ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια κριτήριο ψήφου, τόνισε ο Γ. Μαρίνος σε σύσκεψη για την Υγεία

.   13 Ιουνίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια κριτήριο ψήφου, τόνισε ο Γ. Μαρίνος σε σύσκεψη για την Υγεία

Οι Κομματικές Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ πραγματοποίησαν σύσκεψη – συζήτηση, με θέμα «Υγεία – κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα», στον Πολυχώρο «Τέχνης Δρώμενα».

Ομιλητής ήταν ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας. Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε εκτενώς στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αναφερόμενος στην ανεπαρκέστατη πρόληψη και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 65 εκατ. ευρώ για το 2019 στα δημόσια νοσοκομεία, τη στιγμή που δίνονται 4 δισ. το χρόνο για τις στρατιωτικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των συνθηκών περίθαλψης και νοσηλείας των ασθενών.

Σε όλα αυτά, έρχεται και η εμπορευματοποίηση του Φαρμάκου, με τους ασφαλισμένους να πληρώνουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής για να μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακά τους.

Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση στην Υγεία και την Πρόνοια αποτελεί κριτήριο συντονισμένης πάλης και κριτήριο ψήφου για τις εκλογές στις 7 Ιούλη.

Ο Γιώργος Μαρίνος απηύθυνε κάλεσμα στήριξης και ενίσχυσης του ΚΚΕ που αντιστέκεται αποφασιστικά στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και έχει συγκεκριμένη πρόταση η οποία αντιμετωπίζει την Υγεία ως κοινωνικό δικαίωμα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του ανθρώπου.