ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η περαιτέρω ενδυνάμωσή του

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ : Υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων η περαιτέρω ενδυνάμωσή του
Από τη Γενική Συνέλευση

Η ανάγκη να δυναμώσει το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, ώστε πιο αποτελεσματικά να δώσει τη μάχη στην πρώτη γραμμή των αγώνων των εργαζομένων του κλάδου, βρέθηκε στο επίκεντρο της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδικάτου που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιούλη στη Λάρυμνα.

Μιλώντας στη Συνέλευση ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του ΔΣ του Συνδικάτου και εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εξελίξεις στην εταιρεία και στους διαλυτικούς σχεδιασμούς που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της ειδικής εκκαθάρισης. Τόνισε ότι το Συνδικάτο Μετάλλου μπήκε μπροστά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων και μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία πέτυχε να αποκαλυφθούν οι σχεδιασμοί αυτοί της κυβέρνησης, να βγουν οι αγώνες των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ έξω από τα στενά όρια της περιοχής και να εκφραστεί πλατιά εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη. Ο αγώνας των εργαζομένων, πρόσθεσε, απέτρεψε μια σειρά αντεργατικών μέτρων που επιδιώκει η κυβέρνηση να περάσει μέσα από την ειδική εκκαθάριση, όπως οι απολύσεις και η εκ περιτροπής εργασία.

Όπως τόνισε, οι εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, με ταξίματα για επιστροφή χρημάτων, καλλιέργεια αυταπατών, διαρροές για εξεύρεση επενδυτή, μετατάξεις και «οικειοθελείς αποχωρήσεις», ενώ παράλληλα επιχειρούν να διασπάσουν την ενότητά τους και να τους στρέψουν ενάντια στα Σωματεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους εργολαβικούς εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο Π. Πολίτης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι κάτω από την πίεση του κλαδικού Συνδικάτου Μετάλλου έγιναν ενσωματώσεις εργολαβικών στο μόνιμο προσωπικό, υπήρξε άμεση απάντηση με κινητοποιήσεις σε προσπάθειες απολύσεων με αποτέλεσμα την ανάκλησή τους, ασκήθηκαν πιέσεις για την καταβολή δεδουλευμένων, ώστε αυτή τη στιγμή να μην υπάρχουν απλήρωτοι εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο αυτό, κι ενώ ήδη καταγράφονται εγγραφές νέων μελών, ο Π. Πολίτης κάλεσε τους εργαζόμενους, μόνιμους και εργολαβικούς, να κάνουν δική τους υπόθεση την ενδυνάμωση του κλαδικού Συνδικάτου στις εκλογές που προγραμματίζονται για τα τέλη Ιούλη, να διασφαλίσουν την ενότητά τους και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στην αντεργατική επίθεση.

Κάλεσμα ετοιμότητας από τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Την ίδια ώρα, σε εγρήγορση και ετοιμότητα, ώστε να απαντηθεί αγωνιστικά οποιαδήποτε αντεργατική κίνηση επιχειρήσει η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι, καθώς και να κλείσουν τα αυτιά τους στους «παπαγάλους» που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στα σωματεία και τη λειτουργία τους, καλούν τους εργαζόμενους με κοινή ανακοίνωσή τους τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Ταυτόχρονα ενημερώνουν ότι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων των ΔΣ των Σωματείων, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και το πώς θα κινηθούν στη συνέχεια, καθώς και ότι υπήρξε συνάντηση με τον ειδικό εκκαθαριστή, χωρίς να πάρουν συγκεκριμένη απάντηση στα ζητήματα που αφορούν την επιστροφή χρημάτων από τις περικοπές της μισθοδοσίας, το «σπάσιμο» του ασφαλιστικού συμβολαίου και τα μέτρα «κοινωνικής προστασίας» που θα προτείνει προς την κυβέρνηση.