Η ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ : Καταγγέλλει τη δημιουργία ενός ακόμη σωματείου-σφραγίδα

.   17 Ιουνίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ : Καταγγέλλει τη δημιουργία ενός ακόμη σωματείου-σφραγίδα

«Τη δημιουργία και την προσπάθεια εκλογών στα κρυφά (όπως ξέρουν και κάνουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις) ενός ακόμη σωματείου-σφραγίδα, με την επωνυμία «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Εύβοιας», του οποίου ηγείται ο Β’ Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θήβας Περικλής Γεωργίου», καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) στο Εργατικό Κέντρο Θήβας.

Συγκεκριμένα, η ΔΑΣ στην ανακοίνωση – καταγγελία αναφέρει τα εξής:

«Ελάχιστες μέρες μετά το 16ο «συνέδριο»-παρωδία του Εργατικού Κέντρου Θήβας, όπου οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΣΑΕΚΕ (ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) νομιμοποίησαν τη νοθεία και τη συμμετοχή της εργοδοσίας στις εργατικές οργανώσεις, η «ομάδα» του εργατοπατέρα προέδρου του ΕΚΘ Δ. Δημητρίου συνεχίζει ακάθεκτη το ίδιο έργο.

Αυτή τη φορά, με τη δημιουργία και την προσπάθεια εκλογών στα κρυφά (όπως ξέρουν και κάνουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις) ενός ακόμη σωματείου-σφραγίδα, με την επωνυμία «Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Εύβοιας», του οποίου ηγείται ο Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΚΘ Περικλής Γεωργίου.

Ο ίδιος είναι εργατοτεχνίτης μεταλλεργάτης και πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων «ΚΑΜΑΡΙΔΗ». Ταυτόχρονα, είναι μέλος και του σωματείου-σφραγίδα με τον τίτλο «Σωματείο Μεταλλουργικών και Μεταλλευτικών επιχειρήσεων Βοιωτίας – Εύβοιας».

Ενώ δηλαδή δεν έχει καν την ιδιότητα του υπαλλήλου και είναι ήδη μέλος ενός κλαδικού σωματείου, ο εν λόγω «συνδικαλιστής» συμμετέχει και σε δεύτερο κλαδικό -όταν ο νόμος επιτρέπει μόνο ένα-, που μάλιστα δεν έχει καμία σχέση με την ειδικότητά του.

Όλα αυτά, την ώρα που στην περιοχή της Βοιωτίας και Εύβοιας υπάρχουν ήδη τέσσερα (4) σωματεία στο κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

  1. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Εύβοιας.
  2. Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.
  3. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς.
  4. Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας – Οινοφύτων – Σχηματαρίου (το οποίο αποτελεί μηχανισμό παραγωγής νόθων αντιπροσώπων της ομάδας Δημητρίου και έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα για σωρεία διπλοψηφιών, πλαστογραφιών και καταστατικών παραβάσεων).

Γιατί άραγε να φτιαχτεί ένα ακόμη σωματείο στον ίδιο κλάδο και μάλιστα περιφερειακό;

Όποιος γνωρίζει ελάχιστα σχετικά με τη δράση της ομάδας Δημητρίου, ξέρει την απάντηση. Για να αναπαράγονται στα κρυφά αντιπρόσωποι των παραπάνω παρατάξεων στο ΕΚΘ, στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και στη ΓΣΕΕ. Για να διατηρούνται στις καρέκλες οι ίδιοι Δημητρίου, Καραγεωργόπουλοι και Παναγόπουλοι.

Έτσι ώστε η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους, με τους εργάτες να σκύβουν το κεφάλι, αφού οι ηγεσίες των οργανώσεών τους είναι πλήρως υποταγμένες.

Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση του «Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας – Σχηματαρίου – Οινοφύτων», τμήμα της ομάδας Δημητρίου, αρνείται πεισματικά επί χρόνια να εγγράψει ως μέλη ιδιωτικούς υπαλλήλους που ζητούσαν να οργανωθούν σε αυτό. Και όμως, οι ίδιοι που αρνούνται να γράψουν τον απλό εργάτη, που δεν έχουν βγάλει ούτε μία ανακοίνωση επί τρία χρόνια, εμφανίζουν ως δια μαγείας 300 ψηφίσαντες σε αρχαιρεσίες δύο ημερών…

Δεν είναι τυχαίο ότι στη βιομηχανική ζώνη Θήβας – Οινοφύτων, σε μία πραγματική ζούγκλα, όπου οι βιομήχανοι κάνουν κυριολεκτικά ό,τι γουστάρουν, η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκει ανοιχτές πόρτες στα εργοστάσια για να κάνει εκλογές στα κρυφά και να εμφανίζονται εκατοντάδες ψηφίσαντες. Την ίδια ώρα, οι «μαζικές» συγκεντρώσεις της μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, μαζί με τους εκπροσώπους των κομμάτων τους.

Ας σκεφτούν καλά οι χιλιάδες εργαζόμενοι της περιοχής, ας προβληματιστούν όλοι όσοι πιστεύουν στην ενότητα της εργατικής τάξης και του λαού.

Μπορεί να γίνει βήμα στην κατεύθυνση της διεκδίκησης, της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος με αυτή την απαράδεκτη κατάσταση; Με αυτές τις μαφίες στο σβέρκο των εργατών;

Καλούμε κάθε απλό εργαζόμενο και κάθε τίμιο συνδικαλιστή, ανεξάρτητα από τις επιμέρους απόψεις του, να παλέψουμε μαζί για να φτιαχτούν και να λειτουργήσουν ζωντανά και μαζικά σωματεία που θα αποτελούν τα σπίτια των εργατών, για τη διεκδίκηση των μισθών και των δικαιωμάτων τους.

Για ένα σωματείο ανά επιχείρηση και ένα ανά κλάδο, για γνήσιες και ζωντανές διαδικασίες λειτουργίας και αρχαιρεσιών.

Για να σπάσει το απόστημα που διαφεντεύει επί δεκαετίες το Εργατικό Κέντρο Θήβας, για να γίνει το Εργατικό Κέντρο αποκούμπι και επιτελείο οργάνωσης των εργατών. Για να πάψει ο κάθε εργάτης να νοιώθει μόνος του απέναντι στο μαύρο μέτωπο εργοδοτών και κυβερνήσεων.

Για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας, για την ανάκτηση των απωλειών της κρίσης και την ικανοποίηση των αναγκών των εργατών και των οικογενειών τους».