ΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργιες

.   26 Ιουνίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ : Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργιες

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες να ενισχύσουν το ΚΚΕ απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Στερεάς του Κόμματος.

Στο κάλεσμά της σημειώνει:

«Μην πιάνεσαι στα δίχτυα τους!

Ισχυρό ΚΚΕ – Η δύναμή σου την επόμενη μέρα

Εργαζόμενε, εργαζόμενη στις ιχθυοκαλλιέργειες,

Σε καλούμε μπροστά στις βουλευτικές εκλογές να κρίνεις με βάση την δική σου πείρα. Να γυρίσεις την πλάτη στα κόμματα που όλα αυτά τα χρόνια ψήφισαν και εφάρμοσαν τεράστιο όγκο αντεργατικών νόμων, αντιλαϊκών νόμων. Γκρέμισαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα. Φόρτωσαν τα λαϊκά στρώματα με φόρους. Κατήργησαν παροχές στην υγεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια. Σταμάτησαν κάθε δημόσιο έργο απαραίτητο όχι μόνο για την καθημερινότητα μας, αλλά και για την ίδια την προστασία της ζωής. Στις ιχθυοκαλλιέργειες, γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει ανάπτυξη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ιχθυοκαλλιέργειες εντάσσονται ανάμεσα στις δέκα παραγωγικές δραστηριότητες που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Η Ελλάδα βρίσκεται στη 2η θέση παραγωγής ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας στην ΕΕ. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κλάδο όπως ο Νηρέας και η Σελόντα, παίρνουν το ένα βραβείο επιχειρηματικότητας μετά το άλλο.

Την ίδια ώρα, να τι στήριξαν και εφάρμοσαν ΣΥΡΙΖΑ-Ν∆-ΠΑΣΟΚ:

– Η συγχώνευση των τριών μεγαλύτερων ομίλων προχωρά χωρίς καμία εξασφάλιση για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα η εργοδοσία του Νηρέα κυνικά δήλωσε στο επιχειρησιακό σωματείο, ότι μπροστά στην συγχώνευση οι εργαζόμενοι πρέπει να ξεχάσουν Συμβάσεις και δικαιώματα.

– Λεφτά για να έρχονται οι επίδοξοι αγοραστές με ελικόπτερο υπάρχουν, όχι όμως για προστασία της ζωής των εργαζομένων.

Οι στόχοι κερδοφορίας των εταιρειών έχουν οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς. Αποτέλεσμα είναι το τελευταίο διάστημα να έχουν αυξηθεί τα εργατικά “ατυχήματα”, που βέβαια χωρίς κανένα εμπόδιο στην πλειοψηφία τους δεν καταγράφονται.

– Με το νομικό οπλοστάσιο που τους προσέφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν∆, ΣΥΡΙΖΑ, οι εργοδότες τα προηγούμενα χρόνια μείωσαν μισθούς και κατάργησαν πλήθος από άλλα δικαιώματα.

– Οι επιχειρήσεις του κλάδου λειτουργούν συνεχόμενα 24 ώρες τη μέρα, 7 μέρες την βδομάδα χωρίς καμιά πρόβλεψη για την ουσιαστική ανάπαυση των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα

Το ΚΚΕ και τα μέλη του τα ξέρεις, πρώτα και κύρια, από την πρωτοπόρα δράση τους στους χώρους δουλειάς. Ξέρεις ότι και μέσα από τη συμμετοχή του στην βουλή, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για όλα τα αντεργατικά σχέδια, σε βάρος της δουλειάς, της ζωής, και των δικαιωμάτων τους. Στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στις Ιχθυοκαλλιέργειες με επερωτήσεις για τις απολύσεις, για τις μειώσεις μισθών, για τις καθυστερήσεις πληρωμών, για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης.

Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται αν θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που είναι σταθερά δίπλα σου, μπροστά στα δύσκολα, που δεν εγκαταλείπει ποτέ τον αγώνα. Κρίνεται πόσο ισχυρό θα είναι το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Δεν μοιραζόμαστε την ίδια ψήφο με τα αφεντικά μας!

Οι εργάτες ψηφίζουν ΚΚΕ!

Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος!».