ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ : Απαράδεκτη η κατάσταση στα γραφεία του ΟΓΑ Λαμίας

.   30 Ιουλίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ : Απαράδεκτη η κατάσταση στα γραφεία του ΟΓΑ Λαμίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Απαράδεκτη η κατάσταση στα γραφεία του ΟΓΑ Λαμίας

Μόλις επτά εργαζόμενοι στον ΟΓΑ καλούνται να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους και συνταξιούχους αγρότες απ’ όλη τη Στερεά και την Εύβοια. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Συνταξιούχων δήμου Καρύστου που υπογραμμίζει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία.

Συγκεκριμένα «μετά από επίσκεψη μέλους της διοίκησης του Συλλόγου μας στα γραφεία του ΟΓΑ στη Λαμία διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν μόλις επτά εργαζόμενοι που πρέπει να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους και συνταξιούχους αγρότες για όλη τη Στερεά και την Εύβοια!Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για την έκδοση συντάξεων, για τα διάφορα επιδόματα (χηρείας κ.λπ.), για βεβαιώσεις ασφάλισης και βιβλιαρίων ασθενείας».

Ειδικότερα, «στην υπηρεσία που εκδίδει τις συντάξεις, πρόσφατα, από τρεις εργαζόμενοι έχουν μείνει δυο, στην υπηρεσία για τα διάφορα επιδόματα των ασφαλισμένων εργάζονται τρεις και στην υπηρεσία για τα βιβλιάρια ασφάλισης, υγείας και τις ασφαλιστικές βεβαιώσεις εργάζονται δυο».

Όπως επισημαίνει «είναι χαρακτηριστικό ότι ένας αγρότης για την έκδοση της σύνταξής του περιμένει πάνω από έναν χρόνο, ενώ αν έχει διαδοχική ασφάλιση η αναμονή ξεπερνά τα δύο χρόνια! Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία! Αφορά τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους όλων των ταμείων! Εντάσσεται στην προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης».

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει πως «με σταθερά βήματα το κράτος απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για την κοινωνική ασφάλιση και ανοίγει τον δρόμο στο ιδιωτικό κεφάλαιο που θα αυξήσει τα κέρδη του χαρατσώνοντας όλο και περισσότερο εργαζόμενους και συνταξιούχους. Αυτή την πολιτική ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μας που μας έκοψε το ΕΚΑΣ και ψήφισε τον απαράδεκτο νόμο Κατρούγκαλου στρώνοντας το έδαφος για πιο μεγάλη επίθεση από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό θα σημάνει χειρότερες παροχές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στις συντάξεις για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Απαιτούμε:

  • Η κυβέρνηση και ο ΕΦΚΑ να πάρουν μέτρα για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών του ΟΓΑ και συνολικά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στη Λαμία.
  • Να προχωρήσει γρήγορα η μηχανοργάνωση των ασφαλιστικών ταμείων ώστε να εκδίδονται άμεσα οι συντάξεις».

Καταλήγοντας καλεί «κάθε συνάδελφο συνταξιούχο να έρθει σε επαφή με το Σύλλογο για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει με την έκδοση της σύνταξής του. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».