«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Λύκειο αποκλείστηκε από πρωτάθλημα γιατί δεν συμμετείχε σε αγώνα τη μέρα της 24ωρης απεργίας

.   28 Φεβρουαρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΒΟΙΩΤΙΑΣ : Λύκειο αποκλείστηκε από πρωτάθλημα γιατί δεν συμμετείχε σε αγώνα τη μέρα της 24ωρης απεργίας

Αποκλείστηκαν από τα σχολικά πρωταθλήματα οι ομάδες βόλεϊ του Λυκείου Οινοφύτων (αγόρια και κορίτσια) επειδή δεν κατέβηκαν σε αγώνα που είχε οριστεί την ημέρα της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ, για την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου Κατρούγκαλου – Βρούτση.

Ο αποκλεισμός αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι η απεργία είχε εξαγγελθεί δύο βδομάδες νωρίτερα και ήταν γνωστό στους διοργανωτές ότι ο συνοδός – γυμναστής του σχολείου θα απεργούσε και κανείς άλλος καθηγητής του Λυκείου σε μέρα γενικής απεργίας δεν επιθυμούσε να συνοδέψει τα παιδιά.

Παρ’ όλα αυτά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Βοιωτίας όχι μόνο δεν άλλαξε το πρόγραμμα, αλλά απέκλεισε τους μαθητές από τη συμμετοχή τους.

«Το είδαμε και αυτό» αναφέρει σκωπτικά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Βοιωτίας και καταγγέλλει «σε όλη τη σχολική κοινότητα, την ΔΔΕ Βοιωτίας για τον τυφλό-αντιαπεργιακό της ζήλο».

«Σε ποιους άραγε δίνουν εξετάσεις; Στους μαθητές πάντως έδωσαν ένα μάθημα κοινωνικής αναλγησίας και συμμόρφωσης», σημειώνει η ΑΣΕ και καλεί την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Βοιωτίας να πράξει τα αυτονόητα, «αφού ενημερωθεί επιτέλους».