ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ : Να ακυρωθούν οι απολύσεις στην «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ»

.   10 Μαΐου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ : Να ακυρωθούν οι απολύσεις στην «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ»

Την αλληλεγγύη του προς τους απολυμένους από την «ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ΑΕ» στο Μαντούδι εκφράζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Εύβοιας.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Είναι μία γεύση από το τι μας περιμένει μπροστά στην οικονομική κρίση τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται ήδη σε πολλούς χώρους δουλειάς! Το ξήλωμα άλλωστε των δικαιωμάτων των εργαζομένων διαδραματίζεται χρόνια τώρα, από την προηγούμενη κιόλας οικονομική κρίση με τη βούλα των κυβερνήσεων που υπέγραψαν τα μνημόνια αλλά και την.. επιστροφή στη δίκαια ανάπτυξη ή την ανάπτυξη για όλους!

Από τον επαίσχυντο νόμο Βρούτση – Αχτσίογλου για τον κατώτατο μισθό ως και τους νόμους για την καταστολή – περιστολή των συνδικαλιστικών μας ελευθεριών, υπάρχει μία μεγάλη σειρά από νόμους που ήρθαν και έμειναν στο ακέραιο, προκειμένου η εργοδοσία να έχει στα χέρια της όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» για να διαχειρίζεται τον κίνδυνο μείωσης των κερδών της. Αρκεί κανείς να δει τις ΠΝΠ που υπογράφηκαν εν μέσω πανδημίας, με την τελευταία μάλιστα ανήμερα πρωτομαγιάς καθηλώνοντας τον κατώτατο μισθό στα ευτελιστικά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, για ένα χρόνο ακόμα.

Έτσι οι “οικειοθελείς αποχωρήσεις” ή αλλιώς “παραιτήσεις” με το μαχαίρι στο λαιμό, γίνονται για να διαφυλάξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου όσο αυτό είναι δυνατόν.. το τυράκι της “εθνικής ομοψυχίας” στην αντιμετώπιση της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της στην οικονομία που σπέρνει δια πάσα νόσον η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι για να ξεχνάμε τη φτώχεια μας και το λειψό φαγητό στο τραπέζι της οικογένειάς μας το 2020. Που οι δυνατότητες η ανθρωπότητα να ζήσει μία καλύτερη ζωή είναι τεράστιες..

Αλλά και η λογική “να λογαριαστούμε μετά” όταν δηλαδή το παιχνίδι θα ‘χει τελειώσει, είναι επίσης μία τακτική να κερδίσει χρόνο η εργοδοσία, να μοιραστούν ασπιρίνες στη φτωχολογιά, να χαθεί πολύτιμος χρόνος για την οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία τους.

Απέναντι σε όλα αυτά, είναι σημαντικό να οργανωθεί αγώνας και αντίσταση. Να ορθώνονται εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας. Να βγουν στο προσκήνιο οι δικές μας, ανάγκες, οι ανάγκες των οικογενειών μας για μεροκάματο, ψωμί, ζωή με δικαιώματα, στο ύψος των απαιτήσεων του 21ου αιώνα.

  • Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις
  • Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης
  • Κανένας μόνος του! όλοι στον αγώνα! Όλη στη συλλογική διεκδίκηση».