Γιώργος Μαρίνος: Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή

.   29 Ιουλίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιώργος Μαρίνος: Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή

ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ

Το ΚΚΕ παλεύει για να καλυφθούν όλα τα κενά παντού, τώρα, με μόνιμες θέσεις και όχι με λύσεις για να μπαλώσουμε τις τρύπες με συμβασιούχους, χωρίς να έχουν καμία εξασφάλιση. Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ  του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 96,5, για το Νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας, το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, αλλά και συνολικά τα ζητήματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών της περιοχής.  

Κάναμε περιοδεία σε πάρα πολλές δημόσιες μονάδες Υγείας σε Στερεά και Εύβοια, ανάφερε ο Γ. Μαρίνος και θέλουμε να πούμε και με μεγάλη ευθύνη ότι η τάση που διαπερνά και τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι ίδια. Δηλαδή, υπογράμμισε, είναι τα ίδια προβλήματα παντού που διαιωνίζονται με τραγικές ελλείψεις, μέχρι απελπισίας, προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κατηγοριών, ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις και απαράδεκτα κτιριακά προβλήματα.

Και αυτή η κυβέρνηση, σημείωσε, εξαπατά το λαό της Εύβοιας, της Στερεάς, γιατί για παράδειγμα, ενώ το Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει 294 κενές θέσεις εργασίας, το υπουργείο Υγείας προσπαθεί να «διασκεδάσει» αυτή την τραγική κατάσταση λέγοντας ότι έχουν προσληφθεί 90 συμβασιούχοι νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Είναι απαράδεκτη αυτή η πρακτική, πρόσθεσε και δεν μπορείς να καλύψεις τέτοια προβλήματα κάτω από μια τέτοια σαθρή επιχειρηματολογία.

Προχωρούν τώρα, υπογράμμισε, στο νέο νοσοκομείο, αλλά πώς θα στελεχωθεί αυτό το νοσοκομείο με τέτοιες μεγάλες ελλείψεις; Γιατί δεν προσλαμβάνονται μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό; Εδώ είναι η αντιπαράθεση, επεσήμανε χαρακτηριστικά και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Το γεγονός είναι ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει τέτοιο νέο, σύγχρονο νοσοκομείο με τόσο μεγάλες ελλείψεις, ούτε ΜΕΘ χωρίς ουσιαστική στελέχωση.

Το ΚΚΕ παλεύει για να καλυφθούν όλα τα κενά παντού, τώρα, με μόνιμες θέσεις και όχι με λύσεις για να μπαλώσουμε τις τρύπες με συμβασιούχους χωρίς να έχουν καμία εξασφάλιση. Το δικαίωμα στην υγεία είναι δικαίωμα στη ζωή. Επομένως, επιμένουμε στις προσλήψεις, σε σύγχρονο εξοπλισμό και σε μια σειρά άλλες διεκδικήσεις και αιτήματα, κατέληξε ο Γ. Μαρίνος.

Δήλωση του Γ. Μαρίνου για τη μονάδα τεχνητού νεφρού

Εξάλλου, σε δήλωσή του για τη μονάδα τεχνητού νεφρού, ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας του Κόμματος αναφέρει τα εξής:

«Η δημιουργία μονάδων Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Νότιας και Βόρειας Εύβοιας, το οποίο στηρίζει αποφασιστικά το ΚΚΕ. Το γεγονός ότι το αίτημα αυτό δεν έχει υλοποιηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες που επιβάλλεται να καταλογίσει ο λαός της Εύβοιας.

Η πολιτική που αρνείται τη δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού στην Κάρυστο και την Ιστιαία είναι μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και υποχρηματοδότησης της Υγείας που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας της Στερεάς και της Εύβοιας, με οδυνηρές συνέπειες σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Η Δημιουργία Μονάδων Τεχνητού Νεφρού είναι επιτακτικά αναγκαία, αφορά μεγάλο αριθμό ασθενών και των οικογενειών τους που αναζητούν λύσεις στη Χαλκίδα και την Αθήνα, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, στενάζουν οικονομικά και ταλαιπωρούνται χρόνια.

Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Αυτή είναι η απάντηση στις απαράδεκτες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ και άλλων πολιτικών δυνάμεων που επιχειρούν να θέσουν προς συζήτηση και να προωθήσουν την ιδιωτικοποίηση μέσω των “Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα” (ΣΔΙΤ).

Οι επικίνδυνες αυτές θέσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν πολύ αυστηρά από το λαό της περιοχής που έχει τη δύναμη να διεκδικήσει αποφασιστικά την υλοποίηση του χρόνιου αυτού αιτήματος.

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει δισεκατομμύρια ευρώ στο μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα και προκλητικά καταπατά λαϊκές ανάγκες. Συνεπώς, είναι πρόκληση κατά του λαού της Εύβοιας οι τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών που αναμασούν ότι “δεν  υπάρχουν χρήματα”, εξαρτούν την υγεία του λαού από “δωρεές” και χρησιμοποιούν ένα σωρό αμαρτωλά προσχήματα, προσθέτοντας εμπόδια στην άμεση υλοποίηση του λαϊκού αιτήματος.

Το επαναλαμβάνουμε: Εδώ και Τώρα Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο της Καρύστου και στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και δωρεάν υπηρεσίες για τους νεφροπαθείς.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να διεκδικεί μαζί με το λαό της Εύβοιας την υλοποίηση του επείγοντος αυτού αιτήματος».