Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς : Συμμετέχει στη περιφερειακή απεργιακή εκδήλωση της Τρίτης στη Χαλκίδα. Μετακίνηση με δωρεάν λεωφορεία στις 9.00πμ από το ΖΑΠΠΕΙΟ

.   16 Φεβρουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς : Συμμετέχει στη περιφερειακή απεργιακή εκδήλωση της Τρίτης στη Χαλκίδα. Μετακίνηση με δωρεάν λεωφορεία στις 9.00πμ από το ΖΑΠΠΕΙΟ

Το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Λιβαδειάς συμμετέχει, μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία της περιφέρειας, στην απεργιακή κινητοποίηση/συγκέντρωση στη Χαλκίδα, ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και στο κλείσιμο/ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

Η αναχώρηση θα γίνει από το ΖΑΠΠΕΙΟ στις 9.00 πμ της Τρίτης με ΔΩΡΕΑΝ λεωφορεία και η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στη Χαλκίδα.

Το Σωματείο εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση-κάλεσμα :

 

Την Τρίτη 18 Φλεβάρη απεργούμε
Όλοι και Όλες στην απεργιακή κινητοποίηση στη Χαλκίδα στις 10.30 το πρωί

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι,

Σε αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς, δεν περισσεύει κανείς. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους  συνολικά, την Τρίτη 18 Φλεβάρη  να δώσουν μαζικά, ενωτικά,  απάντηση στην νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ΝΔ φέρνει για ψήφιση το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνέχεια του νόμου λαιμητόμου του Κατρούγκαλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θωρακίζει και διατηρεί το σύνολο των ασφαλιστικών ανατροπών ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και το τζογάρισμα των εισφορών μας.

Κυβέρνηση, εργοδοσία και ΕΕ μας λένε:

Να συμβιβαστούμε με τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, να πληρώνουμε από τους πενιχρούς μισθούς μας   την υγεία μας και τα φάρμακα μας .

Να  συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης και τη μετατροπή της σε ατομική υπόθεση του καθενός μας.

Να συμβιβαστούμε με το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας και την ισοπέδωση της προσωπικής και οικογενειακής μας ζωής, του δικαιώματος μας στην ξεκούραση.

Στην σφαγή των δικαιωμάτων μας δεν μπορούμε να στεκόμαστε αμέτοχοι. Αντιστεκόμαστε και διεκδικούμε την ζωή που μας ανήκει.

Γιατί να απεργήσω, γιατί να διαδηλώσω στις 18 Φλεβάρη;

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι το 2020  είναι  φυσιολογικό να εργαζόμαστε με κάθε μορφή ευέλικτης εργασίας, να λιώνουμε στη δουλειά, 7 ημέρες την εβδομάδα από το πρωί μέχρι το βράδυ, με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 300 και 400 ευρώ, να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια και τις στερήσεις.

Αναφέρουμε ενδεικτικά λόγια συναδέλφισσας που δουλεύει στην Λιβαδειά από 20 χρονών σαν πωλήτρια στο εμπόριο.

«Από τα 35 μου και μετά αφού περιπλανήθηκα σε διάφορες δουλειές, αφού έμεινα άνεργη, κατέληξα 4ώρη, με μισό ένσημο και μισή ζωή στο εμπόριο. Με 25 χρόνια εργασίας και 320€, η κύρια σύνταξη μου, στην καλύτερη, όταν φτάσω στα 67 να δουλεύω με τη μαγκούρα στο χέρι, θα είναι λίγο πάνω από …60 ευρώ» .

Αυτό το μέλλον θέλουμε; Αυτήν την ζωή ονειρευόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας;

Η κοινωνική ασφάλιση δεν είναι μόνο τα χρόνια εργασίας που χρειάζεται κάποιος για να συμπληρώσει να βγει στη σύνταξη και το ποσό που θα πάρει.

Η Κοινωνική ασφάλιση είναι τα φάρμακα όταν αρρωσταίνουμε, τα εμβόλια των παιδιών μας, η προστασία της μητρότητας, το δικαίωμα να πηγαίνουμε στο νοσοκομείο εάν αρρωστήσουμε, η περίθαλψη και η αποκατάσταση από εργατικό ατύχημα, τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που όλοι έχουμε στις οικογένειες μας.

Στις 18 Φλεβάρη κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, σπάμε το φόβο και την απογοήτευση και στέλνουμε το δικό μας μήνυμα σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους.

Με την συμμετοχή μας στην απεργία να υπερασπιστούμε τα όσα έχουμε κατεκτημένα και θέλουν να μας τα πάρουν, να διεκδικήσουμε όσα έχουμε σήμερα ανάγκη για να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Γιατί για εμάς είναι μονόδρομος, ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας.

Γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας, να αμειβόμαστε καλύτερα. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα μας προστατεύει, θα μας εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα μας προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας και περίθαλψης.

Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς , γινόμαστε μια γροθιά και υπερασπιζόμαστε την ζωή μας μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς.

Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!

Διεκδικούμε

  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 10.30 στην  Χαλκίδα

Θα αναχωρήσει ΔΩΡΕΑΝ λεωφορείο από το Ζάππειο  στις 9.00 το πρωί