Ανοιχτή επιστολή της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ” πρός τον Περιφερειάρχη για τα Hot Spots

.   15 Σεπτεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανοιχτή επιστολή της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ” πρός τον Περιφερειάρχη για τα Hot Spots

Λαμία, 14/9/2019.

Προς

  1.   τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό Φ.
  2.  τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σανιδά Η.

Εκτιμώντας πως το προσφυγικό αποτελεί σημαντικό πολιτικό ζήτημα για την Χώρα, που αντανακλάται και στην Περιφέρεια της Στερεάς όπου λειτουργούν ή και σχεδιάζεται να λειτουργήσουν πολυάνθρωπα Hot Spot….

Αντιλαμβανόμενοι, πως, πέρα από την εξυπηρέτηση και την κοινωνική προστασία των προσφύγων σε αξιοπρεπείς συνθήκες, στην οποία όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε….. χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες και συζήτηση  προκειμένου να εξηγηθούν οι αιτίες που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές ( ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και πόλεμοι ).

Χρειάζεται η ανατροπή της γνωστής συμφωνίας με την Ε.Ε, που εμποδίζει την ελεύθερη κίνηση των προσφύγων, μετατρέποντας την Χώρα μας σε χώρο εγκλωβισμού και συγκέντρωσης των προσφύγων σε πολλές περιπτώσεις κάτω από απάνθρωπες συνθήκες τύπου ¨Μόριας¨ .

Σε αυτή την βάση και προκειμένου να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας τόσο στην Στερεά όσο και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και να αντιμετωπισθούν οι όποιες ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις καλλιεργούνται από ορισμένους…..

Ζ η τ ά μ ε

Να θεματοποιηθεί το συγκεκριμένο  ζήτημα στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πρέπει να γίνει άμεσα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ