ΕΑΚ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της ένωσης – Ψηφίζουμε την ΕΑΚΠ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΑΚ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ : Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της ένωσης – Ψηφίζουμε την ΕΑΚΠ

«Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της ένωσης μας. Ψηφίζουμε – ενισχύουμε την ΕΑΚΠ. Δίνουμε δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας», τονίζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, στην Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη διακήρυξή της μπροστά στις εκλογές στην Ένωση στις 4 και 5 Μάη 2019.

Η διακήρυξη αναφέρει:

«Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Οι εκλογές στις 4 και 5 Μάη 2019 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας και των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν η αφετηρία για την ανασύνταξη και την ανάπτυξη της δράσης μας σε αγωνιστικό προσανατολισμό.

Να αμφισβητήσουμε τη γραμμή του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας και της αποδοχής της αντιλαϊκής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την πολιτική, στήριξαν και συνεχίζουν και στηρίζουν οι εκλεγμένες διοικήσεις της Ένωσής μας αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις με όποιο όνομα και αν κατεβαίνουν στις εκλογές.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Βιώνουμε τις συνέπειες των αντιλαϊκών πολιτικών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, μαζί και της σημερινής, έχουμε υποστεί μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με μειώσεις 30% – 50%.

Οι δαπάνες για το Πυροσβεστικό Σώμα έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις και παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια χαμηλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια και για την καινούργια αντιπυρική περίοδο παρά τους 130 νεκρούς στο Μάτι και στη Μάνδρα.

Εξακολουθούμε να έχουμε διαφορετικά εργασιακά δικαιώματα στην υπηρεσία μας και να καθυστερεί η θεσμοθέτηση και εφαρμογή όλων των απαιτούμενων σύγχρονων αυξημένων μέτρων προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας κατά την υπηρεσία των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Υπάρχουν μεγάλα κενά στο προσωπικό, μεγάλες ελλείψεις στην υλικοτεχνική υποδομή, με γερασμένο το στόλο των αυτοκινήτων.

Δεν λαμβάνουμε όπως θα έπρεπε ατομικά είδη αντιπυρικής προστασίας και αναγκαζόμαστε πολλές φορές να καλύπτουμε από την τσέπη μας αυτές τις ελλείψεις.

Τα οφειλόμενα ρεπό παραμένουν σε μεγάλο αριθμό, συνεχώς εντατικοποιούνται οι συνθήκες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας μας.

Ο λαός μας, αλλά και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος έχουμε πληρώσει βαρύ τίμημα, με την απώλεια ανθρώπινων ζωών, περιουσιών και μεγάλων καταστροφών στα δάση.

Η υφιστάμενη νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συγχωνεύει πυροσβεστικούς σταθμούς και κλιμάκια ή να τα μετατρέπει σε εποχικά.

Το νέο Σχέδιο Π. Δ. για τον Κανονισμό Μεταθέσεων είναι έτοιμο και είναι σίγουρο, όπως έγινε και στο παρελθόν ότι θα προβλέπει νέες μεταθέσεις – μετακινήσεις που θα ξεσπιτώνουν πυροσβέστες για να καλυφθούν τα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση σχεδιάζει για εμάς τους πυροσβέστες, νέα πολυήμερα “ταξίδια” όταν θα ξεσπούν μεγάλες δασικές πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές σε όλη τη χώρα, νέο ξεσπίτωμα στις “καινούργιες ειδικές δομές – μηχανοκίνητες μονάδες” που θα δημιουργηθούνκατά την αντιπυρική περίοδο και θα στελεχωθούν με προσωπικό και μέσα, από αρκετές περιφέρειες, με σκοπό τη συμμετοχή τους στις μεγάλες δασικές πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Απέναντι σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση η ΕΑΚΠ προσπάθησε να οργανώσει την αντίσταση των πυροσβεστών, ανάδειξε την αιτία των προβλημάτων που έχουμε ως εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και στη ζωή μας γενικότερα. Αποδεικνύεται ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα πατήσει πάνω στα εργασιακά δικαιώματα μας.

Ευελπιστούμε στη δικιά σας στήριξη στην εκλογική μάχη που έρχεται, για να δυναμώσει η διεκδίκηση για όλα αυτά που δικαιούμαστε, μέσο των κινητοποιήσεων του αγωνιστικού συνδικαλιστικού κινήματος και στην περιφέρειά μας αλλά και στην ομοσπονδία».

Το ψηφοδέλτιο της ΕΑΚΠ Στερεάς Ελλάδας

Α) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  1. ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (12271) ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ
  2. ΠΥΡ/ΣΤΗΣ (17296) ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  3. ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13013) ΚΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

4) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13018) ΚΟΚΚΙΝΙΜΗΛΙΩΤΗΣ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ

5) ΠΥΡ/ΣΤΗΣ (15952 ) ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

6) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13060) ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

7) ΠΥΡ/ΜΟΣ (13084) ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

8) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (14946) ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

9) ΠΥΡ/ΜΟΣ (13291) ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ

10) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13980) ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Β)ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

1) ΠΥΡ/ΣΤΗΣ (17296) ΖΑΧΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13013) ΚΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

3) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13018) ΚΟΚΚΙΝΙΜΗΛΙΩΤΗΣ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ

4) ΠΥΡ/ΣΤΗΣ (15952 ) ΚΟΛΤΟΥΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

5) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13060) ΛΑΜΠΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

6) ΠΥΡ/ΜΟΣ (13084) ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ

7) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (14946) ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

8) ΠΥΡ/ΜΟΣ (13291) ΣΠΥΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΈΑ

9) ΑΠΡ/ΣΤΗΣ (13980) ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ

Γ)ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

  1. ΠΥΡ/ΜΟΣ (8278) ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

"ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ-ΕΥΒΟΙΑΣ