Πανελλήνια  Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος Παράρτημα Φωκίδας : για τη βεβήλωση του μνημείου εκτελεσμένων αγωνιστών από τους ναζιστές

.   22 Μαΐου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλήνια  Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος Παράρτημα Φωκίδας : για τη βεβήλωση του μνημείου εκτελεσμένων αγωνιστών από τους ναζιστές

Πανελλήνια  Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος

Παράρτημα Φωκίδας

Νύχτα, στο σκοτάδι, φορώντας πιθανώς και κουκούλες, σα τους πολιτικούς (και φυσικούς τους;) προγόνους, φασίστες της οργάνωσης C18 βεβήλωσαν το μνημείο που στέκει για δεκαετίες στο Πασχάλι, του Χρισσού με τα ονόματα των δεκαοκτώ αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που εκτέλεσαν οι ΝΑΖΙ.

Βρώμισαν την πλάκα με τα ονόματα, με τη σβάστικα και την υπογραφή τους. Αυτοί που παριστάνουν τους πατριώτες εκδήλωσαν και με αυτό τον τρόπο το μίσος τους για αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Εκδήλωσαν το μίσος τους για την Αντίσταση και τη λύπη τους για την ήττα του ναζισμού. Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι δεκαετίες τώρα ο λαός τιμά τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και το Κόμμα που υπήρξε η πηγή και ο αιμοδότης της.

Ας το πάρουν απόφαση, θα τους στοιχειώνει η φωτογραφία με την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στην καρδιά του κτήνους, στο Ράιχσταγκ. Να βγάλει και ο λαός τα συμπεράσματά του για την Ε.Ε. που εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό. Να βγάλει συμπεράσματα και για όσους υπέγραψαν το πρόσφατο κείμενο της Ε.Ε. που μιλάει για «σιδηρούν παραπέτασμα» και την ίδια ώρα καμώνονται ότι συγκροτούν «αντιφασιστικό μέτωπο».

Εμείς μαζί με το λαό συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.