ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ : Κανένας συμβιβασμός με τις απόψεις που θεωρούν την κάνναβη «ακίνδυνη ουσία»

.   28 Ιουλίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ : Κανένας συμβιβασμός με τις απόψεις που θεωρούν την κάνναβη «ακίνδυνη ουσία»

Στα ανησυχητικά στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει μια τεράστια αύξηση των μαθητών που θεωρούν πια την κάνναβη ως ακίνδυνη ουσία αναφέρθηκε ο Ορέστης Παπαγιαννόπουλος, γραμματέας Εθνικού Συμβουλίου Κατά των Ναρκωτικών, μιλώντας απόψε στο «Blue Sky».

Υπογράμμισε πως αυτό «είναι ανησυχητικό για το μέλλον, καθώς μειώνονται τα αντανακλαστικά των ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία που μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανά να χτίσουν ένα τείχος απέναντι σε αυτό που λέμε χρήση, εξάρτηση κλπ.», είπε. «Αυτή την ουσία την “ντύνουν” λίγο φαρμακευτική, λίγο βιομηχανική, λίγο ακίνδυνη και μειώνει τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, σε μικρή ηλικία» συμπλήρωσε. 

Επισήμανε ότι η ενημέρωση είναι ένα κομμάτι της πρόληψης και ανέφερε ότι «για να μπορούμε να κάνουμε πρόληψη χρειάζεται μαζική λαϊκή πρόσβαση στους παράγοντες που εμποδίζουν το φαινόμενο, όπως λαϊκός αθλητισμός, πολιτισμός. Χρειάζεται να χτίσεις ολοκληρωμένες προσωπικότητες οι οποίες τη στιγμή που θα έρθουν σε συνάντηση με την ουσία, θα μπορούν να πουν όχι». 

Είπε ακόμα πως όπου έχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί με σκοπό ακριβώς να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα και υπογράμμισε πως ο πόλεμος κατά των ναρκωτικών έχει «αποτύχει» γιατί σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό εκπονήθηκε από αυτούς που είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα.  Καταλήγοντας ο Ορ. Παπαγιαννόπουλος, μιλώντας για τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης, σημείωσε πως πρόκειται για αποδοχή της μη επικινδυνότητας όλων των ναρκωτικών.