ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΘΗΛΗΣ : Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού και αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα για τα προβλήματά τους

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΝΘΗΛΗΣ : Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού και αποφάσισαν τη συνέχιση του αγώνα για τα προβλήματά τους

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν και να τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση, δηλώνουν οι βαμβακοπαραγωγοί της Ανθήλης Λαμίας, οι οποίοι μετά την άρνηση του ΟΠΕΚΕΠΕ να δώσει λύση στο πρόβλημα ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους οι βαμβακοπαραγωγοί της Ανθήλης πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, όπου και τόνισαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ανθήλης, Γιάννης Πλιάτσικας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα προκειμένου να δοθεί λύση στη μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης και παράλληλα τόνισε ότι πάνω από 200 αγρότες της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με οικονομική καταστροφή. Σημείωσε μάλιστα ότι στην περίπτωση που δεν δικαιωθούν και χάσουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση θα βρεθούν αντιμέτωποι και με το πρόστιμο του αποκλεισμού για μια τριετία από τη λήψη συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Στη γενικότερη πολιτική σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, που μετά το πετσόκομμα της αποσυνδεδεμένης ενίσχυσης οδήγησε τους αγρότες να είναι αντιμέτωποι και με τις περικοπές στη συνδεδεμένη, απέδωσε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Γιάννης Μαρούλης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, τονίζοντας μάλιστα ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν με αγρότες και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας. Σημείωσε παράλληλα ότι στόχος της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι να εκδιωχθούν από τις καλλιέργειες τους οι μικρομεσαίοι αγρότες προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων του κλάδου, αλλά και να αλλάξει η χρήση γης για τη διευκόλυνση της εγκατάστασης μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων.

Στη συγκέντρωση των αγροτών της Ανθήλης βρέθηκε αντιπροσωπεία αγροτών από την περιοχή της Ελάτειας Φθιώτιδας, οι οποίοι ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν ένα αντίστοιχο πρόβλημα. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι πάνω από 80 καλλιεργητές της περιοχής έκαναν εκπρόθεσμη δήλωση ΟΣΔΕ την περσινή χρονιά, εξαιτίας διαβεβαίωσης που τους δόθηκε ότι θα δοθεί παράταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο περικοπής του συνόλου των επιδοτήσεων που λαμβάνουν, το οποίο ανέρχεται σε 1% για κάθε ημέρα καθυστέρησης στην έγκαιρη υποβολή του ΟΣΔΕ, με τους περισσότερους να κινδυνεύουν με περικοπές που αγγίζουν ακόμη και το 20% των ενισχύσεων.

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών της Ανθήλης εξέφρασε αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λαμίας, που παραβρέθηκε στη συγκέντρωση καθώς επίσης και η ΟΓΕ Λαμίας. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, καθώς και αντιπροσωπεία συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.