Η ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ : Για το νέο «σωματείο-σφραγίδα» ιδιωτικών υπαλλήλων

.   2 Ιουλίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΔΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ : Για το νέο «σωματείο-σφραγίδα» ιδιωτικών υπαλλήλων

«Συνδικάτα εργατών όχι των νόθων και των εργοδοτών», τονίζει η ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Θήβας, καθώς όπως αναφέρει, «στις 25 Ιούνη, στα κρυφά και με την αγαστή συνεργασία της εργοδοσίας έκανε εκλογές στο «σωματείο-σφραγίδα» Ιδιωτικών Υπαλλήλων Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Εύβοιας, η ομάδα του προέδρου του ΕΚΘ Δ. Δημητρίου».

Θυμίζουμε πως έγκαιρα η ΔΑΣ, σημειώνει η ανακοίνωση, «από την διαδικασία της εκλογής εφορευτικής επιτροπής κιόλας, είχε καταγγείλει τις μεθοδεύσεις της ηγετικής ομάδας του ΕΚΘ στην αγωνιώδη τους προσπάθεια για την παραγωγή αντιπροσώπων.

Μετά τις σχετικές καταγγελίες της ΔΑΣ, αυτοί οι θλιβεροί εργατοπατέρες και οι πρακτικές τους, βρήκαν συμπαραστάτη (με ανακοίνωση που εξέδωσε) τον γνωστό εργοδότη εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλο, του «κραγμένου» σε όλη τη χώρα για τη φάμπρικα παραγωγής αντιπροσώπων που έχει στήσει. Είναι ο ίδιος που με πρόσφατη δικαστική απόφαση εξοβελίστηκε από την προσωρινή διοίκηση της ΟΙΥΕ.

Στις 24 Ιούνη, επισημαίνουν οι ταξικές δυνάμεις, «και ενώ μέχρι τότε δεν υπήρχε πουθενά ανακοίνωση που να ενημερώνει για το πότε και που θα γίνουν οι εκλογές, πότε και που θα κατατίθενται υποψηφιότητες κ.ά., ζητήσαμε τηλεφωνικά από τον β’ αντιπρόεδρο του ΕΚΘ Περικλή Γεωργίου ο οποίος ηγούνταν της προσωρινής διοίκησης του σωματείου και εκλέχτηκε στην εφορευτική επιτροπή να μας ενημερώσει για το πότε και που θα γίνουν οι εκλογές, και ο ίδιος δήλωσε «ότι δεν γνωρίζει» και μας ζήτησε να μην του «ασκούμε πιέσεις». Το πρωί της 25ης Ιούνη σε συνομιλία μας με τον πρόεδρο του ΕΚΘ Δ. Δημητρίου ρωτήσαμε πάλι για τον τόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ο ίδιος δήλωσε άγνοια.

Τελικά μετά από το «κυνήγι της χαμένης κάλπης» που επιδοθήκαμε σε διάφορους χώρους ανακαλύψαμε πως η κάλπη είχε πάει στα εργοστάσια της «BARILLA» (τρόφιμο) και της «ANFARM» (φάρμακο)!!! Μάλιστα στους εργαζόμενους της «ANFARM» είχαν το θράσος να παρουσιαστούν ως «Πανελλήνιο Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Φαρμάκου και Καλλυντικού»!!!

Μέχρι εκεί φτάνουν οι αθλιότητες τους προκειμένου να εξασφαλίσουν τις καρέκλες τους και τα συμφέροντα των αφεντικών τους. Να εξαπατούν τους εργαζόμενους και να τα κάνουν «πλακάκια» με την εργοδοσία.

Τους τονίζουμε, καταλήγει η ΔΑΣ, «για άλλη μια φορά: Δε θα σας αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους να βγάλουν συμπεράσματα από την καθημερινή τους πείρα στους χώρους δουλειάς για το τι κίνημα χρειάζεται σήμερα. Να συμπορευτούν με τις ταξικές δυνάμεις, με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Συνδικάτα εργατών όχι των νόθων και των εργοδοτών».