
Σε 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη προχωρούν με απόφαση της γενικής συνέλευσής τους και με τη στήριξη του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας οι εργαζόμενοι στις εργολαβικές εταιρείες «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ» και «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΑΕ» στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Όπως αναφέρει το συνδικάτο στο έγγραφό του με το οποίο γνωστοποιεί την απεργία στις δύο εταιρείες αλλά και τη ΛΑΡΚΟ και το ΣΕΠΕ Φθιώτιδας, «οι εργαζόμενοι στις εν λόγω εταιρείες εάν δεν έχουν λάβει την προκαταβολή της μισθοδοσίας του μήνα Αυγούστου 2019 έως και την Παρασκευή 30-08-2019, τότε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δεν θα εργαστεί κανένας (από τους εργαζόμενους που είναι πενθήμεροι και έχουν δηλώσει να εργαστούν το σαββατοκύριακο) και τη Δευτέρα 02-09-2019 θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία όλοι οι εργαζόμενοι».
Προσθέτει επίσης απευθυνόμενο προς τις δύο εταιρείες «ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ», ότι «οι λόγοι που αναφέρετε στην κοινοποιημένη στο συνδικάτο μας επιστολή σας (29-08-2019) προς τη ΛΑΡΚΟ δεν αγγίζουν τους εργαζόμενους, περιέχει διαφορές μεταξύ των εταιρειών σας και της ΛΑΡΚΟ. Οι εργαζόμενοι εργάστηκαν και απαιτούν την προκαταβολή της μισθοδοσίας τους, όπως προβλέπεται άλλωστε και από τη συμφωνία μεταξύ εργαζομένων και εσάς. Εμείς για πρώτη φορά διαπιστώσαμε (μέσα από τη σημερινή επιστολή σας), ότι τελικά η “ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ” δεν είναι μία, αλλά δύο εταιρείες, “ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ” και “ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΑΕ” και απαιτούμε από τη ΛΑΡΚΟ την απομάκρυνση των εταιρειών αυτών και την ενσωμάτωση των εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ με σύμβαση αορίστου χρόνου».