46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

.   17 Νοεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ : Η ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις γιορτασμού της επετείου των 46 χρόνων από τον ηρωικό ξεσηκωμό στις 17 Νοέμβρη του 1973. Και φέτος πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών, τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου και τα θύματα της χούντας, με στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο της εξέγερσης και την καγκελόπορτα που την γκρέμισε το τανκ.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή στα μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που και φέτος έδωσαν τον τόνο στην μεγάλη πορεία και έστειλαν μήνυμα καταδίκης της συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ για τις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ που βάζουν σε κίνδυνο το λαό. Στη μεγάλη πορεία συμμετείχαν και νέοι στρατευμένοι, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με θερμά χειροκροτήματα και το σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Σε δήλωση που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, τόνισε:

«Διδασκόμαστε απ’ την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο, για την ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, το σοσιαλισμό»

Τη μαζικότητα και τη μαχητικότητα των μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία για τα 46 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου κατέγραψε η κάμερα του portal 902.gr.

Κατέγραψε τα συνθήματα κατά των βάσεων και της εμπλοκής της χώρας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως επίσης το κάψιμο των σημαιών των ΗΠΑ και της ΕΕ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία απ’ όπου πορεύτηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών.

3 / 7