«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΟΚΡΩΝ : Καταγγέλλει Δήμο και Περιφέρεια για έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού

.   8 Οκτωβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΟΚΡΩΝ : Καταγγέλλει Δήμο και Περιφέρεια για έλλειψη αντιπλημμυρικού σχεδιασμού

Στα προβλήματα που δημιούργησαν οι βροχοπτώσεις στη Λάρυμνα, καθώς ούτε ο Δήμος, ούτε η Περιφέρεια έχει προχωρήσει σε έργα που χρειάζονται οι κάτοικοι του Δήμου Λοκρών για τέτοια καιρικά φαινόμενα, αναφέρεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» της πόλης.

Παράλληλα, επισημαίνει πως δημιουργήθηκαν προβλήματα στην πόλη της Λάρυμνας λόγω των βουλωμένων φρεατίων, ενώ υπογραμμίζει τις παρεμβάσεις της στο δήμαρχο προκειμένου από τη μία να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού τους, αλλά και να ενημερώσει η υπηρεσία του δήμου τον ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές από τη χαλαζόπτωση.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Το τελευταίο διάστημα, σε λιγότερο από ένα μήνα, οι κάτοικοι της Λάρυμνας βίωσαν δύο έντονες βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας, η τελευταία μάλιστα συνοδευόταν με χαλαζόπτωση.

Διαπιστώσαμε ότι τα φρεάτια μέσα στο χωριό, εφόσον δεν είχαν καθαριστεί, δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους με φερτά υλικά από το γύρω περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι δρόμοι της Λαρύμνας να πλημμυρίσουν και τα όποια λογής υλικά και μπάζα να γεμίσουν το χωριό. Παράλληλα, το χαλάζι έπληξε σε μεγάλο βαθμό τις καλλιέργειες της περιοχής (οπωροκηπευτικά, ελαιοκαλλιέργειες) καταστρέφοντας την παράγωγη.

Από την πρώτη στιγμή οι κοινοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πραγματοποίησαν επίσκεψη σε όλη την περιοχή για να δουν την έκταση της καταστροφής από την χαλαζόπτωση, αλλά και τα προβλήματα μέσα στο χωριό της Λάρυμνας.

Άμεσα επικοινώνησαν με το δήμαρχο, ζητώντας η υπηρεσία να ενημερώσει τον ΕΛΓΑ για να προχωρήσει στην καταγραφή των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες και η Δημοτική Αρχή να φροντίσει άμεσα για τον καθαρισμό των δρόμων και πεζοδρομίων της Λάρυμνας από φερτά υλικά, λάσπη και μπάζα διαφόρων ειδών.

Τα φαινόμενα αυτά έδειξαν ότι ο Δήμος, η Περιφέρεια δεν σχεδίασαν, ούτε προγραμμάτισαν, ούτε πρόβλεψαν για τα αναγκαία έργα που χρειάζονται τα χωριά και οι πόλεις του Δήμου Λοκρών, που δείχνουν ανοχύρωτα μπροστά σε πιο δύσκολα φαινόμενα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα παλέψει με όσες δυνάμεις έχει στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζεται ο τόπος μας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της περιοχής μας. Καλεί τον λαό της Λάρυμνας να μην επαναπαυτεί στις οποίες υποσχέσεις και να συνεχίσει να παλεύει όπως ξέρει για την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή».