ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ”

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της “ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ”

 

 

 

 

Αταλάντη    20/02/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/02/2020 εκφράσαμε την άποψή μας για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ στο τέλος των θεμάτων της συνεδρίασης.

Δηλώσαμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ και χαιρετίσαμε την μεγάλη αλληλεγγύη των σωματείων, των συλλόγων και των φορέων της περιοχής στο πλευρό των εργαζομένων.

Αλληλεγγύη που εκφράστηκε έμπρακτα από το λαό γενικότερα και όχι μόνο της περιοχής μας, στην απεργιακή κινητοποίηση στην πύλη του εργοστασίου και στο συμβολικό κλείσιμο της εθνικής οδού στην γέφυρα του Μαρτίνου στις 11 και 12 Φλεβάρη αντίστοιχα.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή της εργατικής τάξης στην γενική απεργία στης 18 Φλεβάρη ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση, αλλά και την στήριξη και την αλληλεγγύη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στην συγκέντρωση της Χαλκίδας, και στο συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας της πόλης.

Εκεί είδαμε εκπροσώπους συλλόγων, σωματείων εργαζομένων, βουλευτών, δημοτικών αρχών (η δημοτική αρχή του Δήμου Λοκρών ήταν απούσα), μαθητών, σπουδαστών και πλήθος λαού να βροντοφωνάζει ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.

Στην τοποθέτηση μας αναδείξαμε το γεγονός ότι ενώ η θέση του δημάρχου είναι, ότι συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, σε συνέντευξή του στο STAR Κεντρικής Ελλάδος, αποδείχτηκε ότι η θέση του δεν ταυτίζεται με τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων, που είναι και η ουσία του ζητήματος.

Μάλιστα υπήρξε τοποθέτηση από εκλεγμένο της πλειοψηφίας που υποστήριξε ότι από χρόνια έπρεπε να εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης, που παραδίδει τη ΛΑΡΚΟ στους ιδιώτες και ξεπουλά τον ορυκτό πλούτο της χώρας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό των εργατών σε όλες τις μορφές αγώνα με όλες της τις δυνάμεις .

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί σημαία μας είναι τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

 

Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι της

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ