Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη το θάνατο της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη το θάνατο της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή

Ανακοίνωση για το θάνατο της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη το θάνατο της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα, που «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών. 

Η συντρόφισσα Πόπη Δρίτσα γεννήθηκε στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας. Ο πατέρας της, αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στη Μακρόνησο και τη Γυάρο. Η ίδια μπολιάστηκε από τα πιο νεανικά της χρόνια με τις αγωνιστικές αξίες και ιδεώδη του ΚΚΕ. Μαθήτρια συμμετείχε στη Νεολαία Λαμπράκη από την ίδρυσή της και οργανώθηκε στο ΚΚΕ το 1974, στην Κομματική Οργάνωση του Γκύζη στην Αθήνα. Ανέπτυξε πλούσια δράση στο γυναικείο κίνημα, διατελώντας πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γκύζη, ενώ επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος της Ομάδας γυναικών Τανάγρας και μέλος του ΔΣ της.

Από το 1985 έως το 1992 ανέλαβε δουλειά στον μηχανισμό της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας του ΚΚΕ και από το 1993 έως το 2013 στον μηχανισμό της Κεντρικής Επιτροπής, στην έδρα της στον Περισσό, ανταποκρινόμενη με συνέπεια και αφοσίωση. Τίμησε την ιδιότητα του μέλους του Κόμματος ως το τέλος της ζωής της, συμμετέχοντας δραστήρια μέσα από την ΚΟΒ Οινοφύτων.

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύζυγό της σ. Γιώργο Παντελή.

Η κηδεία της συντρόφισσας Πόπης Δρίτσα θα γίνει στη γενέτειρά της, στον Άγιο Θωμά, την Τετάρτη 29 Ιούλη, στις 3.30 μ.μ., και θα είναι πολιτική.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το Κόμμα για την αποπεράτωση των ιδιόκτητων γραφείων της Επιτροπής Περιοχής.