Από τη συμβολική απεργιακή εκδήλωση στη Χαλκίδα, ο Γιάννης Τζαβάρας σχολίασε τη στάση της ηγετικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από τη συμβολική απεργιακή εκδήλωση στη Χαλκίδα, ο Γιάννης Τζαβάρας σχολίασε τη στάση της ηγετικής ομάδας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας

Στην ομιλία του στη συμβολική απεργιακή εκδήλωση των σωματείων στη Χαλκίδα, ο Γιάννης Τζαβάρας, πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων- Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, δεν άφησε ασχολίαστη τη στάση της ηγετικής ομάδας του ΕΚΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δεν μπορεί να είναι ατομική ευθύνη οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η εθνική ομοψυχία που ευαγγελίζονται δεν αφορά τους εργαζόμενους, ούτε είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι.

Άλλωστε το είδαμε και τώρα, εκατομμύρια για τις επιχειρήσεις, νέα σκληρά μέτρα και μνημόνια για τους εργαζόμενους. Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν με το παραμύθι της ΕΕ δεν μπορούν να κρύψουν ότι η ΕΕ είναι από την φύση της συμμαχία καπιταλιστών που παρά τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς της σε κάθε περίπτωση δείχνουν τα δόντια τους στους λαούς.

Σε αυτή τη γραμμή η κυβέρνηση έχει πρόθυμο σύμμαχο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα αλλά αστικά κόμματα της χώρας. Έχει συμμάχους και από τις πλειοψηφίες των εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, μια σειρά Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, όπως και αυτό της Εύβοιας με ευθύνη της πλειοψηφίας.

Αφού επί της ουσίας έβαλαν λουκέτο στο Εργατικό Κέντρο όλη αυτή την περίοδο που η επίθεση της εργοδοσίας οργιάζει στους χώρους δουλειάς.

Αφού μέσω του προέδρου του αναπαράχθηκαν με δηλώσεις του τα προσχήματα της κυβέρνησης για να μπουν εμπόδια στη σημερινή συμβολική εκδήλωση…

Αφού δήλωνε έκπληκτος για την απόφαση ακόμα και της πλήρους συμβιβασμένης ηγεσίας της  ΓΣΕΕ που κήρυξε απεργία και κάλεσε σε συμβολικές εκδηλώσεις κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων και των απεργιακών αποφάσεων που είχαν προηγηθεί από δεκάδες ομοσπονδίες, ΕΚ και σωματεία…

Αφού αναγκάστηκε να προκηρύξει απεργία και κατάθεση στεφάνων…

Πιστοί στο ρόλο τους βάλθηκαν για άλλη μια φορά να κρύψουν τον πραγματικό αντίπαλο και να αποπροσανατολίσουν.

Γι’ αυτό μιλάνε για τον ένοχο που τον βαφτίζουν «νεοφιλελεύθερή πολιτική», λες και δεν αποδείχθηκε περίτρανα και εν μέσω πανδημίας ότι ο εχθρός είναι το κεφάλαιο και η στρατηγική του για περισσότερα κέρδη, ότι η εκμετάλλευση και η κατάρρευση των συστημάτων υγείας έγινε σε χώρες με κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, και νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές και αριστερές.

Γι’ αυτό μιλάνε για «το ΕΣΥ που συκοφαντήθηκε και απαξιώθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της», λες και δε συνεχίζει η σημερινή κυβέρνηση το έργο των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκοψαν κονδύλια, έκλεισαν νοσοκομεία, και τη διατήρηση αυτής της άθλιας πραγματικότητας από τους επόμενους του ΣΥΡΙΖΑ, με τους σημερινούς της ΝΔ να πατάνε σε αυτή τη βάση και να επεκτείνουν το αντιλαϊκό τους έργο.

Με δυο λόγια, η ηγετική ομάδα του Εργατικού Κέντρου και όσοι συμπλέουν μαζί της, πιστοί στο ρόλο τους τόσα χρόνια, επιχειρούν για άλλη μια φορά να δώσουν συγχωροχάρτι στον ορατό εχθρό, το κεφάλαιο και όλες τις κυβερνήσεις του.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται απέναντι στην επερχόμενη οικονομική κρίση, γιατί οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να βγουν κερδισμένοι. Η εργατιά αντεπιτίθεται, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τις άλλες λαϊκές δυνάμεις, δεν μένουν στον πάγο.

Μένουμε δυνατοί στις συνθήκες της πανδημίας. Σηκώνουμε το μπόι μας, υψώνουμε την γροθιά μας και απαιτούμε μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.