Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας καταγγέλλει την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έτυχαν οι κάτοικοι Πευκοδάσους – Λιθοσωρός – Αλκυονίδες από το δήμαρχο Ερέτριας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας καταγγέλλει την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έτυχαν οι κάτοικοι Πευκοδάσους – Λιθοσωρός – Αλκυονίδες από το δήμαρχο Ερέτριας

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιμετώπιση που έτυχαν οι κάτοικοι Πευκοδάσους – Λιθοσωρός – Αλκυονίδες από το δήμαρχο Ερέτριας. Σήμερα το πρωί κάτοικοι της περιοχής προσήλθαν στο δημαρχείο Ερέτριας προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική διαμαρτυρία όπως είχαν ανακοινώσει και να καταθέσουν εκ νέου ψήφισμα της επιτροπής αγώνα κατοίκων και του Πολιτιστικού συλλόγου των οικισμών Μαλακώντα.
Ο δήμαρχος μπαίνοντας στο δημαρχείο και αντιλαμβανόμενος τους κατοίκους που είχαν αρχίσει να μαζεύονται τους φώναξε “τελειώσαμε, φύγετε” ενώ διέταξε και κλειδωθούν όλες οι πόρτες του Δημαρχείου!!!!

Δεν φτάνει που από πέρυσι έχουν καταθέσει αιτήματα σχετικά με την πυροπροστασία, με την οδοποιία και κύρια την αποκομιδή των σκουπιδιών τα οποία μένουν μετέωρα μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζονται από το δήμαρχο ως απειλή από την οποία έπρεπε να προστατευτεί το κτήριο και οι εργαζόμενοι του Δημαρχείου! Αλλά αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής, εκεί που οι διεκδικήσεις των λαϊκών οικογενειών μπαίνουν επίμονα στο τραπέζι να μεταχειρίζεται τον αυταρχισμό.

Στην Ερέτρια του τουρισμού, που οι δημότες χρυσοπληρώνουν τις σχετικές καμπάνιες διαχρονικά, που τα αιτήματα των μεγαλοξενοδόχων είναι εντολή για τη δημοτική αρχή και τα σχέδιά τους διευκολύνονται και υλοποιούνται άμεσα, οι κάτοικοι για να πάρουν τους αναγκαίους κάδους καθαριότητας στις γειτονιές τους πρέπει να κάνουν επανειλημμένα αιτήματα και παραστάσεις διαμαρτυρίας για να έχουν το αυτονόητο.

Μετά από συζήτηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο στα σκαλιά του δημαρχείου, καθώς όπως είπαμε οι εκπρόσωποι των κατοίκων δεν ήταν ευπρόσδεκτοι εντός δημαρχείου, υπήρξε η δέσμευση για τοποθέτηση εντός της ημέρας ενός κάδου και πιθανά άλλου ένα στο επόμενο διάστημα. Βέβαια και εδώ υπήρξε το ερώτημα (ας το θεωρήσουμε ρητορικό) από τον κύριο αντιδήμαρχο “έχω έναν κάδο αυτή τη στιγμή, να μην τον πάω στο ξενοδοχείο και να τον φέρω σε εσάς;”.

Όσο αφορά τις τρεις μικρές σακούλες σκουπιδιών τις οποίες τοποθέτησαν συμβολικά οι κάτοικοι στα σκαλιά του δημαρχείου και ο κύριος αντιδήμαρχος θέλησε να τις χρησιμοποιήσει για να φέρει σε αντιπαράθεση τους κατοίκους με τους εργάτες καθαριότητας (θέλετε να ψάχνουν οι εργάτες κάδο να τα πετάξουν …. ρώτησε…) επισημαίνουμε ότι εάν ο Δήμος είχε στελεχώσει την υπηρεσία με όλο το απαιτούμενο προσωπικό, τον εξοπλισμό, είχε επαρκές σχέδιο για την χωροθέτηση των κάδων, το πρόβλημα θα είχε αντιμετωπιστεί. Όμως η δημοτική αρχή στα χνάρια και των προηγούμενων επιλέγει να εφαρμόζει κατά γράμμα τις εντολές της κυβέρνησης σχετικά με την δρομολόγηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε χέρια ιδιωτών, την ενίσχυση του ΦΟΣΔΑ και τελικά να καταλήγει ο λαός να χρυσοπληρώνει το σκουπίδι…

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες τις Ερέτριας να βγάλουν συμπεράσματα από την κατάσταση αυτή, να πετάξει στα σκουπίδια τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής, την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας του δήμου, που αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οδηγεί σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να λειτουργήσει με κριτήριο τις ανάγκες των δημοτών, αλλά ικανοποιεί ανάγκες επιχειρηματικών ομίλων.

Η διέξοδος μπορεί να βρεθεί μόνο μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση, το συλλογικό αγώνα για όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των άνεργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας της περιοχής μας.

Παρασκευή 23/7/2021