ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ : Οι κάτοικοι της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ : Οι κάτοικοι της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Πηγή: Eurokinissi

Να στηριχθεί ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τους κατοίκους της περιοχής, αναφέρει σε ανακοίνωση η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕστη ΛΑΡΚΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το τελευταίο διάστημα στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα οι ανάσες των εργαζομένων και των κατοίκων του χωριού “σφυρίζουν” από τα αποπνικτικά καπναέρια.

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Υπάρχει μόνιμη περιβαλλοντική επιβάρυνση με συνέπειες στη ζωή και την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Τις τελευταίες όμως δυο μέρες το πρόβλημα έχει ενταθεί δραματικά. Οι τσιμινιέρες των ηλεκτροκαμίνων, στις οποίες διαχρονικά δεν υπάρχει σύστημα αποκονίωσης έχουν δημιουργήσει ένα άσπρο πέπλο σαν σύννεφο εξαιτίας της καύσης ενός μεταλλεύματος. Αυτά που εκπέμπονται είναι επιβλαβή και επικίνδυνα.

Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής κυβερνητικής (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ, του οικονομικού στραγγαλισμού, της κακής ποιότητας πρώτης ύλης.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής, νέες προσλήψεις και κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών για την ασφάλεια στην εργασία, καλύτερες αμοιβές.

Παράλληλα οι νέοι άνεργοι κάτοικοι του χωριού της Λάρυμνας γίνονται λήπτες αρνητικής απάντησης στο αίτημα να εργαστούν και να παρθούν περιβαλλοντικά μέτρα.

Το ΚΚΕ καλεί εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής σε γενικό ξεσηκωμό. Ο τίμιος αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ για υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πρέπει να στηριχτεί από όλη την περιοχή μέχρι τη νίκη.

Ο αγώνας ώστε η ΛΑΡΚΟ να αναπτυχθεί, να εκσυγχρονιστεί, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να σέβεται το περιβάλλον προϋποθέτει καταδίκη των κομμάτων που απαξίωσαν τη ΛΑΡΚΟ συνειδητά με κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να προχωρήσουν στην παραπέρα ιδιωτικοποίησή της. Ενόψει εκλογών πρέπει να πάρουν απάντηση όλοι τους. Να ενισχυθεί το ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο που έχει πρόταση για τη ΛΑΡΚΟ με γνώμονα τα ταξικά συμφέροντα του εργατόκοσμου της περιοχής και της χώρας μας. Γιατί είναι το μόνο που πρωτοστατεί στην ανάπτυξη και οργάνωση των αγώνων.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής απαιτώντας μαζί τους:

• Να παρθούν μέτρα εδώ και τώρα, να μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η αιτία που προκαλεί το πρόβλημα.

• Να υπογραφεί Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να διασφαλίζει καλύτερους όρους εργασίας και αμοιβές.

• Να μην προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και με γνώμονα τα συμφέροντα του εργατόκοσμου, ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους να αναπτυχθεί.

• Να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας και να καταργηθεί το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών».