Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή-συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, Βαγγέλη Μπούτα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή-συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, Βαγγέλη Μπούτα

Αθήνα 18.09.20

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποχαιρετά τον αγωνιστή-συνδικαλιστή του αγροτικού κινήματος, Βαγγέλη Μπούτα, που έφυγε σήμερα μετά από άνιση μάχη ζωή με σοβαρή ασθένεια, που επιβάρυνε ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα.

Ο Βαγγέλης Μπούτας υπήρξε πρωτοπόρος, λαϊκός αγωνιστής, μπροστάρης στο κίνημα των αγροτών και εργατών γης, στα προβλήματα και στις αγωνίες τους, αναγνωρίσιμος από φίλους κι εχθρούς για τη σεμνή, μετρημένη αλλά και αδιάλλακτη στάση ζωής απέναντι στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που χαρακτήριζε κάθε του ενέργεια. 

Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση και ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας αγροτών-εργατών και αυτοαπασχολουμένων, στη δημιουργία της ΠΑΣΥ, σε όλους τους μεγάλους αγώνες του αγροτικού κινήματος, στη συγκρότηση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Δεν έλειψε από κανένα προσκλητήριο αγώνα από νεολαίος μέχρι και το τέλος.

Η αγωνιστική του δράση αποτέλεσε παράδειγμα και ταυτόχρονα παρακαταθήκη για νεότερες γενιές αγωνιστών και συνδικαλιστών της μαχόμενης αγροτιάς.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα  συλλυπητήριά του σε όλη την οικογένειά του, στη σύζυγό του, στα παιδιά, τα εγγόνια του, τους συναγωνιστές του.

Η πολιτική κηδεία του Βαγγέλη Μπούτα θα γίνει τη Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη στις 15.00, στη Μητρόπολη Καρδίτσας.