παλιού Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, που οι ίδιοι διέλυσαν για τη γνωστή υπόθεση των σεμιναρίων και των προστίμων του ΣΔΟΕ. Και στην ίδια λογική συνεχίζουν, ως διοργανωτές σεμιναρίων και υποστηρικτές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ. Απόντες από κάθε χώρο δουλειάς, μακριά από τις ανάγκες και τα βάσανα του εργαζόμενου. Σαν καλοί υπάλληλοι των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (ΕΚΠΕΦ) θα εκπροσωπηθεί κανονικά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Δικά τους παιδιά είναι. Δικά τους συμφέροντα εξυπηρετούν. Οι εργατοπατέρες της Φθιώτιδας και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ από κοινού μας δίδαξαν πώς να διαλύεις Εργατικά Κέντρα, πώς να αλλάζεις ΑΦΜ  για να γλιτώνεις πρόστιμο 1.000.000 ευρώ, πώς να συστήνεις Εργατικό Κέντρο με εικονικές Γενικές Συνελεύσεις των μελών των Σωματείων 58 ατόμων σε 15 τ.μ., δύο (2) Γενικές Συνελεύσεις με τα ίδια ακριβώς πρόσωπα μέσα σε 4 ημέρες και αυτά τα Σωματεία που έχουν αυτές τις δυνατότητες δεν μπόρεσαν λόγω δυσκολιών μέσα σε 6 μήνες να κάνουν εκλογές για να αναδείξουν νέους αντιπροσώπους. Αυτοί μας δίδαξαν πως ένας εργαζόμενος δεν μπορεί να είναι σε δυο Εργατικά Κέντρα, αλλά ο εργοδότης συνδικαλιστής Καραγεωργόπουλος μπορεί να είναι σε δυο (2) Ομοσπονδίες και να εκλέγεται αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ για να μη χάσει την καρέκλα του.

Από την άλλη αυτές οι παρατάξεις της ΓΣΕΕ σαν γνήσιοι εργατοπατέρες του παρελθόντος και θυμίζοντας την εποχή των «Μακρήδων» και «Λικιαρδόπουλων» αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας γιατί δεν το θεωρούν δικό τους.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας δημιουργήθηκε κόντρα στη «σαπίλα» από σωματεία και συνδικαλιστές που όχι μόνο ήταν ενάντια στα σεμινάρια που διέλυσαν και διέσυραν το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να τα καταγγέλλουν ως εκμαυλισμό συνειδήσεων, δημιουργίας παραταξιακής πελατείας και εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αρνούνται τη συμμετοχή στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας, που από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του στέκεται στο πλευρό κάθε εργαζομένου. Βρίσκεται σε κάθε χώρο δουλειάς. Συγκρούεται με την εργοδοσία, στηρίζει διεκδικήσεις εργαζομένων, οργανώνει αγωνιστικές κινητοποιήσεις, κηρύσσει απεργίες όπου απαιτούνται για να προασπίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, σέρνεται στα Δικαστήρια από την εργοδοσία και βγαίνει νικητής. Δεν μας τρομοκρατούν ό,τι και να κάνουν οι εργατοπατέρες, η εργοδοσία και η κυβέρνηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα και δεν πρόκειται να μας σταματήσουν όσα εμπόδια και να μας βάλουν.

Συνάδελφοι,

Η εξέλιξη αυτή με τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν αποτελεί έκπληξη για μας. Την περιμέναμε. Ξέραμε πως ο ταξικός μας προσανατολισμός και η προσήλωσή μας στα συμφέροντα του εργαζόμενου δεν χωρά στους σχεδιασμούς και τα καλούπια τους.

Τους καταγγέλλουμε στη συνείδηση του εργαζόμενου λαού της Λαμίας και της Φθιώτιδας. Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα. Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε σωματεία και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα και να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού ταξικού κινήματος. Τίποτα δεν μπορούν να περιμένουν οι εργαζόμενοι από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ανασύνταξη του εργατικού ταξικού κινήματος τώρα με Σωματεία εργατών και όχι των εργοδοτών.

Δηλώνουμε επίσης ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας θα βρεθεί την Πέμπτη 14 Μάρτη ακόμη και στην Καλαμάτα προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού της Φθιώτιδας, τα συμφέροντα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος».