ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ : Την Τρίτη όλη η Στερεά διαδηλώνει στη Χαλκίδα για το Ασφαλιστικό και τη ΛΑΡΚΟ

.   15 Φεβρουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΥΒΟΙΑΣ : Την Τρίτη όλη η Στερεά διαδηλώνει στη Χαλκίδα για το Ασφαλιστικό και τη ΛΑΡΚΟ

«Την Τρίτη 18 Φλεβάρη απεργούμε! Όλη η Στερεά θα διαδηλώσει στην Χαλκίδα τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας, Μετάλλου Εύβοιας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στο Πάρκο Βούρκου και στην πορεία στην υψηλή γέφυρα, όπως και στην προσυγκέντρωση των Συνδικάτων στις 10.00 στην πλατεία Αγοράς.

Μαζί με την πάλη ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση, τα συνδικάτα της Εύβοιας θα υποδεχθούν ταυτόχρονα τους απεργούς εργάτες της ΛΑΡΚΟ, μαζί με συνδικάτα και φορείς από όλη τη Στερεά, οι οποίοι θα διαδηλώσουν μαζικά στην Χαλκίδα ενάντια στο αντεργατικό – διαλυτικό της κυβέρνησης για την επιχείρηση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους, τα τρία σωματεία σημειώνουν τα εξής:

«Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση!

11.00 στο πάρκο Βούρκου και στην πορεία στην υψηλή γέφυρα.

Προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων, 10.00 στην πλ. Αγοράς.

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη να νεκρώσουν τα εργοστάσια, τα γραφεία, οι υπηρεσίες, τα σχολεία, οι χώροι δουλειάς!

Τώρα είναι ώρα ξεσηκωμού!

Απεργούμε και συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση!

Απαιτούμε: Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

Απορρίπτουμε το νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υπόθεση και τζόγο, κατοχυρώνει τις απώλειες που είχαμε με τους αντιασφαλιστικούς νόμους όλων των κυβερνήσεων, καταδικάζει τους νέους εργαζόμενους σε δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα με σύνταξη ψίχουλα και τσακίζει δικαιώματα σε υγεία, περίθαλψη, προστασία από επαγγελματικούς κινδύνους.

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, υποδεχόμαστε τους απεργούς εργαζόμενους, τους συναδέλφους μας από τη ΛΑΡΚΟ, το λαό της Στερεάς στη Χαλκίδα!

Εδώ θα χτυπήσει η καρδιά της γνήσιας εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ! Θα γίνει ακόμα μια φορά πράξη το ένας για όλους και όλοι για έναν.

Με τη διαδήλωσή μας θα αποδείξουμε ότι οι εκβιασμοί της κυβέρνησης δε θα περάσουν!

Γιατί δεν είναι σωτηρία για τη ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους η ιδιωτικοποίηση, η εκκαθάριση που μπορεί να οδηγήσει και στο κλείσιμο, οι μειώσεις μισθών 25% και οι περικοπές των δώρων για όσους εργαζόμενους δεν απολυθούν!

Εδώ στην εργατούπολη της Χαλκίδας, όπως στις 25 Γενάρη στην Αθήνα, στις 11 Φλεβάρη στην πύλη της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, στις 12 Φλεβάρη στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στο Μαρτίνο, να πάρουν απάντηση οι προκλήσεις της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της!

Με τη μαζική μας συμμετοχή να δώσουμε δύναμη στους συναδέλφους μας στη ΛΑΡΚΟ να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική ΕΕ – κεφαλαίου – κυβερνήσεων που την απαξίωσαν σχεδιασμένα, την παραδίδουν στην κερδοφορία του κεφαλαίου, πετάνε τους εργάτες σαν στυμμένες λεμονόκουπες στο δρόμο.

Κάτω τα χέρια από τη  ΛΑΡΚΟ!

Να αποσυρθεί η τροπολογία της κυβέρνησης!

Εδώ και τώρα κρατική χρηματοδότηση!

Εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.  Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών!».