ΛΙΒΑΔΕΙΑ : Παράσταση διαμαρτυρίας για την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλίστριας εκπαιδευτικού

.   16 Μαρτίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΙΒΑΔΕΙΑ : Παράσταση διαμαρτυρίας για την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλίστριας εκπαιδευτικού

 
 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, ενάντια στη διοικητική δίωξη σε βάρος συνδικαλίστριας εκπαιδευτικού πραγματοποίησαν την Πέμπτη 14 του Μάρτη, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Εύβοιας και Βοιωτίας και εκπρόσωποι του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λιβαδειάς, του Σωματείου της ΔΕΥΑΛ και εκπρόσωπος της ΔΑΣ από το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Εύβοιας.

Χθες στο 4ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος της προέδρου της ΕΛΜΕ Εύβοιας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με διοικητική δίωξη για την υλοποίηση συλλογικών αποφάσεων του συνδικαλιστικού φορέα που εκπροσωπεί και αφορούν στην αντιμετώπιση των συνεπειών στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους, από την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Μια δίωξη, που είναι κατ’ εντολή του υπουργείου Παιδείας και υλοποιείται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς, με προσχηματικές αναφορές περί «κακόβουλης άσκησης κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» και ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τελικά μετά την παρέμβαση των σωματείων και των φορέων η διενέργεια της ΕΔΕ αποτράπηκε.

Με ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σημειώνει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που γέμισε «την φαρέτρα των εργοδοτών και των διευθυντάδων προϊσταμένων, με νέα όπλα το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών, το τράβηγμα των συνδικαλιστών σε ΕΔΕ και δικαστήρια όταν παλεύουν κι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν».

Καταγγέλλει επίσης την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας (ΣΕΡΑ και ΔΑΚΕ) που απείχαν από την κινητοποίηση και με ευθύνη τους δεν βγήκε καν ψήφισμα συμπαράστασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Εύβοιας.

Από αυτή την άποψη τονίζει την επιτακτική ανάγκη για αλλαγή του συσχετισμού δύναμης τόσο στο πρωτοβάθμιο σωματείο όσο και στην Ομοσπονδία. «Όλοι μαζί να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα που πραγματικά βάζει εμπόδια, που ανοίγει το δρόμο για την κοινή δράση εργαζομένων, γονιών και μαθητών ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές».