ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

.   26 Νοεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Λαμία, 22/11/2019

Προς τον κ. Σανιδά,  Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  κ. Σπανό Φ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Με αφορμή την πρόσκληση που έχουμε πάρει, όπως και εσείς άλλωστε από το  Συνδικάτο μετάλλου νομού Φθιώτιδας, που μας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στη ΛΑΡΚΟ 8 Δεκεμβρίου 2019…. και με δεδομένο ότι οι εξελίξεις για τη ΛΑΡΚΟ είναι ραγδαίες…

θεωρούμε  απαραίτητο το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ να συζητηθεί επειγόντως και εκτός ημερήσιας διάταξης για να ληφθεί απόφαση  συμμετοχής στην σύσκεψη  στην οποία καλούμαστε.

Ο τραγικός θάνατος δύο εργατών κατά το τελευταίο τρίμηνο, το γεγονός ότι έχουμε σοβαρά ατυχήματα και από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα μας αναγκάζει όχι μόνο να συζητήσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά με επιτακτικό τρόπο να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση που έχει την ευθύνη  να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα που θα εξασφαλίζουν τη ζωή και την ακεραιότητα των εργατών τόσο μέσα στο χώρο του Εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ όσο και  στα μεταλλεία.

Είναι φανερό ότι το ζήτημα της ΛΑΡΚΟ θα είναι στην επικαιρότητα το επόμενο χρονικό διάστημα με βάση  τις ανακοινώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και με βάση τις προθέσεις που έχουν ανακοινώσει ήδη στα Σωματεία των εργαζομένων.

Με τις συγκεκριμένες κυβερνητικές ανακοινώσεις, που παραπέμπουν στο ότι η ΛΑΡΚΟ θα πάψει να υφίσταται με τη μορφή που είναι σήμερα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Εξελίξεις που κατά τη γνώμη μας θα είναι αρνητικές για το σύνολο των εργαζομένων, που δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αφορούν ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας  και τα λαϊκά στρώματα στους νόμους Φθιώτιδας, Ευβοίας, Βοιωτίας και γενικότερα.

Θεωρούμε αναγκαίο να συμμετέχουμε στην σύσκεψη και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη της περιοχής, με απαίτηση στη ΛΑΡΚΟ να παρθούν άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς. Να μην ιδιωτικοποιηθεί περαιτέρω και να σταματήσουν τα όποια σενάρια περί τριχοτόμηση της. Να απαιτηθούν πολιτικές που θα είναι προς το συμφέρον των εργαζόμενων ΛΑΡΚΟ και του λαού της ευρύτερης περιοχής.

Με αυτή την έννοια καλούμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να θέσει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να συζητηθεί  και να παρθεί απόφαση – ανεξάρτητα από το αν κάποιος συμφωνεί με το συνολικό σκεπτικό που τίθεται στην πρόσκληση του Συνδικάτου μετάλλου – ώστε να συμμετέχει στην σύσκεψη τις 8 του Δεκέμβρη 2019.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ