39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Αθήνα, 19. 07.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

39 χρόνια μετά την δολοφονία της Σωτηρίας από το μπράβο -οδηγό της εργοδοσίας, θα βρισκόμαστε με ακριβή συνέπεια έξω από το χώρο της δολοφονίας, στο γκέτο-κάτεργο της ΕΤΜΑ.

Η συναγωνίστρια και συντρόφισσα Σωτήρια Βασιλακοπούλου, καταγράφεται στη λίστα με τους χιλιάδες αγωνιστές που με την ανιδιοτελή πρόσφορα, την αγωνιστικότητα, την εντιμότητα και τη συνέπεια λόγων-έργων, έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα της εργατικής τάξης.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε η Σωτηρία έξω απ τις πύλες της ΕΤΜΑ, δε διαφέρει καθόλου, απ’ αυτά που διεκδικεί και σήμερα η εργατική τάξη. Είναι το ίδιο περιεχόμενο που προσπαθεί να αφυπνίζει συνειδήσεις, να οργανώνει τους εργάτες απέναντι στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, να σπάει την εργοδοτική τρομοκρατία, να φέρνει τις πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων στο προσκήνιο. Είναι περιεχόμενο που ενοχλούσε και θα ενοχλεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, τους επιχειρηματικούς ομίλους.

39 χρόνια μετά τη δολοφονία της Σωτηρίας, ο δρόμος της σύγκρουσης με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την εξουσία τους, παραμένει στην πρώτη γραμμή.

Μετά τις εκλογές βρισκόμαστε μπροστά σε νέα κατάσταση. Στην κυβέρνηση η ΝΔ και στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι πρότινος ως κυβέρνηση εφάρμοζε αντεργατικά μέτρα. Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ ξεκίνησε προτάσσοντας το δόγμα “νόμος και τάξη”  συνεχίζει με τη κατάργηση του ασύλου και ετοιμάζεται γρήγορα να ανοίξει νέα μέτωπα όπως α) το ασφαλιστικό, β) των εργασιακών σχέσεων, με μεγαλύτερη προσπάθεια να εδραιωθούν οι ευέλικτες μορφές, ακόμη μεγαλύτερης επέκτασης των επιχειρησιακών συμβάσεων και καμιά επιστροφή στις κλαδικές. Το ζήτημα της ενέργειας με παράδοση εξολοκλήρου της ΔΕΗ στο μεγάλο κεφάλαιο. Όλα αυτά οριοθετούν το περιεχόμενο και την κατεύθυνση της πολιτικής της.

Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, η θυσία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, δεν είναι απλά μια ανάμνηση σηματοδοτεί το ενιαίο της πάλης (εργατών, φοιτητών) και την κατεύθυνσή της. Θυμόμαστε και τιμάμε καθημερινά τη θυσία της Σωτηρίας, δυναμώνοντας τις προσπάθειες μας για την οργάνωση της εργατικής τάξης ενάντια στην εργοδοσία και τους μηχανισμούς της, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους κάθε νέο και νέα, να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 19.30, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης),