ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΚΝΕ στην ΕΛΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Συναυλία με Παπαδόπουλο-Ζιώγαλα-Φάμελο

.   25 Αυγούστου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ της ΚΝΕ στην ΕΛΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Συναυλία με Παπαδόπουλο-Ζιώγαλα-Φάμελο

Στο, κατάμεστο από φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, Δασύλλιο Ελάτειας, πραγματοποιήθηκε χθές το Σάββατο, από την ΤΟ της ΚΝΕ και με τη συμμετοχή του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) του νομού Βοιωτίας, προσυνεδριακή εκδήλωση του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, με θέμα “Ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά“.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του ΕΣΥΝ Ν.Βοιωτίας, Λιάνα Καραβασίλη, που αποδόμησε ένα προς ένα τα “επιχειρήματα” υπέρ των λεγόμενων “μαλακών” ναρκωτικών, της δήθεν θεραπευτικής δράσης της κάνναβης και της “ανάπτυξης” που τάχα θα φέρει η νομιμοποίηση της καλλιέργειάς της.

Την κύρια ομιλία έκανε το μέλος του ΣΠ της ΚΝΕ, Δημήτρης Αλεξόπουλος που ανέπτυξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της κομμουνιστικής νεολαίας στον πόλεμο ενάντια  σε κάθε μορφή ναρκωτικών και τη προσπάθειά της για την συνειδητοποίηση του ότι, η ολοένα αυξανόμενη χρήση τους, δεν είναι τρόπος διασκέδασης και “απελευθέρωσης” αλλά αποτέλεσμα της ανασφάλειας που νοιώθει, ιδιαίτερα ο νέος, μέσα στη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό, ο στόχος της ΚΝΕ, δεν είναι απλά η καταπολέμηση της χρήσης αλλά, ταυτόχρονα, η αλλαγή αυτού του συστήματος που γεννά τέτοιες “ανάγκες” και η δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας όπου το άτομο δεν θα αισθάνεται στο περιθώριο και αδικημένο αλλά ένεργό και δημιουργικό.

Στη συνέχεια οι, Λάκης Παπαδόπουλος, Νίκος Ζιώγαλας και Μανώλης Φάμελος με την ορχήστρα τους έδωσαν μια καταπληκτική συναυλία που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.