Παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” για τον Δήμο Λιβαδειάς και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” για τον Δήμο Λιβαδειάς και την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Σε μία μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα σινεμά «Φίλιππος», έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για την ΠΕ Στερεάς Ελλάδας  και των υποψήφιων συμβούλων για το Δήμο Λιβαδειάς.

Στην εκδήλωση παραβρίσκονταν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Βάγγος Γιάννης.

Ακολουθούν, ο χαιρετισμός του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αν. Στερεάς-Εύβοιας, Κώστα Μπασδέκη

 

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες φίλες και φίλοι

Χαιρετίζουμε τη συγκέντρωσή μας και καλούμε όλους όσους προβληματίζονται για το μέλλον και την προοπτική  ότι ο μόνος δρόμος διεξόδου από την απογοήτευση, την απελπισία, τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης που πορεύεται το ΚΚΕ χρόνια τώρα και εδώ σε αυτό το δρόμο μπορούν να συντονιστούν τα βήματα όλων μας.

Η εμπειρία αυτού του διαστήματος έχοντας έρθει σε επαφή σ΄ όλη τη Στερεά με εκατοντάδες εργαζόμενους, άνεργους, νέους, συνταξιούχους, αγρότες, επαγγελματίες, γυναίκες από τα πλατιά λαϊκά στρώματα επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο προβληματισμός είναι έντονος κυρίως για το πού βρίσκεται η λύση  στα μύρια όσα προβλήματα που τους απασχολούν, ενώ ταυτόχρονα υφίσταται και πάλι ο κίνδυνος εγκλωβισμού ξανά και ξανά στις ίδιες δοκιμασμένες λύσεις που απαντούν στην επιλογή του μικρότερου κακού

Το ΚΚΕ ξεκάθαρα απευθύνεται με καθαρό βλέμμα και με κρυστάλλινη πολιτική πρόταση καλώντας το λαό η επιλογή στις κάλπες να γίνει με βάση το οποίος εξυπηρετεί πραγματικά τα συμφέροντά του  όχι μόνο στα λόγια αλλά με τη συνολική του στάση στον καθημερινό αγώνα της επιβίωσης αλλά και της διεκδίκησης. Δηλαδή λέμε ότι η επιλογή πρέπει να γίνει αντιστρέφοντας τη λογική του μικρότερου κακού που όπως και να το κάνουμε παραμένει κακό αν δεν γίνεται ακόμη χειρότερο όπως αποδείχθηκε αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Αυτό ισχύει σε κάθε επιλογή, σε κάθε κάλπη, ισχύει και στις ευρωεκλογές αλλά και για τις Τοπικές εκλογές.

Άλλωστε το βασικό κριτήριο για τη στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων τόσο στο περιφερειακό συμβούλιο όσο και έξω από αυτό είναι πως έχουν σταθεί απέναντι στα προβλήματα του λαού με ποιον συμπαρατάσσονται και ποια επιλογή κάνουν όταν υπάρχει το δίλημμα με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων ή με τα συμφέροντα του λαού και είναι πολλά τα παραδείγματα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε σχετικά και αποκαλύπτουν την ευρύτατη συμπαράταξη όλων των δυνάμεων του περιφερειακού συμβουλίου με εξαίρεση τη Λαϊκή Συσπείρωση στην υπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Θέτουμε καθαρά μπροστά στο λαό ορισμένα βασικά ζητήματα που αφορούν άμεσα τη ζωή του και μέσα απ αυτά μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα και για την κάλπη

 • Ανεργία- ελαστικές μορφές απασχόλησης λέμε ότι το αναπτυξιακό μοντέλο που πρεσβεύουν οι άλλες πολιτικές παρατάξεις βασίζεται στην ανακύκλωση της ανεργίας με δουλειές ορισμένου χρόνου με κουτσουρεμένα δικαιώματα που διαιωνίζει την ανεργία ή ακόμη και όταν την μειώνει αυτό γίνεται με την επέκταση των ελαστικών σχέσεων. Στον αντίποδα εμείς μιλάμε για μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ανάπτυξη με βάση τις αντικειμενικές δυνατότητες που έχει η χώρα με το βλέμμα στραμμένο στην ικανοποίηση των αναγκών όλου του λαού σε όφελός του.
 • Υγεία να μην αποτελεί εμπόρευμα όπως είναι σήμερα με νοσοκομεία και Κ.Υ σε όλη τη Στερεά όπως και στη Λιβαδειά και Θήβα  υποβαθμισμένα με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και μηχανήματα, αλλά δημόσιες δωρεάν παροχές υγείας σε αναβαθμισμένες και με επάρκεια δομές με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Για την στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των οικογενειών τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων, των πολύτεκνων οικογενειών.
 • Περιφερειακή διοίκηση στελεχωμένη με το αναγκαίο προσωπικό χωρίς εργαζόμενους διαφόρων ταχυτήτων, χωρίς εργολάβους και αναπτυξιακές εταιρίες που δουλεύουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά  με υπηρεσίες που να καλύπτουν τις ανάγκες του λαού της περιφέρειας σε:
 • Έργα πολιτικής προστασίας με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά στον Βοιωτικό Κηφισό, σε έργα αντιπυρικής προστασίας στον Παρνασσό, Ελικώνα σε όλο το ορεινό όγκο της Βοιωτίας και φυσικά έργα  αντισεισμικής θωράκισης με προτεραιότητα στον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο όλων των δημόσιων κτηρίων της Βοιωτίας.
 • Αναγκαία έργα αποστράγγισης όπως έχουν τα επειγούσης σημασίας έργα αυτό το διάστημα στην Κωπαίδα, αντίστοιχα και σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση του αναδασμού στον άνω κάμπο έργα άρδευσης αναγκαία για τους αγρότες της περιοχής.
 • Άμεση λήψη μέτρων για την έγκαιρη δακοκτονία στους ελαιώνες σε συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες, χωρίς την επιβάρυνση των παραγωγών, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της περσινής χρονιάς με την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ από τους ελαιοπαραγωγούς.
 • Έργα αγροτικής οδοποιίας σε όλη την περιοχή της Βοιωτίας σε συνδυασμό με την σημαντική βελτίωση του επαρχιακού οδικού δικτύου για να περπατάμε σε ασφαλής δρόμους χωρίς να διακινδυνεύουμε τη ζωή μας.
 • Η πολυδιαφημισμένη από την περιφέρεια απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ με υψηλά ποσοστά σημαίνει ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους της πε­ριοχής και διαιώνιση της σκληρής πραγματικότητας για τους εργαζόμενους. Στην δική μας αντίληψη είναι να αντιστραφούν οι όροι απορρόφησης με κατεύθυνση υλοποίησης έργων για το λαό και τις ανάγκες του.

Το τελευταίο διάστημα μας θέτουν το ερώτημα ποια θα είναι τα οικονομικά εργαλεία για την υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος όπου στις προτεραιότητες μας υπάρχουν έργα μη επιλέξιμα που δεν χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά ή άλλα προγράμματα.

Τους απαντάμε ότι πρώτα-πρώτα εμείς θεωρούμε ότι ο κρατικός προϋπολογισμός είναι σε θέση να ανταποκριθεί σ αυτές τις απαιτήσεις γιατί έχει πλεονάσματα που είναι χρήματα του λαού και πρέπει να του αποδοθούν χωρίς άλλη επιβάρυνση.

Επίσης θα μπορούσαν να μην αποδίδονται τα 4 δις ευρώ κάθε χρόνο όπως γίνεται μέχρι τώρα στο ΝΑΤΟ για τις ανάγκες υπεράσπισης των συμφερόντων τους και φυσικά να μη χρηματοδοτηθεί η φύλαξη με εναέρια μέσα από την Ελληνική πολεμική αεροπορία των συνόρων της Αλβανίας του Μαυροβουνίου, της Β. Μακεδονίας επίσης για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Σ αυτή τη βάση η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ στάθηκε και στέκεται απέναντι σε όλες τις άλλες παρατάξεις που βλέπουν την Περιφέρεια ως επιχείρηση και ως Α.Ε και τους εαυτούς τους μάνατζερ για την προώθηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο προχθεσινό ντιμπεϊτ από την κ. Μπατζελή .

Σε μία περιοχή όπου το κεφάλαιο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της ανάπτυξης σειράς κλάδων και επιχειρήσεων, με επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας και πλούσια κοιτάσματα ορυκτού πλούτου είναι λογικό η επιλογή υποψήφιων περιφερειαρχών για τη Στερεά απ’ την πλευρά των αστικών κομμάτων να αντανακλά και τις προθέσεις του κεφαλαίου να έχουν τους “δικούς” τους ανθρώπους στη διοίκηση της Περιφέρειας.

Όλοι τους έχουν δώσει διαπιστευτήρια αποτελεσματικής προώθησης των συμφερόντων του κεφαλαίου από διάφορες θέσεις ευθύνης και αυτό θα επιδιώξουν και μέσα από το επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι Περιφερειάρχης, όπως άλλωστε φάνηκε και στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου το σύνολο των  παρατάξεων -εκτός της Λαϊκής Συσπείρωσης- συντονιζόταν σχεδόν σε όλα τα ζητήματα με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας του Μπακογιάννη.

 Ο Αναγνωστάκης προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν δήμαρχος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκίδα, μετά τη χρεοκοπία του ΠΑΣΟΚ το 2012 πέρασε ως βουλευτής της ΔΗΜΑΡ από τη Βουλή για να καταλήξει τελικά στο ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα να κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα  Δημόσιας τάξης του υπουργείου της Προστασίας του Πολίτη  δείχνοντας τον αυταρχικό χαρακτήρα μιας Κυβέρνησης η οποία θέλει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου με κάθε τρόπο. Είναι γνωστή η αυταρχική στάση της Κυβέρνησης και του κ. Αναγνωστάκη ως άμεσα υπεύθυνου στις κινητοποιήσεις  εργαζόμενων,  συνταξιούχων, στην υπεράσπιση του  αγάλματος Τρούμαν.

 Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Σπανός αποτελεί συνέχεια του Μπακογιάννη αφού ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας σε μία περιοχή δηλαδή όπου διευκολύνεται με κάθε τρόπο η παρέμβαση του κεφαλαίου από τις περιφερειακές δομές, έχει δώσει δείγματα γραφής υπεράσπισης αυτών των συμφερόντων και φέρει φυσικά την ευθύνη για τις μεγάλες ελλείψεις σε έργα υποδομής που είναι αναγκαίες για το λαό της Εύβοιας( π.χ οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρικά κλπ.).

 Η υποψήφια από το ΠΑΣΟΚ Μπατζελή  ήταν υπουργός Γεωργίας την περίοδο 2009-2010 που με τη στάση της έδειξε πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κεφαλαίου απέναντι στους αγρότες και στις κινητοποιήσεις που έγιναν εκείνο το χρονικό διάστημα προωθώντας σαφέστατα την εκδίωξη των μικρών και μεσαίων αγροτών από τη γη τους ώστε να προωθηθεί η συγκέντρωση γης και παραγωγής σε μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες.

 Ο υποψήφιος Γκλέτσος που στηρίζεται από τους ΑΝΕΛ, επίσης έχει υπερασπιστεί τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων όπως για παράδειγμα των ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή του Μαλιακού αφού ως δήμαρχος Στυλίδας διευκόλυνε με κάθε τρόπο την επιχειρηματική δράση και την κερδοφορία  των επιχειρήσεων στην περιοχή.

Όλοι τους αποτελούν προέκταση και συνέχεια των κομμάτων που τους στηρίζουν και αυτή την πολιτική υπερασπίζονται ανεξάρτητα αν προσπαθούν να το κρύψουν.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ που στηρίζεται από κομμουνιστές αλλά και άλλους αγωνιστές απέναντι σ αυτές τις δυνάμεις αντιτάσσει την δυναμική που αντλεί από τα πλατιά λαϊκά στρώματα απ το δίκιο των απλών ανθρώπων του καθημερινού μόχθου και την αλήθεια που προβάλλει, χωρίς να κρύβει τίποτα, χωρίς να μπαίνει σε διαδικασίες υπόγειων συναλλαγών και περίεργων κομπρεμί, όπως συνήθως κάνουν όλες οι άλλες δυνάμεις αυτό το διάστημα.

Αντιτάσσει ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει γνωστούς αγωνιστές και αγωνίστριες ανιδιοτελείς, αγωνιστές του  καθημερινού αγώνα της ζωής και της διεκδίκησης του δίκιου, που σταθερά και αταλάντευτα παλεύουν πρωτοπόρα και μια καλύτερη ζωή για μια καλύτερη κοινωνία απαλλαγμένη από φτώχια και εκμετάλλευση.

Σ αυτόν τον δύσκολο μα όμορφο αγώνα όλοι οι υποψήφιοι με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ, καλούμε το λαό της Βοιωτίας να στηρίξει και να ανεβάσει ψηλά την παράταξη που αποτελεί  αποκούμπι και ελπίδα  του λαού της περιοχής.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ:

 

ΑΛΕΞΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ 2008-2011
ΑΙΡΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΒΙΟΩΤΙΑΣ 2012-2016

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕ ΟΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΥΑΛ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΣΥΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΑΒΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΗΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ O ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΚΟ ΜΟΡΝΟΣ

ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ

ΜΟΥΣΙΚΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΣΥΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

ΚΟΛΙΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΦΤΕΞ
ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΟΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ. ΘΗΒΑΙΩΝ 2010-2014
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΠΟΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΟΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ

ΛΟΙΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΔΙΑΤΕΛΕΣΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Δ. ΘΗΒΑΣ

ΜΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ Δ. ΤΑΝΑΓΡΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ

ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

ΜΠΕΡΔΟΥ ΒΙΚΥ

ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΘΗΒΑΣ

ΜΠΙΖΑ ΜΑΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΣΤΟ δ. ΘΗΒΑΙΩΝ
ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΟΥΛΑΝΔΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΘΗΒΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΓΕ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΤΑΤΣΗ ΝΑΤΑΣΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΧΟΥΣΙΑΔΑ ΑΣΤΕΡΩ

ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΕ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ
ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Και η ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Λιβαδειάς, Νώντα Κοτσικώνα

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Είμαστε ήδη στην τελική ευθεία των εκλογών.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, από την πρώτη στιγμή επεσήμανε ότι η μάχη αυτή έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα.

            Πρόκειται για μια πολιτική αντιπαράθεση, με φόντο τα σκληρά, απάνθρωπα μέτρα που έχουν ληφθεί και αυτά που πρόκειται ν’ ακολουθήσουν και που θυσιάζουν τα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση καλλιεργεί ένα επίπλαστο κλίμα αισιοδοξίας και πράγματι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων αυξάνεται, η κατάσταση στις λαϊκές οικογένειες είναι δραματική. Φτώχεια, ανέχεια, απογοήτευση…

            Στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και η πραγματικότητα μας δικαίωσε, ότι  ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»  ήρθε για να αποτελέσει το μακρύ χέρι  της κεντρικής εξουσίας. Να γίνει ο μοχλός στήριξης και εφαρμογής των μέτρων των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ από τους Δήμους, ο οποίοι έχουν μετατραπεί σε φορείς επιβολής φόρων και τελών, σε εισπρακτικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε τίποτα να μην παρέχεται δωρεάν από αυτούς.

Στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση κινείται και ο νόμος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» της σημερινής κυβέρνησης.  Χαρακτηριστικό, συστατικό  στοιχείο του είναι η στήριξη των Δήμων σε πόρους από την τοπική φορολογία, η επέκταση της επιχειρηματικότητας σε κάθε δράση του.

Η κυρίαρχη αυτή πολιτική αντίληψη, υιοθετείται από όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, που ουσιαστικά δεν αντιδρούν αλλά αποδέχονται την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σας καλούμε λοιπόν να στηριχθείτε στην εμπειρία σας και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Κριτήριο ψήφου θα πρέπει να αποτελέσει ο αγώνας της καθημερινής επιβίωσης, αλλά και  οι θέσεις, η στάση, η πρακτική όλων των υποψήφιων συνδυασμών.

Καταδικάστε τις κυβερνητικές πολιτικές που σας οδήγησαν στη φτωχοποίηση και καταψηφίστε τους τοπικούς εκφραστές τους που τις υλοποίησαν χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι, καθώς εκφράζουν, με μικρές παραλλαγές, την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Μην τους πιστεύετε. Είναι κάλπικα τα διλήμματα που βάζουν και ψέματα όσα αραδιάζουν, όταν καμώνονται πως είναι ανεξάρτητοι και ακκομάτιστοι.  Είναι συνυπεύθυνοι, ως μέλη και στελέχη των κομμάτων που από θέσεις εξουσίας έχουν σοβαρές ευθύνες για την κατάντια του λαού και του τόπου μας.

Υπόσχονται τα πάντα και στους πάντες. Τάζουν δουλειές στους άνεργους. Καλλιεργούν φρούδες ελπίδες στους απελπισμένους. Αγνοήστε τους.

Είναι γαντζωμένοι στην καρέκλα της εξουσίας και αδιαφορούν για την κατάσταση που βιώνει ο λαός, ανεξάρτητα από την προεκλογική φιλολαϊκή τους ρητορική και τις ανέξοδες υποσχέσεις τους

Αγνοείστε τις ακάλυπτες προεκλογικές επιταγές τους.

Αποβλέπουν στον αποπροσανατολισμό και στην υφαρπαγή της ψήφου σας. Είναι πιστοί υπηρέτες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Της ανάπτυξης για τους λίγους και των ψίχουλων για τους πολλούς.

Κάτω από το φιλολαϊκό τους προσωπείο εναρμονίζονται πλήρως με κάθε αντιλαϊκή πολιτική, όπως σταθερά έκαναν όσο διοικούσαν.

 Είναι αποφασισμένοι να εφαρμόσουν αγόγγυστα, όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις και σχεδιασμούς, χωρίς κανένα έλεος για την λαϊκή οικογένεια.

Αυτοί που παρουσιάζουν μεγαλεπήβολα, δήθεν πρωτότυπα σχέδια για εξασφάλιση πόρων μέσα από δημοτικά επιχειρηματικά έργα,  κοροϊδεύουν ασύστολα γιατί δεν πρόκειται να τα υλοποιήσουν και σε κάθε περίπτωση, τα όποια οικονομικά οφέλη θα είναι πενιχρά, ενώ ουσιαστικά αποδέχονται τη λογική των συνεχών μειώσεων των πόρων των Δήμων. Συμβιβάζονται με την κατάσταση. Απαλλάσσουν το κράτος από αυτή τη στοιχειώδη υποχρέωσή του.    Τέτοιους δημάρχους θέλουν οι κυβερνώντες, ο ΣΥΖΙΖΑ, η ΝΔ και οι δορυφόροι τους. Τέτοιους δημάρχους όμως συμβιβασμένους, δεν χρειάζεται, δεν έχει ανάγκη ο λαός.

Στον αντίποδα εμείς,  δεν ήμασταν και δεν είμαστε τα καλά και υπάκουα παιδιά  του συστήματος και των κυβερνητικών επιλογών που τσακίζουν τα λαϊκά δικαιώματα. Μαζί μας δεν έχουν νταραβέρια τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Εμείς προωθούμε τον δρόμο της ανάπτυξης σε όφελος της λαϊκής οικογένειας που δεινοπαθεί και όχι σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου που ανθεί.

            Δίνουμε την προοπτική μιας ισχυρής δημοτικής αρχής, στηριγμένης στις στέρεες πλάτες του μαζικού κινήματος. Μπροστά στους αγώνες και τις αγωνίες του καθημερινού ανθρώπου.

Μιας αποφασιστικής και διεκδικητικής δημοτικής αρχής, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη. Έτοιμης να συγκρουστεί με συμφέροντα. Να απειθαρχήσει σε αποφάσεις που επιβάλλονται σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Χαράζουμε το δρόμο της αγωνιστικής συμπόρευσης και συμμαχίας, για τα σύγχρονα δικαιώματα.

Στηριζόμαστε στην καθημερινή επικοινωνία μαζί σας και αρνούμαστε να έχουμε εξαρτήσεις και μεγαλοχορηγούς. Για μας πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο λαός και χορηγοί οι αγώνες του.

Δεν πρόκειται λοιπόν να μπούμε  στη διαδικασία της πολυδάπανης προεκλογικής εκστρατείας και των διαφημίσεων. Τα βασικά, τα στοιχειώδη έξοδα θα κάνουμε και αυτά με τη δική σας συνδρομή.

Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια και να ζητάμε τη στήριξή σας. Γιατί δεν κοροϊδεύουμε, δεν δίνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούν να γίνουν πράξη μέσα στα ασφυκτικά και αντιδραστικά πλαίσια της Τοπικής Διοίκησης, που χρησιμοποιείται για να υλοποιούνται κατευθύνσεις της ΕΕ, με τους δήμους να είναι μάνατζερ, για να ανοίγουν πόρτες στα επιχειρηματικά συμφέροντα, ξεπουλώντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες, τη γη τους, τη θάλασσα και τις παραλίες τους.

Ξεκάθαρα σας λέμε ότι θα ασκήσουμε στάση αντιπολίτευσης σε ό,τι μαυρίζει τη ζωή και την καθημερινότητα του λαού, απέναντι στην όποια Κυβέρνηση, απέναντι και στην Περιφέρεια διεκδικώντας αυτά που έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Θα σταθούμε με τιμιότητα και αγωνιστικά απέναντι στα ασφυκτικά θεσμικά και οικονομικά πλαίσια που λειτουργεί η Τοπική Διοίκηση, με περικοπές που φτάνουν στο 65 %, λόγω της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν από το 2009 όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή.

Σας ζητάμε λοιπόν να συμπορευτούμε και σας καλούμε να δώσουμε μαζί αυτήν τη μάχη, ώστε η “Λαϊκή Συσπείρωση” να αναδειχθεί στη διοίκηση του Δήμου Λιβαδειάς.

Γιατί “Λαϊκή Συσπείρωση”  στη διοίκηση, σημαίνει περισσότερη δύναμη στο πλάι του λαού. Περισσότερη δουλειά γι’ αυτόν το σκοπό. Είναι η μόνη εγγύηση ότι τα λαϊκά συμφέροντα θα μπαίνουν στο προσκήνιο.

Ζητάμε τη στήριξη όλων σας, ακόμα και αυτών που δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, ώστε να χαράξουμε μια ασυμβίβαστη πορεία τα επόμενα χρόνια.

Τις θέσεις, τις προτάσεις, τα αιτήματά μας για τη λειτουργία των Δήμων γενικότερα, τα προβάλλουμε με γνώμονα  τις ανάγκες των εργαζομένων που παράγουν τον πλούτο και δικαιούνται να τον απολαμβάνουν, στις σύγχρονες μάλιστα συνθήκες, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και τις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Διεκδικούμε λοιπόν:

 • Να λυθεί το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους Δήμους, με ευθύνη του κράτους. Να αποδοθεί το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για τους Δήμους και των οφειλόμενων σε αυτούς.
 • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου του «Καλλικράτη» και «Κλεισθένη», που μετατρέπει τους Δήμους σε μακρύ χέρι του κράτους.
 • Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ικανό να καλύψει τα αναγκαία έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των Κοινοτικών κονδυλίων με αντίστοιχα έργα που θα κρίνονται επιλέξιμα.
 • Κατάργηση του αντιλαϊκού θεσμού της ανταποδοτικότητας των τελών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης.
 • Προστασία των ελεύθερων χώρων και των δασών από την ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση.
 • Πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού σε όλους τους δημοτικούς τομείς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 • Δημόσια δωρεάν Παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Παιδικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς, χωρίς τροφεία.
 • Δωρεάν, σύγχρονες παροχές υγείας, με αναβαθμισμένο νοσοκομείο και λειτουργία ιατρείων στα μεγάλα χωριά του Δήμου.

Στόχος μας, είναι ο Δήμος να επιτελεί κοινωνικό ρόλο,  με έργα και πόρους που δικαιούται, που πρέπει να διεκδικεί και μπορεί ν’ αποσπά από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και από Προγράμματα και σε κάθε περίπτωση, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες.

Βασική μέριμνά μας είναι η επιβίωση του λαού. Με οργάνωση της αλληλεγγύης και ταυτόχρονα οργάνωση της πάλης του.

Με συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης των ανήμπορων οικογενειών, των μακροχρόνια άνεργων, των ΑμΕΑ, από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και φόρους.

Δεν δίνουμε και δεν πρόκειται να δώσουμε φλύαρες υποσχέσεις.

Όταν καταθέτουμε στην κρίση σας τις προγραμματικές μας προτάσεις, επισημαίνουμε  ότι ζητάμε την ενεργή στήριξή σας, προκειμένου η διεκδίκηση των αντίστοιχων πόρων, να πάρει μαζικό, δυναμικό, κινηματικό χαρακτήρα, γιατί αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί τους. Τα χρήματα που δικαιούμαστε διεκδικούμε. Από τα πολλά που οι εργαζόμενοι παράγουν και από τους φόρους που πληρώνουν.

Είναι αλήθεια ότι η πόλη μας και η περιοχή μας έχει πολλές ομορφιές, μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες, έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, νέους ανθρώπους με όνειρα και προσδοκίες, αλλά και μεγάλα προβλήματα. Η ανάπτυξη που εμείς επιδιώκουμε, μπορεί να γίνει με την αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων και να ωφεληθούν αυτοί που την δικαιούνται, αυτοί που παράγουν, ο λαός.

Ιεραρχούμε λοιπόν τις προτεραιότητές μας, σύμφωνα με τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου μας.

 • Προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, για τα δικαιώματα της νεολαίας, τις ανάγκες των νέων ζευγαριών, της τρίτης ηλικίας των ΑΜΕΑ. Γιατί η αλληλεγγύη και ο πολιτισμός μιας οργανωμένης κοινωνίας, κρίνεται από την στάση και την συμπεριφορά της απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε ανθρώπους που δοκιμάζονται από τη ζωή και έχουν ανάγκη την στήριξή μας.
 • Μέριμνα για την αλληλεγγύη του λαού και ταυτόχρονα οργάνωση της πάλης του.  Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξης των δημοτικών κοινωνικών δομών, με αναβαθμισμένες, δωρεάν παροχές και υπηρεσίες, για όλους όσους τις χρειάζονται.
 • Υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και της ανθρώπινης διαβίωσης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσων απειλούνται να ξεσπιτωθούν με πλειστηριασμούς των χρυσοπληρωμένων από το λαό τραπεζών. Επίσης, αγωνιζόμαστε για να μην κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό σε κανένα νοικοκυριό που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Με οργανωμένες κινητοποιήσεις, μαζί με τους μαζικούς φορείς, συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους δημότες μας.
 • Απαλλαγή από δημοτικά τέλη – φόρους  των μακροχρόνια άνεργων, των πολύτεκνων, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, των ΑΜΕΑ και μείωση για τους υπόλοιπους. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο θεσμό της ανταποδοτικότητας των δημοτικών τελών, που αποτελούν θηλιά στο λαιμό των λαϊκών νοικοκυριών, των μικρών και μεσαίων επαγγελματικών, των εμπόρων και των αγροτών και διεκδικούμε την κατάργησή τους από την Κεντρική Διοίκηση.
 • Σύγχρονο αρδευτικό σύστημα με υποδομές (κλειστά αρδευτικά δίκτυα, δια βαρύτητας κ.λ.π.) και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό (γεωπόνους, κτηνίατρους), για τον περιορισμό του κόστους της πρωτογενούς παραγωγής των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Διάνοιξη και συνεχή συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας. Ανάπτυξη για το λαό σημαίνει έργα υποδομής, με αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ταυτόχρονα διεκδικούμε από την Περιφέρεια την άμεση δρομολόγηση των αναδασμών που εκκρεμούν  σε όλα τα αγροκτήματα του Δήμου μας, (Ανθοχώρι, Θούριο, Άγ. Γεώργιος),  μαζί με τα απαραίτητα παράλληλα έργα τους. Έτσι στηρίζεται η αγροτική παραγωγή, για υγιεινά και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές.
 • Σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο σε όλο το δημοτικό ιστό.
 • Στήριξη των χωριών, ενάντια στην αποδυνάμωσή τους και την πολιτική που την επιβάλλει.  Η δραστική μείωση της χρηματοδότησης των Δήμων, σε συνδυασμό με όλες τις θεσμικές αναδιαρθρώσεις (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ, ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), έχουν οδηγήσει σε μαρασμό τα χωριά. Με την αποκέντρωση υπηρεσιών, ενισχύουμε τα δημοτικά καταστήματα στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων, για την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των κατοίκων των χωριών. Με την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στα Τοπικά Συμβούλια, συμβάλλουμε στην ενίσχυση του ρόλου τους, στην ανάδειξη, προγραμματισμό, διεκδίκηση  και επίλυση προβλημάτων.
 • Αναθεώρηση και ολοκλήρωση του Χωροταξικού Σχεδιασμού στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου, για την θεσμοθέτηση και διασφάλιση των χρήσεων γης,  την προστασία της παραγωγικής δραστηριότητας και του περιβάλλοντος.
 • Προστασία και ανάδειξη των ορεινών όγκων Παρνασσού και Ελικώνα, καθώς και του Κορινθιακού κόλπου. Το περιβάλλον πρέπει να είναι δημόσιο αγαθό και να το χαίρεται δωρεάν ο λαός και όχι να το λυμαίνονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το φυσικό τοπίο που διαθέτουμε, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί, με ήπιες παρεμβάσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης, μεμονωμένων και οργανωμένων επισκέψεων και δραστηριοτήτων άθλησης, ψυχαγωγίας και πολιτισμού.
 • Σύγχρονες δημοτικές υπηρεσίες στην πόλη και στα χωριά. Αξιοποίηση όλου του δυναμικού, όλων των εργαζομένων του Δήμου και διεκδίκηση νέων θέσεων εργασίας μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε κρίσιμους τομείς, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη παροχή υπηρεσιών και η κατασκευή έργων με αυτεπιστασία, με το μικρότερο δυνατό κόστος.
 • Έμπρακτη στήριξη του πολιτισμού, της δημιουργίας και του ερασιτεχνικού αθλητισμού με αναβάθμιση των υποδομών και δημιουργία νέων. Μέριμνα για την ενίσχυση, προβολή και αξιοποίηση της ερασιτεχνικής δημιουργίας. Θέσπιση ειδικών δομών, ενταγμένων σε δημοτικό οργανισμό, για την οργάνωση της πολιτιστικής και αθλητικής δράσης αντίστοιχα. Στόχος μας είναι να ξεδιπλώσουμε ένα οργανωμένο και πολύμορφο πολιτιστικό ρεύμα, κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μιζέρια.
 • Αξιοποίηση, εκσυγχρονισμός και ανάδειξη όλων των κοινόχρηστων χώρων και υποδομών, ώστε να ικανοποιούν τις λαϊκές απαιτήσεις για σύγχρονους τόπους ψυχαγωγίας και άθλησης, τόσο στην πόλη και κυρίως στις γειτονιές της, όσο και στα χωριά.
 • Σταδιακός έλεγχος αντισεισμικής επάρκειας σε όλα τα σχολεία. Συντήρηση και ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, αλλά και αξιοποίηση – βελτίωση των αύλειων χώρων και των αθλητικών υποδομών τους, ώστε να χρησιμοποιούνται ως παιδότοποι της γειτονιάς.
 • Αξιοποίηση της τεχνολογίας στη διαχείριση των απορριμμάτων (πρόληψη της παραγωγής τους, ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή σε χωριστά ρεύματα των συσκευασιών, των μετάλλων, του έντυπου χαρτιού, καθώς και του οργανικού κλάσματος (βιοαποβλήτων) με κομποστοποίηση), ενάντια στη λογική της επιχειρηματικότητας και εμπορευματοποίησης, που σημαίνει νέα φορολογικά βάρη και αμφίβολη προστασία του περιβάλλοντος.
 • Αξιοποίηση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, με προτεραιότητα στα ιστορικά μνημεία και κυρίως του Κάστρου της Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Ανάδειξη της Έρκυνας σε όλο της το μήκος με συνολική ολοκληρωμένη ανάπλαση.
 • Καθαρά δίκτυα ύδρευσης και ασφαλές αποχετευτικό. Αντικατάσταση του εναπομείναντος δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες. Αναβάθμιση του ΒΙΟ.ΚΑ. Λιβαδειάς και σύνδεσή του με το αποχετευτικό δίκτυο Αγ. Γεωργίου και όμορων χωριών που πρέπει να κατασκευαστεί και υλοποίηση του ΒΙΟ.ΚΑ. Κυριακίου.
 • Καθημερινή μάχη στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, σε συνεργασία με το ΕΣΥΝ. Έμπρακτη στήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ στη Λιβαδειά και διεκδίκηση κλειστού θεραπευτικού προγράμματος, ολοκληρωμένης μονάδας απεξάρτησης.

Αυτή αγαπητοί φίλοι και φίλες ήταν η συνοπτική παρουσίαση των στόχων μας, τους οποίες εξειδικεύουμε και συγκεκριμενοποιούμε.  Αναλυτικά τις προτάσεις και τις προτεραιότητές μας, όπως τις επεξεργαζόμαστε και μετά την τελική διαμόρφωσή τους,  σκοπεύουμε να τις δημοσιοποιούμε θεματικά, ώστε να γίνουν και αντικείμενο συζήτησης με τους δημότες και να εμπλουτιστούν περεταίρω.

Σας καλούμε τώρα να σκεφτείτε σοβαρά, ανεξάρτητα από τις παρατάξεις και τα κόμματα που μέχρι τώρα ψηφίζατε.

            Μόνο η ψήφος στη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”, την παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, είναι κρυστάλλινη και χωρίς δυνατότητα να παρερμηνευτεί.

            Γνωρίζουμε ότι τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Ότι πάρα πολλοί συμπατριώτες μας, έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους. Δεν ανέχονται τους διάφορους τοπικούς κομματικούς παραγοντίσκους και τα μεγαλοσυμφέροντα να τους χειραγωγούν και να τους κατευθύνουν, με βάση το δικό τους συμφέρον και τις συναλλαγές που οι ίδιοι έχουν κάνει.

Οι απλοί άνθρωποι, τους έχουν γυρίσει την πλάτη. Δεν ενδίδουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς. Ανοιχτά και χωρίς δισταγμό δηλώνουν την απόφασή τους να στηρίξουν τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και αυτό το κλίμα μέρα με την ημέρα δυναμώνει.

Όλοι αυτοί, στέλνουν το μήνυμα της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της νίκης, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων στο Δήμο μας.

Μεγάλη ώθηση μας δίνει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας. Συγκροτημένο πλήρως,  από ανθρώπους με οξυμένα πολιτικά και κοινωνικά κριτήρια, που διακρίνονται για την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτελή συμπεριφορά τους, με αφυπνισμένα ανακλαστικά.

Άνθρωποι δοκιμασμένοι στη συλλογική συνείδηση, για την αταλάντευτη θέση τους υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων.

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες κάθε ηλικίας, αλλά με ιδιαίτερα έντονο το στοιχείο της νέας γενιάς.

Καταξιωμένες προσωπικότητες και στους χώρους που εργάζονται, με δυναμική στάση ζωής.

Ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ψηφοδέλτιο στα χωριά μας, ώστε να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους τους χωρίς δισταγμούς και επιφυλάξεις, προκειμένου η φωνή τους να είναι δυναμωμένη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Δεν πατάμε σε δύο βάρκες. Στεκόμαστε πάντα  από την πλευρά των λαϊκών συμφερόντων, μακριά και έξω από τοπικές συντεχνίες και διαπλοκές.

Το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνουν φίλοι και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και δίνουμε ενιαία τη μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, γιατί ενιαία είναι τα προβλήματα, ενιαία είναι η πολιτική που τα επιβάλλει, ενιαία πρέπει να είναι και η αντιμετώπισή τους.

Συσπειρωνόμαστε γύρω από την πολιτική πρόταση που στηρίζει το ΚΚΕ και στο πλαίσιο αυτό δρούμε, προσπαθώντας να αναδείξουμε κάθε πρόβλημα,  σε συνδυασμό με αιτήματα βελτίωσης της ζωής του λαού.

Έχουμε πετύχει πλατιά συνεργασία με αγωνιστές, ριζοσπάστες,  έντιμους ανθρώπους, που συμπορεύονται μαζί μας.

Οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι αγρότες, οι νέοι, ενωνόμαστε με βάση τα κοινά μας ιδανικά. Προσδιορίζουμε τον αντίπαλό μας, που είναι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τα πολιτικά του στηρίγματα. Με αυτούς θα τα βάλουμε. Δεν μπορούμε με το ένα χέρι να θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στον τόπο μας και με το άλλο να ενισχύουμε αυτούς που τα δημιουργούν.

  Πορευόμαστε με όσους θέλουν μια καλύτερη ζωή, με όσους διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα,  που πηγαίνουν τη ζωή μπροστά.

Αυτός ο αγώνας και αυτή η συστράτευση εκφράζεται στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Όλοι μαζί, για να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Με αισιοδοξία, με πείσμα, με αποφασιστικότητα, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Να  ανατρέψουμε τους συσχετισμούς στο Δήμο Λιβαδειάς.

Να βρεθούμε στον 2ο γύρο των εκλογών. Ώστε να δοθεί τότε η δυνατότητα στο λαό να επιλέξει, όχι με τη λογική του μικρότερου κακού, αλλά για το δήμαρχο και τη δημοτική αρχή που προκρίνει η συνείδησή του.

            Ξέρετε ότι έχω μεγάλη εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι όμως η πρώτη φορά, που ο πονοκέφαλός μου δεν ήταν πώς να βρούμε υποψήφιους για να είναι πλήρες του ψηφοδέλτιο, αλλά πώς να χωρέσουν σε αυτό όλοι όσοι ήθελαν να συμμετέχουν και ζητάω την κατανόηση κάποιων που μπορεί να δυσαρεστήθηκαν. Να είστε σίγουροι ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό.

Έχω τώρα τη χαρά και την τιμή, να σας ανακοινώσω το σύνολο σχεδόν του συνδυασμού μας, των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων που θα πλαισιώσουν το μόνο ψηφοδέλτιο της μάχης, το επιτελείο της νίκης, τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

 • ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΑΥΛΕΙΑΣ

ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΚΑΛΕΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ (ΜΑΧΗ)

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΜΠΑΡΜΠΕΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ

 • ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ 

ΑΙΣΩΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ  ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ στο Δ. ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΦΟΥΝΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ του ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

 • ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ

ΖΩΝΑ ΕΛΕΝΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΜΠΕΝΕΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΣΒΟΛΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΒΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 • ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕΥΠ
ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ

ΑΝΤΩΝΕΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΝΕΡΓΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΡΚΟΥΜΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Δ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΝΘΟΠΩΛΗΣ

ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΓΙΑΜΑΣ ΤΑΣΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΤΕ

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΩ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΡΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΤΣΟΒΕΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΑΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

ΚΑΚΟΣΑΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΤΕ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΌΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΘΕΑΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΟΤΡΟΓΙΑΝΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΚΟΤΣΩΝΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

ΚΩΤΣΑΔΑΜ ΒΟΥΛΑ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΜΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΑΡΓΕΛΟΥ ΒΑΣΩ

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΜΑΡΓΕΛΟΣ ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΠΡΑΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ Δ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΠΑΠΙΩΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΤΗΛΙΑΚΟΥ ΠΟΛΕΤΤΑ

ΟΙΚΙΑΚΑ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

ΣΑΙΠΑ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ

ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΣΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΗΣ

ΣΤΑΝΤΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΤΖΑΝΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ
ΕΜΠΟΡΟΣ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΤΟΓΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΤΣΙΦΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

ΦΑΣΣΑ ΝΙΚΟΛΙΝΑ

ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΕΕ
ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΨΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 • ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΑΛΕΞΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΓΡΟΤΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΚ ΚΑΙ ΤΟΕΒ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 • ΤΟΠΙΚΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΑΓΝΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΟΙΚΙΑΚΑ
ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

ΜΠΙΜΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ

ΜΠΙΜΗ ΚΕΧΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΧΟΥΣΙΑΔΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

 • ΤΟΠΙΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΕ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΚΟΛ
ΤΑΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΡΑΒΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΟΤΑ

ΚΑΡΚΑΝΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΒΕΚΙΛΗΣ)

ΕΡΓΑΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΣΗΦ

ΑΛΟΥΜΙΝΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ

ΜΑΚΡΗ ΜΟΡΦΩ

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΜΠΟΥΚΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ΧΡΥΣΟΧΟΟΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΥΔΑΠ

ΠΕΛΕΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 • ΤΟΠΙΚΟ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΒΕΛΕΤΖΑ ΒΑΣΩ

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΕΒ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΑΝΑΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΚΑΤΣΙΚΑ ΛΟΥΚΙΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΟΥΤΟΥΛΟΥΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ

ΚΟΥΤΡΑ ΑΛΕΚΑ

ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΑΝΕΡΓΗ

ΤΣΑΠΡΟΥΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΩΝ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας και να σας καλέσω όλοι μαζί δώσουμε αυτόν το αγώνα. Άνθρωπο το άνθρωπο, πόρτα – πόρτα, σπίτι – σπίτι, μαγαζί το μαγαζί, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι.

Εμπρός λοιπόν. Η ελπίδα είναι εδώ και ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα.

Στηρίξτε, ψηφίστε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” παντού. Και στο Δήμο και στην Περιφέρεια με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη.

Πάρτε την ιστορία στα χέρια σας.

Κάντε την ανατροπή.

Αναδείξτε τη “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” στη διοίκησή του.