Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή Εύβοιας για το κύμα κακοκαιρίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση Γ. Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή Εύβοιας για το κύμα κακοκαιρίας

Παρασκευή, 18/9/2020

  Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Π.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ – Βουλευτή Ευβοίας

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να χτυπήσει την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια καθιστά επείγουσα την ανάγκη εφαρμογής εκτάκτου σχεδίου και τη λήψη των επιβαλλόμενων  μέτρων για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους, με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων.

Στους Δήμους της Χαλκίδας και Διρφύων – Μεσσαπίων να παρθούν μέτρα για μην επαναληφθούν οι καταστροφές του καλοκαιριού, καθώς οι πληγές των κατοίκων παραμένουν ανοιχτές και στην περιοχή καθυστερούν δραματικά τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Παράλληλα να δοθεί έμφαση και να γίνει κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και στις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας καθώς το προηγούμενο διάστημα δεσμεύτηκαν μισθωμένα μηχανήματα από διάφορους Δήμους για να επιχειρήσουν στην Κεντρική Εύβοια, χωρίς να αναπληρωθούν αφήνοντας ρέματα και φρεάτια ακαθάριστα μέχρι και σήμερα.  

Αυτές τις ώρες χρειάζεται:

  • Να διασφαλιστεί η διαμονή και η διατροφή των κατοίκων που απομακρύνονται από όλες τις περιοχές που απαιτείται, σε κατάλληλες συνθήκες, για όσο διάστημα απαιτηθεί με βάση τα καιρικά φαινόμενα.
  • Για τους Δήμους που κλείνουν σήμερα τα σχολεία να υπάρξει μέριμνα ώστε να διευκολυνθούν με επιπλέον άδεια με αποδοχές οι εργαζόμενοι που θα κρατήσουν σπίτι τα παιδιά τους.
  • Να εξασφαλιστεί με ευθύνη της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων το σύνολο των ενεργειών που απαιτείται τόσο προληπτικά όσο και για την αντιμετώπιση αναγκών που προκύπτουν από την κακοκαιρία.