ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕΜ

ΣΥΝΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΗΤΣΟΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ

ΣΥΝΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΥΝΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για το Έκτακτο Συνέδριο της ΠΟΕΜ

Συνάδελφοι Μεταλλεργάτες

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ αποφάσισε την πραγματοποίηση έκτακτου εκλογικού συνεδρίου, λίγων ωρών, το Σάββατο 4 Ιούλη στο Kαβούρι, στο υπερπολυτελές  και φρουρούμενο από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και ΜΑΤ, DIVANI APOLLON PALACE !!

Ενώ η κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση στους εργαζόμενους μέσα σε συνθήκες νέας οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης με αφορμή την πανδημία και όλοι οι συνάδελφοι θα περίμεναν το συνέδριο να πάρει υπόψη τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας ώστε να καταλήξει σε σχέδιο δράσης απέναντι στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) προετοιμάζει συνέδριο χωρίς ομιλητές, χωρίς συζήτηση για τα προβλήματα των μεταλλεργατών, με διάρκεια όσο χρειάζεται για να ψηφίσουν οι αντιπρόσωποι, κανονικοί και νόθοι και να αναδείξουν εκ νέου μια πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Μετάλλου που θα υπηρετεί τα εργοδοτικά συμφέροντα.  

Διοίκηση της ΠΟΕΜ στην υπηρεσία των εργατών και όχι των κυβερνήσεων – εργοδοτών

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΜ εδώ κι πολλά χρόνια υπηρετεί  τα συμφέροντα του κεφαλαίου,  διευκολύνει  στην υλοποίηση των αντεργατικών νόμων,  μνημονίων, μέχρι τις πρόσφατες Π.Ν.Π. Είναι αδιάφοροι για τα βάσανα των μεταλλεργατών, όμως μαχητικοί και αποφασισμένοι να υπηρετήσουν πιστά τους στόχους των εργοδοτών και των κομμάτων τους που εναλλάσσονται στην εξουσία.

Συνάδελφοι-ισσες

Οι μεταλλεργάτες σε όλη την χώρα, γνωρίζουν ποιοι αγωνίζονται, ποιοι  παλεύουν ενάντια στα μέτρα που μας εξαθλιώνουν, ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών. Είναι οι δυνάμεις που συσπειρώνονται μέσα από το ΠΑΜΕ. Τα συνδικάτα με γραμμή πάλης ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση των εργοδοτών, την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους .

Δεν υπάρχει εργοδότης σήμερα που δεν αξιοποιεί της κατάπτυστες ΠΝΠ, άλλωστε για αυτούς τις ψήφισε η κυβέρνηση. Στη ΛΑΡΚΟ, στα Ναυπηγεία, στην Αμυντική Βιομηχανία, τα Ε.Α.Σ, την Ε.Α.Β, στις χαλυβουργίες, στον όμιλο ΒΙΟΧΑΛΚΟ και σε δεκάδες άλλους χώρους οι εργοδότες απολύουν, χρωστούν δεδουλευμένα, βγάζουν σε αναστολή, σε εκ περιτροπής, βάζουν ακόμα και λουκέτο.

Η πλειοψηφία στην ΠΟΕΜ, η ηγετική της ομάδα, έχει κύρος στους Βιομηχάνους αφού όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε στυλοβάτης της αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής στη πράξη. Με την αφωνία, την απραξία τους ακόμα και με την ανοιχτή υπονόμευση των κινητοποιήσεων ,  όταν από την δική μας πρωτοβουλία και την πίεση των εργαζομένων αναγκάζονταν να πάρουν. Σταθερά βάζουν εμπόδια σε κάθε απόπειρα αγωνιστική, αφήνουν τον κλάδο χωρίς ΣΣΕ, βάζουν πλάτη στα σκλαβοπάζαρα των εργολαβικών. Καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα κέρδη των βιομηχάνων και προβάλουν τις αξίες του κεφαλαίου σαν δικές μας αξίες.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την ανάγκη να γίνει ουσιαστική συζήτηση στο συνέδριο και μέσα από αντιπαράθεση επιχειρημάτων να συμφωνήσουμε στο τι πρέπει να κάνουμε την επόμενη μέρα και όχι εκλογικό συνέδριο fast track που θέλει να συντελέσει στη παθητικότητα και στην υποταγή μπροστά στη νέα επίθεση. Θα τους αφήσουμε;;;

 

Συνέδριο εργατών, όχι των νόθων και των εργοδοτών

Με καθοδηγητή την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ, προσκαλούν  130 πραγματικούς  αντιπροσώπους και καμιά 25αριά νόθους, στο ίδιο μέρος που πριν λίγους μήνες  η  ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έγραψε άλλη μία κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία της.

Η ΠΟΕΜ έπρεπε να είναι όπλο στα χέρια των μεταλλεργατών. Να γίνεται ασπίδα προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων. Να οργανώνει την πάλη όλων μας για Κλαδική ΣΣΕ, ενάντια στην άγρια φορολογία, την αρπαγή των λαϊκών κατοικιών,  να πρωτοστατεί ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας και για όλα τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου .

Να πρωτοστατεί στην πάλη για να γίνει η εργατική τάξη, αφέντης στον πλούτο που παράγει.

Δεν είναι όμως αυτό. Και έχουμε όλοι μας ευθύνη για το τι Ομοσπονδία θέλουμε. Πριν μερικούς μήνες γίναμε όλοι μάρτυρες στο συνέδριο που αναβλήθηκε με ευθύνη της πλειοψηφίας  , όταν η ίδια προσπάθησε να νομιμοποιήσει αντιπροσώπους, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το επιχειρεί και τώρα, οι οποίοι:

  1. Προκύπτουν από ανύπαρκτα σωματεία τα οποία για να μην την πατήσουν όπως στο παρελθόν που τους πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη, δεν καταθέτουν μητρώο μελών όπως προβλέπεται από τον νόμο αλλά και το ίδιο το καταστατικό της ΠΟΕΜ , για να μην υπάρχει δυνατότητα ελέγχου.
  2. Από κατασκευή κλαδικών συνδικάτων της τελευταίας στιγμής, όπως το κλαδικό της Αττικής και της Βοιωτίας-Ευβοίας της ΠΑΣΚΕ και άλλα, που σκοπό έχουν να πάνε να ψηφίσουν 50+1 ΠΑΣΚΙΤΕΣ, όχι για να οργανώσουν τον αγώνα των εργαζομένων , αλλά για να γίνει παράγωγη αντιπρόσωπων .
  3. Από το επιχειρησιακό της ΑΝΑΛΚΟ όπου σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του χώρου ποτέ δεν έγιναν αρχαιρεσίες και οι ίδιοι που εμφανίζονται ως ψηφίσαντες δεν έλαβαν ποτέ μέρος. Πάραυτα η ΠΑΣΚΕ βγάζει 2 αντιπρόσωπους.
  4. Από το κλαδικό συνδικάτο μετάλλου της Ημαθίας που τους κάναμε δυο φορές τσακωτούς, κλειδωμένους σε ένα γραφειάκι να φτιάχνουν ψεύτικα πρακτικά αρχαιρεσιών και να βγάζουν 2 αντιπροσώπους για την ΠΑΣΚΕ.
  5. Από σωματείο στο Βόλο για να ξεφύγουν από την στενή επιτήρησή μας και να κάνουν τα μαγειρέματά τους, έκαναν αρχαιρεσίες χωρίς διορισμό δικαστικού αντιπροσώπου, πράγμα παράνομο, βγάζοντας 2 αντιπροσώπους για την ΔΑΚΕ.

Ο κατάλογος δε σταμάτα… Πιστεύουμε οι χιλιάδες μεταλλεργάτες που μετέχουν στα σωματεία τους δεν θέλουν ΝΟΘΟΥΣ αντιπροσώπους στο συνέδριο. Όμως η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ έχει μάλλον άλλη γνώμη. Θα το επιτρέψουμε ;;;

Απευθυνόμαστε σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή από όλες τις παρατάξεις, που όχι μόνο δεν πρέπει  να τον ικανοποιεί αυτή  η εικόνα  , αλλά πρέπει να αντιδράσει στις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ που θέλουν να αλλοιώσουν το σώμα των σύνεδρων με νόθους, δημιουργημένους κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της μεγαλεργοδοσίας.

Συνάδελφε, σε καλούμε να αποδοκιμάσεις με κάθε τρόπο έμπρακτο τις μεθοδεύσεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπου δε φτάνουν όλα τα προαναφερθέντα, διοργανώνουν το συνέδριο των μεταλλεργατών σε 5στερο ξενοδοχείο ,  το οποίο αποτελεί από μόνο του πρόκληση στη καθημερινότητα μας, στους πετσοκομμένους μισθούς μας, στην ανασφάλεια για την επόμενη μέρα.

Καλούμε  την ημέρα του συνεδρίου  στις 4 Ιούλη, το Σάββατο στις 8 το πρωί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κλάδου έξω από το ξενοδοχείο που θα στήσουν την κάλπη, εκεί που θα μαζευτούν οι υπεύθυνοι για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Να βροντοφωνάξουμε:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Απαιτούμε να γίνει  εργατικό συνέδριο του Κλάδου:

  • Με συζήτηση και απολογισμό δράσης
  • Με αποφάσεις για αγώνες για την επόμενη μέρα
  • Με πλαίσιο πάλης για όλη τη διάρκεια της θητείας την νέας διοίκησης
  • Με πραγματικούς αντιπρόσωπους και όχι νόθους

                                                                                                                        22/06/2020