ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την διακοπή της μεταφοράς των δικαιούχων για λουτροθεραπεία στα Καμένα Βούρλα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την διακοπή της μεταφοράς των δικαιούχων για λουτροθεραπεία στα Καμένα Βούρλα


352 00 Αταλάντη Λοκρίδας
τηλ. 6975785187, 2233080817
email: l.s.lokron@gmail.com

Αταλάντη    11/09/19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το προηγούμενο διάστημα γίναμε μάρτυρες μιας έντονης κοκορομαχίας στο ραδιόφωνο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στον τωρινό και τον πρώην δήμαρχο Λοκρών. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του δήμαρχου κ.Ζεκεντε α) να διακοπεί για φέτος η μεταφορά των δικαιούχων για λουτροθεραπεία στα Καμένα Βούρλα και β) η ανακοίνωση για την καθυστέρηση πληρωμής των εργαζομένων που είναι στην αρμοδιότητα του ΝΠΔΔ Κοινωνικής προστασίας και Αλληλεγγύης.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στο Δημ. Συμβούλιο της 11/09/2019, στο πιο αρμόδιο όργανο για την ενημέρωση όλων μας, τηρήθηκε “σιγή ιχθύος” και από τις δυο πλευρές αφού φαίνεται ότι η διαμάχη είχε λήξει στις ιστοσελίδες του διαδικτύου (facebook).

To γεγονός αυτό καταδεικνύει ότι το Δημ. Συμβούλιο είναι για εκείνους, μάλλον, διακοσμητικό στοιχείο, και ότι οι αποφάσεις της μιας πλευράς και οι ευθύνες της άλλης χάνονται μέσα στον κουρνιαχτό της “διαμάχης” στο διαδίκτυο αντί της έγκυρης ενημέρωσης των συμπολιτών μας από τα θεσμικά, εκλεγμένα και αρμόδια όργανα.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ απαιτεί από την νέα δημοτική αρχή να ζητησει έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να καλύψει τις ανάγκες του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και για τη συνέχιση, αυτής της ελάχιστης παροχής, της δωρεάν μετακίνησης για λουτροθεραπεία των δημοτών μας που το έχουν ανάγκη.

Στο παραπάνω Δημ. Συμβούλιο, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης, ζητήσαμε επίσης την ανάγκη άμεσης σύγκλισης από τον Δήμαρχο μιας ευρείας σύσκεψης, μετά την εκλογή νέων Δ.Σ. των σχολικών επίτροπων όλων των αρμόδιων φορέων, για την άμεση ενημέρωση για τις ανάγκες των σχολείων του δήμου μας. Δεν πήραμε, όμως, καμιά απάντηση από την νέα δημοτική αρχή της συμπαράταξης των κυριών Ζεκεντέ-Σούλια.

Στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ θεωρούμε απαραίτητη την σύγκληση των αρμόδιων φορέων, για να δρομολογηθούν άμεσα οι λύσεις για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ανάγκες των σχολείων του δήμου μας και την ομαλή διεξαγωγή της νέας σχολικής χρονιάς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών μας.

 Οι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, που εκλέχτηκαν
με το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο δήμο ΛΟΚΡΩΝ

ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΥΓΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΗΝΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΣΤΡΙΤΣΗΣ.