ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

«Η πανδημία αποκάλυψε όλη την απανθρωπιά του συστήματός σας»

.   15 Δεκεμβρίου 2020   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

«Η πανδημία αποκάλυψε όλη την απανθρωπιά του συστήματός σας»

Την σκληρή, ταξική πολιτική που εφαρμόζεται για την διαχείριση της πανδημίας ανέδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2021.

Υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός, που μέσα σε αυτές τις συνθήκες μειώνει τις δαπάνες για την Υγεία και αυξάνει τους έμμεσους φόρους, είναι το «πρόγευμα» για όσα θα ακολουθήσουν την περίοδο της «κανονικότητας».

Ο Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι «δεξιοί και αριστεροί ψάλτες του καπιταλισμού», μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνουμε σαν την υπόλοιπη Ευρώπη και τις ΗΠΑ που έχουν «πανίσχυρα» συστήματα Υγείας. «Τα πρότυπα σας κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος και αποκαλύφθηκε όλη η απανθρωπιά του καπιταλιστικού συστήματος», είπε, επισημαίνοντας πως αυτό το σύστημα θεωρεί την Υγεία εμπόρευμα γιατί καθοδηγείται από το κέρδος.

Ειδικά για την κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση κώφευσε στα αιτήματα των υγειονομικών, των Σωματείων και των άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος για μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να μετατραπούν οι χώροι δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης.

«Είμαστε δύο κόσμοι, είμαστε εμείς που υποστηρίζουμε την ανατροπή ενός βάρβαρου συστήματος, και είσαστε και οι υπόλοιποι που υποστηρίζετε την εξυπηρέτηση του και τσακώνεστε για το ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής», ανέφερε.