Τοποθετήσεις της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ” στο ΠΣ της 12-11-2019

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τοποθετήσεις της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ” στο ΠΣ της 12-11-2019

12 Νοεμβρίου 2019   

 

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πολιτικές εξελίξεις – Πρόταση

Σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ επισημαίνουμε και προτείνουμε :

Το «νέο Ασφαλιστικό» που σχεδιάζουν κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι οδηγεί σε ολοκληρωτική παράδοση της Κοινωνικής Ασφάλισης στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Σαν αποτέλεσμα της εφαρμογής του αναμένεται να προκύψουν :

  • μικρότερες και αβέβαιες συντάξεις,
  • περισσότερα χρόνια δουλειάς,
  • στο όνομα της ανάπτυξης και της «βιωσιμότητας» του συστήματος θα ενσωματωθούν οι ανατροπές που επέφεραν οι «μεταρρυθμίσεις» όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
  • Θα προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος της Χώρας.

Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας και η συμμαχία όλου του εργαζόμενου λαού μπορούν να βάλουν εμπόδια σε αυτούς τους σχεδιασμούς, να δώσουν ώθηση στην πάλη για ανάκτηση απωλειών και σύγχρονα δικαιώματα στην Ασφάλιση και στις συντάξεις.

Σημαντικό καθήκον για τους συνεπείς υποστηρικτές των λαϊκών συμφερόντων είναι η υποστήριξη των Συλλαλητηρίων, που θα γίνουν σε όλη τη χώρα από εργαζόμενους και συνταξιούχους, στις 30 Νοέμβρη.

Σε αυτή την βάση, ζητάμε από την Περιφέρεια να εκφράσει την ενεργό συμπαράσταση της και να ενισχύσει οικονομικά την Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Περιοχής, καλύπτοντας τις δαπάνες των μικροφωνικών εγκαταστάσεων στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των νομών.

Ειδικά ζητήματα

Αναμένοντας τον προσδιορισμό συγκεκριμένης ημερομηνίας των προτάσεων που έχουμε θέσει, ζητάμε να θεματοποιηθούν στα πλαίσια των διαδικασιών της Οικονομικής Επιτροπής τα εξής ζητήματα :

  • Πως υλοποιείται το τεχνικό πρόγραμμα….Πότε εντάχθηκε κάθε έργο και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση του…..Ποια είναι συνεχιζόμενα ή λιμνάζοντα έργα και τι καινούργιο θα ενταχθεί…. Πως θα διαχωριστούν έργα και υπηρεσίες…. Πως θα ιεραρχήσουμε την δραστηριότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας.
  • Με ποια συγκεκριμένα προγράμματα τα Ε.Ε ασχολείται η διαχειριστική αρχή αυτή την περίοδο.
  • Πως εξελίσσονται τα αντιπλημμυρικά έργα, που αποφασίστηκαν μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές γύρω από τον Δήμο Μεσσαπίων…. Πως προχωράνε τα έργα υποδομής, που κρίθηκαν αναγκαία στην περιοχή του Μαντουδίου μετά τις περσινές καταστροφές.

ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΘΕΜΑ 1ο : Έγκριση του υπ΄αριθμ. 35/5-11-2019 πρακτικού συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

NOMIKA ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ  2ο : Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ένδικου μέσου για λογαριασμό της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»,[σχετικά με την προσφυγή της Δέσποινας Καρακώστα] .

Πρόκειται για πρόστιμο σε μικροπωλητή, που απορρίφθηκε από το διοικητικό πρωτοδικείο και προτείνεται να μην ασκηθεί έφεση λόγω του ύψους του προστίμου, που είναι 1.000 ευρώ…

Συμφωνούμε με την εισήγηση….

ΘΕΜΑ 3ο : Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη, ένδικου μέσου για λογαριασμό της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, [σχετικά με την προσφυγή του Αθανάσιου Κάτσινου] .

Πρόκειται για πρόστιμο σε μικροπωλητή, που απορρίφθηκε από το διοικητικό πρωτοδικείο και προτείνεται να μην ασκηθεί έφεση λόγω του ύψους του προστίμου, που είναι 1.000 ευρώ…

Συμφωνούμε με την εισήγηση….

ΘΕΜΑ 4ο : Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της Α461/2019 αποφάσεως του 2ου Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Χαλκίδας, [σχετικά με την προσφυγή του Γεωργίου Κιαπέκου του Ιωάννου] .

Πρόκειται για πρόστιμο σε πωλητή οπωροκηπευτικών, που του επεβλήθη γιατί πωλούσε με το αυτοκίνητο του  οπωροκηπευτικά εκτός καταστήματος και απορρίφθηκε από το διοικητικό πρωτοδικείο σαν υπερβολική………. και προτείνεται να μην ασκηθεί έφεση.

Φυσικά…. Δεν έχουμε αντίρρηση.

Με αφορμή τα προηγούμενα θέματα…… θέτουμε και το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από τους διοικητικούς ελέγχους σε μικροπωλητές, όταν εξαντλείται η αυστηρότητα των υπηρεσιών σε τέτοιες περιπτώσεις, παρότι γνωρίζουν τις τραγικές συνθήκες φτώχειας και ανεργίας που επικρατούν …..

Θεωρούμε πολιτικά απαράδεκτο στον δρόμο για την Στυλίδα πουλάει κάποιος τομάτες…. Να τον τιμωρούν, γιατί δεν έχει άδεια κατάληψης του συγκεκριμένου χώρου, αν και έχει άδεια μικροπωλητών, που και αυτή ακόμη χρειάζεται φορολογική ενημερότητα.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΘΕΜΑ 5ο : Έγκριση δαπάνης και  διάθεση πίστωσης των ποσών των 4.017,60 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ΣΑΕΠ 566/12 της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για την εκτέλεση παροχής Υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στη θέση Ούγγρα, της Τ.Κ. Μουρικίου, του Δήμου Θηβών, του Νόμου Βοιωτίας, στις 23/10/2019, Π.Ε. Βοιωτίας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 6ο :  Έγκριση  δαπάνης  για την εκτέλεση  του έργου: «Εργασίες αποχιονισμού στο εθνικό & επαρχιακό οδικό δίκτυο & αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Π.Ε. ΦΘ/ΔΑΣ» . Υποέργο 14  (μίσθωση μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών πολιτικής προστασίας για τα έτη 2018-2019) .

Αφορά την πυρκαγιά στο Πετρωτό Δομοκού….. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 7ο : Έγκριση  των υπ’ αρ. 209275/686/19-9-2019 (ΑΔΑ: 6ΟΟΥ7ΛΗ-ΣΧ4), 184164/562/14-8-2019 (ΑΔΑ: 6Β6Μ7ΛΗ-ΩΓ5), αποφάσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, για τη διάθεση πόρων και μέσων προς αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεων & πυρκαγιών αντίστοιχα) που έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο & τον Αύγουστο του 2019 στο Νομό Εύβοιας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση του Πρωτοκόλλου Διαπίστωσης Βλαβών Από Ανωτέρα Βία και του 4ου Α.Π.Ε. & Συμπληρωματική Πίστωση Εργασιών λόγω βλαβών από ανωτέρα βία του έργου : «Ανακαίνιση κτηνιατρικού εργαστηρίου για τη μεταστέγαση της Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. Φθιώτιδας», προϋπολογισμού 300.000,00 € με Φ.Π.Α.   

Δεν έχουμε αντίρρηση  στον 4ο  Α.Π.Ε. και την  Συμπληρωματική Πίστωση Εργασιών για την εξασφάλιση της λειτουργικότητας του κτηρίου.

Δεν θεωρούμε, όμως, τον βανδαλισμό ή την κλοπή οικοδομικών υλικών ανωτέρα βία και εκτιμούμε πως κακώς πέρασε χωρίς ουσιαστικές ενέργειες για την αναζήτηση των υπευθύνων…..

Παράλληλα, ζητούμε στοιχεία για άλλα ποσά που διατέθηκαν για την ανακαίνιση του κτηνιατρικού εργαστηρίου από το 2012 μέχρι στην συγκεκριμένη εργολαβία.

ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση του Πρακτικού Ι Αποσφράγισης Δικαιολογητικών – Οικονομικής  Προσφοράς της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου με τίτλο: «Αγροτική οδοποιία Κωπαΐδας», προϋπολογισμού 1.100.000 € με Φ.Π.Α,  Π.Ε. Βοιωτίας .

Η αντιμετώπιση των ζητημάτων που αφορούν την αξιοποίηση της Κωπαίδας δεν μπορεί να γίνεται σαν ένα οποιοδήποτε έργο και αποσπασματικά.

Η Κωπαίδα είναι μια ενιαία περιοχή αρδευόμενης αγροτικής καλλιέργειας, όπου αυτοαπασχολούνται εκατοντάδες μικροκαλλιεργητές….. Χρειάζεται ολοκληρωμένες, μόνιμα επαναλαμβανόμενες, σταθερές  παρεμβάσεις και συντήρηση, με συγκεκριμένο σχέδιο, που μόνο ένας αποκλειστικά δημόσιου χαρακτήρα φορέας μπορεί να εξασφαλίσει….. αποκλείοντας οποιαδήποτε διαδικασία συγκέντρωσης της γης ή λογικές αλλαγών της χρήσης της.

Έχοντας διαφορετική αντίληψη για την διαχείριση της Κωπαίδας ΑΠΕΙΧΑΜΕ από την ψηφοφορία για τον συγκεκριμένο  διαγωνισμό….

Πιστεύαμε και πιστεύουμε πως θα ήταν αποτελεσματικότερο και σε όφελος του δημοσίου συμφέροντος αυτά τα έργα να τα αναλάμβανε ένας δημόσιου χαρακτήρα τεχνικός φορέας κατασκευών και συντήρησης, με επαρκή μέσα και κατάλληλο προσωπικό.

Στην ίδια λογική…. ΑΠΕΧΟΥΜΕ και στην ψηφοφορία για την έγκριση του πρώτου πρακτικού του.

ΘΕΜΑ 10ο : Παροχή αρμοδιότητας στην Δ.Τ.Ε.Π.Ε. Βοιωτίας για την αιτιολόγηση προσφορών που φαίνονται ασυνήθιστα χαμηλές σε σχέση με τα έργο κατ’ εφαρμογή του άρθρου 88 του Ν. 4412/2016 για το έργο: «Στεγανοποίηση & αποκατάσταση παροχετευτικότητας καναλιού Υλίκης κάστρου»,προϋπολογισμού 2.700.000,00 € με Φ.Π.Α, Π.Ε. Βοιωτίας .

Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ανοίγει ένα τέτοιο ζήτημα, αν και το έργο που συζητείται είναι εξειδικευμένο…..

Οι μεγάλες εκπτώσεις, που εμφανίζονται ορισμένες φορές, επιβάλλουν ξεχωριστή φροντίδα στην παρακολούθηση εκτέλεσης του έργου και στην ποιότητα του αποτελέσματος.

Πέρα τούτου, όμως παραπέμπουν και σε σκέψεις για το πως λειτουργεί ο ανταγωνισμός των εργοληπτών υπερβαίνοντας το νόμιμα όρια, ακόμη και με την αξιοποίηση αδυναμιών ή κενών της μελέτης.

Δε αυτή την βάση θεωρούμε δόκιμη και εύστοχη την εισήγηση της Τεχνική Υπηρεσίας, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη επεξεργασίας της μελέτης, της τεχνικής περιγραφής και του προϋπολογισμού του έργου.

Δεν έχουμε αντίρρηση στην εισήγηση.

ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση Πρακτικού ΙI και κατακύρωση της σύμβασης της δημοπρασίας του έργου: «Συμπληρωματικά έργα αποκατάστασης συρματοκιβωτίων και αναχωμάτων στον Πλείστο ποταμό», προϋπολογισμού 60.000,00 € με Φ.Π.Α.,  Π.Ε. Φωκίδας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ και κατακύρωση της σύμβασης της δημοπρασίας του έργου: «Εγκατάσταση μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας παλαιού κτιρίου περιφερειακής ενότητας Φωκίδας», Π.Ε. Φωκίδας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας με Α.Α.ΕΣΗΔΗΣ 83820, του έργου: «Αγορά COMPACT υποσταθμού και έργα τοποθέτησης», Π.Ε. Φωκίδας .

Έχουμε διαφωνήσει με την συγκεκριμένη προμήθεια λόγω ανεπαρκούς αιτιολόγησης και επειδή δεν μας γνωστοποιήθηκε που και πως θα χρησιμοποιηθεί ο προηγούμενος υποσταθμός…..

Σε αυτή την βάση….. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΘΕΜΑ 14ο : Έγκριση 1ου Πρακτικού διαγωνισμού του έργου: «Προμήθεια και τοποθέτηση ταρτάν στο γήπεδο γυμνασίου Καρπενησίου της Π.Ε. Ευρυτανίας», και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, προϋπολογισμού 73.780,00 € με Φ.Π.Α..

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΑΦΡΑΤΙ – ΠΙΣΣΩΝΑΣ», προϋπολογισμού 5.850.824,57 € με Φ.Π.Α., Π.Ε. Εύβοιας .

Η σύμβαση του έργου υπεγράφη στις 21-08-2007.

Η αρχική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου ήταν μέχρι 21-08-2009, δηλαδή 730 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

Λόγω καθυστέρησης στην αποπληρωμή των απαλλοτριώσεων, τροποποιήσεων της μελέτης λόγω απαιτήσεων εκ μέρους της αρχαιολογικής υπηρεσίας και κακών καιρικών συνθηκών εγκρίθηκαν παρατάσεις της προθεσμίας εκτέλεσης του έργου μέχρι την 08-12-2014.

Τότε δεν ήταν εφικτό να συνεχιστούν οι εργασίες, καθόσον το έργο χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και δεν είχαν εγγραφεί καθόλου πιστώσεις για τα έτη 2015, 2016 & 2017.

Τελικά, εγκρίθηκαν οι απαιτούμενες πιστώσεις για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του έργου τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2018.

Για τους παραπάνω λόγους ο ανάδοχος είχε υποβάλει αίτημα παράτασης της προθεσμίας περαίωσης του έργου μέχρι τις 30-07-2019.

Λόγω όμως των ασυνήθιστα έντονων καιρικών φαινομένων που επικράτησαν κατά την χειμερινή περίοδο 2018 – 2019, δεν ήταν εφικτή η ομαλή εξέλιξη των εργασιών του έργου. Για το λόγο αυτό η Υπηρεσία χορήγησε στον ανάδοχο, χωρίς δαπάνη αναθεώρησης, δίμηνη παράταση έως την 30-09-2019.

Επειδή απομένει πλέον  η εκτέλεση των εργασιών σήμανσης – ασφάλισης (πινακίδες, στηθαία ασφαλείας, διαγράμμιση) και εγκαταστάσεων φωτισμού και προκειμένου να δοθεί με ασφάλεια η νέα οδός στην κυκλοφορία, προτείνεται η χορήγηση της αιτούμενης από τον Ανάδοχο παράτασης.

Μελετώντας αναλυτικά την εξέλιξη του έργου Δεν έχουμε αντίρρηση στην παράταση 2 μηνών…..Σημειώνοντας όμως ξεχωριστά τις πολιτικές ευθύνες του Υπουργείου για τον απαράδεκτο ρυθμό χρηματοδότησης του έργου…. Υπογραμμίζουμε την επιβεβαίωση της υποχρηματοδότησης τω έργων που είναι κοινωνικά αναγκαία.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

 

ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση του υπ’ αριθμ. 5 πρακτικού της επιτροπής, περί αξιολόγησης της πρότασης επικαιροποίησης του προσφερόμενου εξοπλισμού της αναδόχου εταιρείας “BYTE A.E.” η οποία αναδείχθηκε μειοδότης του ηλεκτρονικού, ανοικτού, δημόσιου διαγωνισμού για την “Προμήθεια εκατό (100) υπολογιστών και οθονών για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος”, συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00€ με Φ.Π.Α ., Π.Ε. Φθιώτιδας .

Είχαμε διαφωνήσει με την τμηματική κάλυψη των αναγκών της Περιφέρειας και είχαμε ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ τον σχετικό διαγωνισμό σαν αποσπασματική κάλυψη των αναγκών χωρίς προηγούμενη καταγραφή όλων των αναγκών που υπάρχουν……

Στην προέκταση αυτής της λογικής….. Αφου αλλάζει ο τύπος του υπολογιστή που αποφασίσατε να αγοραστεί, μετά από διαγωνισμό και εφόσον αυτό δεν προβλέπεται από τον νόμο…… ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 17ο : Έγκριση Πρακτικού (29-10-2019) Συνεδρίασης της Επιτροπής διενέργειας Συνοπτικού διαγωνισμού με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κτιρίων της Π.Ε. Εύβοιας, του ΚΕΣΥ και των Δ/νσεων Α’/βαθμιας και Β’/βαθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ευβοίας».

Πρόκειται για εργολαβία – ενοικίαση εργαζομένων…..Ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας που όφειλε να έχει το δημόσιο, καλά εξοπλισμένη και στελεχωμένη.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΘΕΜΑ 18ο : Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών της Π.Ε. Φωκίδας η οποία απαιτείται λόγω τροποποιήσεως των σχετικών συμβάσεων και αύξησης του φυσικού και Οικονομικού αντικειμένου, Π.Ε. Φθιώτιδας .

Αφορά σχολικά δρομολόγια….. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΜΑ 19ο : Παράταση σύμβασης δρομολογίου Καλλονής- Ευπαλίου, Π.Ε. Φωκίδας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 20ο : Έγκριση τροποποίησης δρομολογίου μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Φωκίδας, για το σχ. έτος 2019-20, , Π.Ε. Φωκίδας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

Υπενθυμίζουμε την δέσμευσή της Διοίκησης να επανεξετάσουμε και να ενιαιοποιήσουμε το τρόπο αντιμετώπισης της ανάγκης μεταφοράς μαθητών…… Περιμένουμε τον προσδιορισμό της αναγκαίας συζήτησης.

ΔΑΠΑΝΕΣ

ΘΕΜΑ 21ο : Εξειδίκευση πίστωσης δαπανών, έργων, μελετών του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, Π.Ε. Εύβοιας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 22ο : Εξειδίκευση πίστωσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2019 (Ειδικός Φορέας 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, Π.Ε. Εύβοιας .

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 23ο : A)«Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2019 (ειδικός φορέας 073) για δαπάνες,προμήθειες,εργασίες,παροχή υπηρεσιών ΠΕ Φθιώτιδας, έτους 2019»,

B)«Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης από τον  Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2019 (ειδικός φορέας 071) για δαπάνες,προμήθειες,εργασίες,παροχή υπηρεσιών ΠΕ Φθιώτιδας, έτους 2019», ΠΕ Φθιώτιδας .

Έγγραφο 243190/811/31-10-2019 Δ/νσης Δια Βίου Μάθησης Απασχόλησης Εμπορίου & Τουρισμού

ΟΧΙ…… στην Δαπάνη για έκδοση ΧΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΧΕΠ) για μετακίνηση εκτός έδρας , διαμονής και ημερήσιας αποζημίωσης Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας για συμμετοχή  στην Έκθεση “FOOD & LIFE” στο Μόναχο Γερμανίας  (26-29/11/2019), σύμφωνα με όσα είπαμε όταν συζητήθηκε η σκοπιμότητα της συμμετοχής στην έκθεση.

ΝΑΙ….. στα υπόλοιπα.

ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑ

ΘΕΜΑ 24ο : Έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού, διεθνούς, ανοιχτού διαγωνισμού και  κατάρτισης των όρων  της διακήρυξης για το έργο με τίτλο: «Καταπολέμηση κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα έτη 2020, 2021 & 2022», ΠΕ Φθιώτιδας .

Για την οικονομία του χρόνου….. Δεν έχουμε αντίρρηση.

Επιμένουμε, όμως στην πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης για την συζήτηση της αποτελεσματικότητας της περσινής κουνουποκτονίας αλλά και για αναζήτηση πιο σύγχρονων μεθόδων.

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 25ο : Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Περιφερειακού Συμβούλου, κ Αποστολόπουλου Κωνσταντίνου, για τη συμμετοχή του στην Τακτική Συνεδρίαση της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», ΠΕ Φθιώτιδας .

Έχοντας αρνητική άποψη για την ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ…. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.