«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΜΙΕΩΝ : Οργάνωση για τη διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης και αποκατάστασης στο 100% των καταστροφών

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΜΙΕΩΝ : Οργάνωση για τη διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης και αποκατάστασης στο 100% των καταστροφών

Από την καταστροφική πλημμύρα στην περιοχή της ΦθιώτιδαςΑπό την καταστροφική πλημμύρα στην περιοχή της Φθιώτιδας

Την ανάγκη να οργανωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση γενναίας χρηματοδότησης για την αποκατάσταση όλων των καταστροφών στο 100%, χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις και την άμεση δρομολόγηση των αναγκαίων έργων προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού, αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λαμιέων, με αφορμή τις πλημμύρες (για ακόμα μια φορά) στον κάμπο του Σπερχειού.

«Όσο και αν η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της περιφέρειας και του δήμου επικαλούνται την “κλιματική αλλαγή” και τα “ακραία και πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα”, δεν μπορούν να κρύψουν τις πολιτικές ευθύνες και την πραγματική αιτία των τεράστιων καταστροφών», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναδεικνύει ταυτόχρονα την κύρια αιτία η οποία δεν είναι άλλη «από την έλλειψη έργων και υποδομών που θα προστατεύουν το λαό και θα περιορίζουν τις επιπτώσεις ακόμη και των “ακραίων καιρικών φαινομένων”, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη της μηχανικής και η τεχνολογία».

Αναφερόμενη στις ευθύνες της κυβέρνησης, της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών, υπογραμμίζει ότι «γνωρίζουν την έλλειψη έργων και υποδομών προστασίας και εξυπηρέτησης του λαού, τα οποία ούτε αυτοί, ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση τα θεωρούν προτεραιότητα και άρα μη επιλέξιμα για χρηματοδότηση. Αντίθετα, επιλέγονται και χρηματοδοτούνται έργα που εξυπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι καρπώθηκαν τα διάφορα “πακέτα Ντελόρ” και ΕΣΠΑ και τώρα θα “τσεπώσουν” και τα δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάπτυξης».

«Ο λαός της περιοχής, με τα όσα έχει υποστεί όλα αυτά τα χρόνια, έχει τη γνώση να βγάλει συμπεράσματα», υπογραμμίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ακολουθεί η ανακοίνωση :

plimmyres_kai_katastrofes_sto_dimo_lamieon_1