ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ : Πρωτοβουλία καθαρισμού του πάρκου «Δέλτα» όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

.   7 Σεπτεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ : Πρωτοβουλία καθαρισμού του πάρκου «Δέλτα» όπου θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 9.00 π.μ., οι Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν επιχείρηση καθαρισμού του χώρου που θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μέσα από τη δράση καθαριότητας του πάρκου επιδιώκεται να αναδειχτεί η ανάγκη αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων της πόλης και η εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης τους από τους κατοίκους. Να γίνει λαϊκή απαίτηση όχι μόνο η ελεύθερη χρήση τους, αλλά και η καθαριότητά τους, η αναβάθμισή τους και παράλληλα, η δημιουργία νέων σύγχρονων χώρων ψυχαγωγίας και άθλησης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ίδιο απόγευμα στο πάρκο «Δέλτα», οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν τουρνουά μπάσκετ και μαζική εξόρμηση στο χώρο του πάρκου και στη γειτονιά της Νεάπολης, για το Φεστιβάλ.

Οι εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» κορυφώνονται στην Εύβοια το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ.

Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης: Οπτικοακουστικό αφιέρωμα στο διεθνιστικό τραγούδι, στηριγμένο στις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης ανά τον κόσμο, συναυλία με τoυς «Bunta Planedo» και νησιώτικο γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.

Στο χώρο θα λειτουργούν:

  • Μαθητικό Στέκι, όπου θα διεξαχθεί παιχνίδι quiz ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ομαδικό παιχνίδι για το περιβάλλον και θα υπάρχει έκθεση με θέμα το Σοσιαλισμό. Ακόμη, θα προβληθεί βίντεο με τίτλο: «Ρεπορτάζ ένα μήνα μετά την καταστροφική φωτιά στην Εύβοια», φτιαγμένο από μαθητές των σχολείων των Ψαχνών.
  • Παιδότοπος, όπου θα παρουσιαστεί θέατρο σκιών με τον Θανάση Λιούνη και θα υπάρχει δραστηριότητα με χειροτεχνίες και κατασκευές.
  • Ακόμα, θα υπάρχει έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» και έκθεση με θέμα: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς.