ΑΜΦΙΣΣΑ : Με ανάρτηση πανό και ομιλία τίμησε συμβολικά το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

.   17 Νοεμβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΜΦΙΣΣΑ : Με ανάρτηση πανό και ομιλία τίμησε συμβολικά το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Ο Ε. Αγγελόπουλος ενώ μιλά στη συμβολική κινητοποίηση του ΕΚ Φωκίδας για το Πολυτεχνείο

Με ανάρτηση πανό και ομιλία τίμησε συμβολικά το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Η συμβολική κίνηση έγινε στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Άμφισσα. Το πανό ανέγραφε «Το Πολυτεχνείο ζει – Έξω οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ. Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και τα δικαιώματά μας».

Στη διάρκειά της μίλησε ο Ευθύμιος Αγγελόπουλος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής:

«Όσο κι αν απειλεί η κυβέρνηση της ΝΔ με πρόστιμα και καταδίκες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα τιμούν και φέτος τα μηνύματα του Πολυτεχνείου που παραμένουν ζωντανά.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της ζωής μας δεν είναι μόνο αναγκαίος, αλλά αποτελεί καθήκον καθενός και καθεμιάς. Η μακρόχρονη πείρα του εργατικού ταξικού κινήματος δείχνει ότι ο αγώνας για τις ανάγκες των εργαζομένων σε σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική και την καταστολή του αστικού κράτους δεν μπορεί να πάρει αναβολή ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Είναι προϋπόθεση για να βρεθεί η εργατική τάξη ένα βήμα εμπρός για να υπερασπιστεί τη ζωή της και να ανοίξει τον δρόμο για το μέλλον που της αξίζει, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).