Για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα

.   26 Νοεμβρίου 2019   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Για τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα

Λαμία, 22/11/2019.

Προς τον κ. Σανιδά,  πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :  κ. Σπανό Φ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Τοποθέτηση με βάση τις πολιτικές εξελίξεις και την επικαιρότητα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ για το προσφυγικό ζήτημα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τον εγκλωβισμό και την καταστολή των αιτούντων άσυλο, όπως και την ταλαιπωρία του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.

Καλλιεργούν και τροφοδοτούν το ρατσισμό και τις ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Είναι μέτρα επικίνδυνα τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τον ελληνικό λαό και δεν μπορούν να διαχειριστούν το αίσχος που δημιουργεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει αυτή της ΝΔ.

Τα κυβερνητικά μέτρα σκοπεύουν να γεμίσουν τα πέντε νησιά με τεράστια στρατόπεδα συγκέντρωσης, δηλαδή hot spots – φυλακές, τύπου Αμυγδαλέζας, χωρητικότητας πάνω από 5.000 ανθρώπους το καθένα, πολύ μεγαλύτερα από τη σημερινή χωρητικότητά τους.

Τη στιγμή που οι δομές αιτούντων άσυλο έχουν τραγικές ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και η πλειοψηφία των παιδιών των προσφύγων δεν έχει ακόμη καμία πρόσβαση στην εκπαίδευση………. η κυβέρνηση προκαλεί, όταν ισχυρίζεται ότι τιμάει τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού με τη δημιουργία Εθνικού Συντονιστή για τα ασυνόδευτα παιδιά, τα οποία θα εγκλωβίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης!

Όσο για τα κυβερνητικά μέτρα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, αυτά είναι πραγματικός εμπαιγμός για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα αυτών των περιοχών.

Τα απαράδεκτα αυτά μέτρα πρέπει να απαντηθούν από το μαζικό – λαϊκό κίνημα.

Να αυξηθούν η αλληλεγγύη και ο αγώνας για :

  • Να κλείσουν όλα τα hot spots και να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή. Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και, στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Να προχωρήσουν άμεσα οι οικογενειακές επανενώσεις σε χώρες της ΕΕ. Να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα για τους ασυνόδευτους ανήλικους.
  • Να επισπευστούν οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου σε όλους όσοι προέρχονται από χώρες πολέμων, χώρες που ζουν κάτω από κατοχή καθώς και σε θύματα αντιδραστικών καθεστώτων.
  • Να εξασφαλιστεί δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στην εκπαίδευση.
  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές.

Σε αυτή την βάση, επαρκώς ενημερωμένη, θα πρέπει να καθορίσει η Περιφέρεια την στάση της και να αναλάβει τις όποιες ευθύνες της αναλογούν σε ανοιχτές δομές, με επαρκές προσωπικό που κρίνεται χρήσιμο και αναγκαίο, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και χωρίς ΜΚΟ ….

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΛΙΑΝΑ
ΧΡΟΝΑΣ ΤΑΣΟΣ