Με μαζική παρουσία κόσμου η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με μαζική παρουσία κόσμου η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κάρυστο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο η πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογικές μάχες.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παρασκευάς, υποψήφιος Δήμαρχος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Νίκος Σπανομαρκίδης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το 2014 υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Στερεά.

Ο Γιώργος Μαρίνος στην ομιλία του ανάμεσα στα άλλα υπογράμμισε πως: «Παντού, διαμορφώνεται ρεύμα στήριξης του ΚΚΕ, νέες δυνάμεις συστρατεύονται, προσχωρούν στον κοινό αγώνα. Πολλοί Καρυστινοί έχουν εκφράσει και εκφράζουν την εκτίμηση τους για τη σταθερότητα, τη συνέπεια, τη στάση αρχών που κρατάει το κόμμα μας. Το εκτιμούμε κι εμείς, αλλά τώρα δεν αρκεί. Τώρα πρέπει να βαδίσουμε μαζί!   

Αυτή είναι η αλήθεια γιατί το ΚΚΕ σε όλες τις συνθήκες, κόντρα στην ΕΕ,  σε όλες τις κυβερνήσεις, στις περιφερειακές και δημοτικές αρχές, παντού, στην ευρωβουλή, στη βουλή, στην τοπική διοίκηση, στην καθημερινή πάλη, σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική, παλεύει και θα παλεύει για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των επαγγελματιών, των αγροτών και των κτηνοτρόφων , της νεολαίας.

Το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στο λαό είναι ένα: Θα συνεχισθεί η μιζέρια που γεννάει το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και η πολιτική των κομμάτων και των συνδυασμών του κεφαλαίου που φορτώνουν τις λαϊκές οικογένειες με ασήκωτα βάρη ή θα αντισταθούμε, θα διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας και θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;

Λαϊκή αντεπίθεση με ισχυρό ΚΚΕ. Αυτή είναι η απάντηση! Και είναι ανάγκη να κάνουν το βήμα κι αυτοί που διστάζουν ακόμα και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα διαπιστώσουν στην πράξη πόσο αναγκαία είναι αυτή η επιλογή.

H ΕΕ δεν μπορεί να γίνει ένωση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και των ισότιμων σχέσεων των κρατών – μελών, όσες διακηρύξεις κι αν κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  Η αποστολή τους είναι η ίδια: Η θωράκιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και γι αυτό θα γίνεται χειρότερη πιο αντιδραστική και επικίνδυνη κατά των εργαζομένων.

Προσοχή! Η πολιτική της ΕΕ υλοποιείται ενιαία από τις κυβερνήσεις, τις περιφέρειες και τους δήμους. Η επίθεση είναι ενιαία και πρέπει να πάρουν ενιαία απάντηση με ισχυρό ΚΚΕ παντού.

Στις ευρωεκλογές, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΟΧΙ στην ΕΕ του κεφαλαίου, των κρίσεων, της φτώχειας και των πολέμων. Μπορούμε να πούμε ένα δυνατό ΝΑΙ στο ΚΚΕ. Γιατί αυτό σημαίνει ΝΑΙ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Γιατί δυνατό ΚΚΕ σημαίνει, πιο δυνατός αγώνας ενάντια στα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς εποπτείας της ΕΕ που υλοποίησαν και θα συνεχίσουν να υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους.

Όλα τα χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν με δολώματα.  Τάζουν, χτυπάνε στην πλάτη, πετάνε ψίχουλα, προβάλλουν την ανάπτυξη των λίγων, παίζουν με ψεύτικα διλλήματα αλλά το αγκίστρι  καιροφυλακτεί και όταν καρφωθεί στο στόμα του λαού πονάει, κάνει ζημιά. Ο λαός έχει πείρα, μπορεί να αποφύγει τα κάθε είδους δολώματα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ.

Το δόλωμα τώρα είναι η λεγόμενη “Προοδευτική Συμμαχία”  ενάντια  στο νεοφιλελευθερισμό, τον εθνικισμό και την ακροδεξιά και σε αυτό το κάλεσμά του έχει ήδη βρει ανταπόκριση από τα πρωτοπαλίκαρα της κυβέρνησης του βαθέως ΠΑΣΟΚ, του Γ. Παπανδρέου, του Σημίτη, το παλιό, διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί ο Τσίπρας να ξεπλύνει.  Προοδευτική Συμμαχία”, με το  Ραγκούση, τον Τζουμάκα, την Ξενογιανακοπούλου, γνωστούς υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, με  την Παπακώστα της ΝΔ , τα ακροδεξιά στελέχη του Καμένου, κάθε λογής γυρολόγους  που τους έχει δοκιμάσει ο λαός  στο πετσί του.

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ Με όλα τα μέσα καλλιεργούν την πόλωση, καταφεύγουν στους θεατρινισμούς Τσίπρα -Μητσοτάκη στη βουλή για να παίξουν και πάλι το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι, να εκβιάσουν το λαό με το λεγόμενο μικρότερο κακό που γίνεται συνεχώς και μεγαλύτερο, όπως έχει αποδείξει ο δικομματισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Καυγαδίζουν για τις σχέσεις τους με μεγάλους επιχειρηματίες, για τα σκάνδαλα που γεννάει η πολιτική τους. Ο ένας κραυγάζει για τη Νovartis  και ο άλλος για τον Πετσίτη, περιστρέφονται γύρο από τις απαράδεκτες δηλώσεις του Πολάκη. Καταφεύγουν στην σκανδαλολογία και σε ανούσιες αψιμαχίες για να κρύψουν τη συμφωνία τους στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι , οι επαγγελματίες , οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι  της περιοχής, οι νέοι και οι νέες πολύ από τους οποίους θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σ’ αυτές τις εκλογές, μπορεί να συμβάλλουν αποφασιστικά στην αλλαγή της κατάστασης.

Μπορούν να αχρηστεύσουν τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και οι εκπρόσωποί τους στην περιφέρεια και το δήμο, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκειά που έχει προκαλέσει η πολιτική τους.   

Μπορεί να αχρηστεύσουν την παγίδα του λεγόμενου “μικρότερου κακού” που γίνεται συνεχώς πιο μεγαλύτερο και οδηγεί τη ζωή του λαού από το κακό στο χειρότερο.

Το δίλημμα Τσίπρας-Μητσοτάκης, είναι ψεύτικο, παραπλανητικό. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να στοιχηθούν πίσω από δύο εκπρόσωπους των επιχειρηματικών ομίλων, έχουν  τα δικά τους συμφέροντα και τη δύναμη να τα υπερασπιστούν.        

Η λαϊκή δυσαρέσκεια μπορεί να στραφεί κατά της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής, να  γίνει  συλλογική, οργανωμένη  αγωνιστική δράση για την ανατροπή, με ισχυρό ΚΚΕ.

Το όφελος του λαού, το συμφέρον του επιβάλλει να εκλέξει περισσότερους κομμουνιστές, περισσότερους αγωνιστές ευρωβουλευτές, βουλευτές, δημάρχους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, υπερασπιστές των συμφερόντων του.    

Ο λαός  δικαιούται μια καλύτερη ζωή και καλείται να τη διεκδικήσει.  Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι ρεαλιστική γιατί εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες.

Δύναμη στο ΚΚΕ είναι δύναμη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τη μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία εργαζομένων, αγροτών, επαγγελματιών, που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. 

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα που υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, παλεύει για μια διαφορετική  οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με το λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και της περιοχής, την εξασφάλιση του δικαιώματος δουλειάς για όλους, αναβαθμισμένη, δωρεάν υγεία και μόρφωση, σύγχρονα δικαιώματα.

Πάμε μπροστά με τον κοινό μας αγώνα και τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές».

Δημήτρης Παρασκευάς

Υπάρχει ελπίδα! Ισχυρή «Λαϊκή Συσπείρωση», για ισχυρή λαϊκή διεκδίκηση, ώστε να βάλουμε βάσεις για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας!

Ο Δημήτρης Παρασκευάς κάλεσε το λαό της περιοχής να κάνει κριτήριο ψήφου στις τρεις κάλπες το σύνολο της ζωής του λέγοντας πως:

«Τη ζωή μας δεν τη βάζουμε στη ζυγαριά, δεν την παζαρεύουμε,  έχουμε κριτήριο το σύνολο των προβλημάτων που μας βασανίζουν.

Απαντάμε με ισχυρό ΚΚΕ στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας μαυρίζουμε την αντιλαϊκή πολιτική και αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή και το μέλλον, κάνουμε ένα πρώτο βήμα μπροστά, κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου βγαίνουν πιο ισχυρές οι δυνάμεις που αναδείχθηκαν σε πραγματική και μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση όλα τα προηγούμενα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μπαίνουν πιο ισχυρές βάσεις για την αναγκαία λαϊκή πάλη για τα προβλήματα μας.

Με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση βάζουμε βάσεις για να αλλάξει η κατάσταση στο Δήμο. Να πάψει επιτέλους ο Δήμος να είναι το μαγαζί των μονοπωλίων της ενέργειας, που έχουν εισβάλει στον τόπο μας. Να πάψει να είναι παραμάγαζο συναλλαγής των μεγαλοεργολάβων. Στέκι εξαγοράς των συνειδήσεων και εξαπάτησης του λαού.

Πηγαίνοντας προς τις εκλογές δεν πρέπει κανένας λαϊκός άνθρωπος από την Κάρυστο, το Μαρμάρι, τον Καβοντόρο και τα Στύρα να ξεχάσει πως χωρίς την πάλη μας, δε θα υπήρχε λύση για κανένα λαϊκό πρόβλημα. Δε πρέπει να ξεχνάμε ποιοι δημιούργησαν αυτά τα προβλήματα αλλά και ποιοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση για το Νοσοκομείο ενάντια στο σχέδιο της μετατροπής του σε Κέντρο Υγείας η κατάσταση για την προστασία της υγείας του λαού της περιοχής μας θα ήταν πολύ χειρότερη.

Χωρίς τη λαϊκή κινητοποίηση, ενάντια στις διακοπές ρεύματος πολλοί περισσότεροι συνάνθρωποί μας θα ήταν σήμερα στο σκοτάδι.

Χωρίς τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου το πιο πιθανό θα ήταν τα παιδιά να βρίσκονται ακόμη στο Σούπερ Μάρκετ. Χωρίς την κινητοποίηση των γωνιών του 1ου Δημοτικού πιθανών ακόμη τα παιδιά της Τετάρτης να μην είχαν δασκάλα.

Χωρίς τις διαμαρτυρίες για τις επανειλημμένες πυρκαγιές από το δίκτυο της ΔΕΗ πόσο πιθανό θα ήταν τα νέα δίκτυα μέσης τάσης να γίνονται υπόγεια;

Χωρίς τη δεκαπενθήμερη κινητοποίηση των κατοίκων του Μαρμαρίου το ταχυδρομείο στο Μαρμάρι σίγουρα θα ήταν κλειστό οδηγώντας σε ταλαιπωρία τόσο κόσμο, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την περιοχή.

Όλα τα παραπάνω και άλλα που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε, αποτελούν ζωντανά παράδειγμα από την ίδια μας την πείρα πως μοναδικός τρόπος για να αποσπαστούν κατακτήσεις, να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Γι αυτό, με ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρύστου και την Περιφέρεια Στερεάς, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, την επόμενη των εκλογών ο αγώνας για κάθε λαϊκό πρόβλημα θα είναι πιο δυνατός!

Γιατί για εμάς δε μπορεί ένας Δήμαρχος ή μια Δημοτική Αρχή να λέει “δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος για αυτό το πρόβλημα” και να κάνει τον πόντιο Πιλάτο όπως συμβαίνει επανειλημμένα.

Δεν μπορεί να υπόσχονται “όμορφες πόλεις” και άλλα φύκια για μεταξωτές κορδέλες, όταν βασιλεύει η ανεργία στους νέους ανθρώπους, όταν το μεροκάματο είναι 30 ευρώ το πολύ, όταν η υγεία και η παιδεία υποβαθμίζονται, όταν το περιβάλλον καταστρέφεται στο βωμό του κέρδους.

Όμορφες πόλεις σ’ έναν άσχημο κόσμο δεν υπάρχουν! Δίκαιη ανάπτυξη σ’ ένα άδικο σύστημα δεν υπάρχει!

Για εμάς η ανάπτυξη «μετριέται» με το κατά πόσο κατοχυρώνονται τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού! Δικαιώματα με βάση τις μεγάλες δυνατότητες που έχει η κοινωνία μας σήμερα και όχι με βάση το χθες. «μετριέται» με βάση τα τεράστια άλματα της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Αυτό είναι πραγματική ανάπτυξη και πρόοδος για το λαό!

Κριτήριο μπροστά στις εκλογές πρέπει να είναι η στάση κάθε συνδυασμού και κάθε υποψήφιου το περασμένο διάστημα μπροστά στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα. Στα προβλήματα της ανεργίας, του μισθού, της σύνταξης, των όρων δουλειάς, της φοροληστείας, των περικοπών σε κοινωνικές παροχές όπως η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και μια σειρά άλλα.

Μπροστά σ’ αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει ανεξάρτητος συνδυασμός!

Ή παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για να διεκδικήσει σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής

Ή αποδέχεται αυτή την κατάσταση μοιρολατρικά και διαχειρίζεται ότι περισσεύει από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, διαχειρίζεται τη φτώχια, ρίχνοντας νερό στο μήλο της εκμετάλλευσης.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Πήγαμε κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας κρατώντας τη φλόγα του αγώνα αναμμένη σε μια περίοδο που κυριαρχούσαν ακόμη οι αυταπάτες της δήθεν “πρώτης φοράς αριστερά” του ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια περίοδο που οι αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση εντός των τειχών του συστήματος, χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων και της ΕΕ «έσπαγαν κόκκαλα».

Πρωτοστατήσαμε, μέσα από τους φορείς που συμμετέχουμε, για την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων στην περιοχή.

Μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν το μάτι και το αυτί του λαού. Αναδείχθηκε σε μοναδική αντιπολίτευση από τη πλευρά των λαϊκών συμφερόντων.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές εργάτες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, αγρότες, φοιτητές και συνταξιούχοι που συμμετέχουν στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Είναι αμετακίνητοι στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού! Εκεί θα βρίσκονται και την επόμενη μέρα των εκλογών!

Είναι άνθρωποι που προέρχονται κι από άλλους πολιτικούς χώρους, που συμπορεύονται όμως με το ΚΚΕ στον αγώνα, στο κίνημα και τις εκλογές.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι στη ζωή μας πρέπει να παλεύουμε κάθε μέρα για όλα όσα μας απασχολούν εμάς και τις οικογένειές μας.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα συμπόρευσης στους νέους και τις νέες που δίνουν ακόμη τον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης στο σχολείο ή τη σχολή τους μέσα από πολλές αντιξοότητες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Στους νέους και τις νέες που αντιμετωπίζουμε πότε την ανεργία ή την ημιαπασχόλιση και πότε τη δουλειά χωρίς ωράρια, χωρίς δικαιώματα. Δε μπορούμε να είμαστε συμβιβασμένοι με αυτή την κατάσταση με αυτό το μέλλον!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσοι σκέφτεστε ότι το παρόν και το μέλλον μας δε μπορεί να το αφήσουμε σ’ αυτούς που θέλουν να κάνουν κουμάντο για μας χωρίς εμάς.

Απευθυνόμαστε ξεχωριστά σε όλους όσους ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τις ελπίδες τους να διαψεύδονται. Να μην απογοητευτούν, να μην το βάλουν κάτω.

Σήμερα συνεχίζει να υπάρχει η ελπίδα. Αυτή βρίσκεται στην ενότητα του λαού, στην πάλη του ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Πραγματική πρόοδος δεν πρόκειται να υπάρξει, αν δεν αντιπαρατεθούμε με αυτές τις δυνάμεις.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους όσοι αισθάνονται αριστεροί και προοδευτικοί, ανεξάρτητα εάν συμφωνούν ή όχι σε όλα με το ΚΚΕ, να συμπαραταχθούν μαζί του για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, να δυναμώσει ο αγώνας.

Απευθύνουμε ιδιαίτερο κάλεσμα προς όλους και όλες, για τη στήριξη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καρύστου, ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που ενισχύονται, κυριαρχούν και θέλουν να μας κάνουν ξένους στον τόπο μας.

Η ζωή του λαού δεν πρόκειται να αλλάξει με τις επενδύσεις και την ανάπτυξή τους. Γιατί  αυτοί δε θέλουν μόνο τα βουνά και τον αέρα, θέλουν πάνω απ’ όλα την ψυχή μας και τη συνείδησή μας, για να δραστηριοποιούνται ασύδοτα και ανεμπόδιστα. Αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Γι αυτό ενισχύστε τη δύναμη που έχει το θάρρος και τη θέληση να εμποδίσει αυτές τις επιδιώξεις και τα συμφέροντα.

Σας καλούμε όλους να πάρετε τη θέση σας στον αγώνα!

Σας καλούμε να μην υποκύψετε στα ψεύτικα διλήμματα και την κοροϊδία που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και όσο πλησιάζει η μέρα των εκλογών.

Τώρα ξέρουμε ότι “το μικρότερο κακό φέρνει πάντα το μεγαλύτερο”!

Μην υποκύψετε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των μεγάλων συμφερόντων που επίσης θα ενταθεί, γιατί το καρότο πάει πάντα μαζί με το μαστίγιο!

Με κάθε τρόπο στις εκλογικές μάχες να στηρίξετε τη μόνη αισιόδοξη και ελπιδοφόρα επιλογή. Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης!

Έτσι μπορούμε να κάνουμε την πραγματική διαφορά!

Να βάλουμε πιο ισχυρές βάσεις ώστε να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για τον τόπο μας, για τη χώρα μας»!

Νίκος Σπανομαρκίδης

Με τις δυνάμεις του ΚΚΕ συναντηθήκαμε στο μετερίζι των αγώνων!

Στο χαιρετισμό του ο Νίκος Σπανομαρκίδης ανέφερε πως: «Η απόφασή να στηρίξω το ΚΚΕ να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις  είναι μία συνειδητή επιλογή  που καθυστέρησε πολύ.

Μετά από δήθεν ρεαλιστικές αναζητήσεις και αυταπάτες, ότι μπορεί ο καπιταλισμός να αποκτήσει ανθρώπινο πρόσωπο, έρχεται η στιγμή της συνειδητοποίησης ότι οι επιλογές αυτές  δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά   χρήσιμες για την νομιμοποίηση πολιτικών λύσεων για το κεφάλαιο.

Την περίοδο 2010-2019 επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των πρόθυμων συμμάχων τους, έχει λάβει χώρα μια πρωτοφανής διαδικασία μεταφοράς πλούτου και ισχύος προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των κατώτερων και μεσαίων μικροαστικών στρωμάν.

Σε τοπικό επίπεδο βιώνουμε την καταστροφική επέλαση πολυεθνικών εταιριών που στο όνομα της κλιματικής αλλαγής αλλοιώνουν το φυσικό τοπίο, καταστρέφουν το περιβάλλον, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύουν, με την άναρχη εγκατάσταση Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων. Άλλωστε είναι οι ίδιες εταιρίες που αγοράζουν τον λιγνίτη που εκποιεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.  

Η απερχόμενη Δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου όχι μόνο συντάχτηκε με όλες τις επιλογές της κεντρικής εξουσίας, όχι μόνο διευκόλυνε με κάθε μέσο τις αιολικές εταιρίες, αλλά και με ενσυνείδητη αλαζονική υπεροψία ανέλαβε και τον ρόλο του ιδεολογικού τους επιτελείου. 

Με τις δυνάμεις του ΚΚΕ της περιοχής μας βρεθήκαμε μαζί στο ίδιο μετερίζι όλων των αγώνων που δώσαμε αυτή την περίοδο και που θα δώσουμε στο μέλλον».

Τέλος, ο Ν. Σπανομαρκίδης επισήμανε πως: «Ακόμη ένας λόγος για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες είναι για να γκρεμιστεί η εγκληματική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση, να απομονωθούν από το λαό οι νοσταλγοί των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων κατοχής και της δικτατορίας».