ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΟΚΡΩΝ : Καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 11 Φλεβάρη

.   10 Φεβρουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΟΚΡΩΝ : Καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη της ΛΑΡΚΟ την Τρίτη 11 Φλεβάρη

Η Ομάδα Γυναικών Λοκρών (Μέλος της ΟΓΕ) καλεί τα μέλη της και κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας της Λοκρίδας να συμπαρασταθεί και να συμπαραταχθεί στο πλευρό των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση – συλλαλητήριο που θα γίνει μπροστά στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, την Τρίτη 11 Φλεβάρη 2020, στις 12 το μεσημέρι.

Το κάλεσμα αναφέρει:

«Εργαζόμενες, άνεργες, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, νέες, συνταξιούχες,

Με κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ο ελληνικός λαός έχει χάσει εκατοντάδες δισ. ευρώ και έχει στερηθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Έχει χάσει 80 παλικάρια στη ΛΑΡΚΟ την ώρα εργασίας, εκατοντάδες από επαγγελματικές ασθένειες. Μετρά εκατοντάδες σακατεμένους. Τα αιτήματα των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ βασίζονται σε ντοκουμέντα.

Η πρότασή τους που εκφράζεται μέσα από το ψήφισμα που κατατέθηκε στη Βουλή την ημέρα του μεγάλου συλλαλητηρίου στις 25 Γενάρη είναι η μοναδική, ρεαλιστική λύση που μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και να ανοίξει πραγματικά χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη στήριξή μας στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και στα δίκαια αιτήματά τους. Βροντοφωνάζουμε μαζί τους:

Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ.

Όχι στο κλείσιμό της.

Όχι στην εκκαθάριση, την ιδιωτικοποίηση, στο σχέδιο τριχοτόμησης.

Ζητάμε κρατική χρηματοδότηση για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της, τον εκσυγχρονισμό της και την παραπέρα ανάπτυξή της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει.

Στηρίζουμε τη διεκδίκησή τους για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους μέσα από την υπογραφή της συμφωνημένης ΣΣΕ, γιατί εμείς οι γυναίκες γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει ανεργία και εργασιακές σχέσεις-λάστιχο.

Δεν θα επιτρέψουμε να μαραζώσει ο τόπος μας, να εκτοπιστούν από την περιοχή μας ολόκληρες οικογένειες, να βουλιάξουμε στην εξαθλίωση και στην ανεργία. Ο λαός της περιοχής μας, όλη η εργατική τάξη της χώρας να δώσουμε σκληρή μάχη για να μην περάσουν τα σχέδιά τους.

Ο κοινός μας αγώνας όλων των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των αγροτών έχει τη δύναμη να τους εμποδίσει.

Γυναίκες της Λοκρίδας, εργαζόμενοι, εργαζόμενες της ΛΑΡΚΟ,

Διεκδικούμε μαζί τη ζωή που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας».