ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Β.ΕΥΒΟΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Β.ΕΥΒΟΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΙΣΤΙΑΙΑΣ – ΑΙΔΗΨΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΔΟΜΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΤΗΝ Β.ΕΥΒΟΙΑ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ!

Ολοένα και περισσότερα προβλήματα προκύπτουν στη μια και μοναδική δημόσια δομή υγείας για την περιοχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας  εν μέσω έξαρσης της πανδημίας.

Την ίδια στιγμή που ο λαός μας, με ευθύνη της κυβέρνησης δοκιμάζεται από τις συνέπειες της πανδημίας η κατάσταση παραμένει ακριβώς ίδια όπως και πριν.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως παρά την πανδημία, τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής σε νοσοκομειακή περίθαλψη ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, το κέντρο Υγείας της Ιστιαίας είναι όπως ακριβώς ήταν και πριν την πανδημία. Δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, σχεδόν το παραμικρό, παρά τα χρόνια αιτήματα κατοίκων και φορέων.

Οι λιγοστές προσλήψεις προσωπικού το προηγούμενο διάστημα, δεν μπορούν να καλύψουν τα μεγάλα κενά της περιοχής, την ανάγκη για επάρκεια ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας ιδιαίτερα τώρα που οι ανάγκες της περιοχής μεγαλώνουν λόγο τουρισμού.

          Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί, η αδυναμία του ΚΥ, σε πρόσφατο περιστατικό που ημέρα Κυριακή απαιτήθηκε μια απλή ακτινογραφία σε μικρής ηλικίας παιδί που τραυματίστηκε, να μην μπορεί να την πραγματοποιήσει και να αναγκαστεί να πάει στο ΓΝ Χαλκίδας.

          Απο την στιγμή που το ακτινολογικό τμήμα εξυπηρετείται από έναν ιατρό ακτινολόγο και έναν βοηθό, οι οποίοι και βεβαίως πρέπει και έχουν δικαίωμα να παίρνουν ρεπό, είναι δεδομένο πως θα υπάρχουν τέτοια κενά τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος αυξάνεται, τις απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Είναι αναγκαίο, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που ο πληθυσμός στην περιοχή πολλαπλασιάζεται, το ΚΥ Ιστίαιας να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων, με επαρκές προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό

Η γενικευμένη ανασφάλεια του πληθυσμού της περιοχής «αν πάθω κάτι πού θα πάω», που κυριαρχεί στα εργατικά – λαϊκά στρώματα έχει τη σφραγίδα της κυβέρνησης.

§  Καμία συγχώνευση- υποβάθμιση των νοσοκομείων της Εύβοιας.

§  Εδώ και τώρα γενναία ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

§  Καθολικό πρόγραμμα δημοσίου δωρεάν εμβολιασμού.

Ιούλιος 2021