ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

.   28 Αυγούστου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

27 Αυγούστου 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ
ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ    

Ταγματασφαλίτες και συγγενολόια…

Αυτή είναι η αντίληψη της δημοτικής αρχής και των προσκείμενων σε αυτή τοπικών κοινοτήτων για τα ονόματα που πρέπει να έχουν οι δρόμοι και οι πλατείες του Δήμου Δελφών.

Σε αλλαγές στα ονόματα δρόμων και πλατειών του Δήμου προχώρησε η δημοτική αρχή Δελφών, με την ανοχή των παρατάξεων “Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών” και “Πολίτες στο Προσκήνιο”, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13 Αυγούστου που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.

Ακόμη και για ένα τέτοιο σοβαρό κατά την άποψή μας ζήτημα, δεν έπαιξε ρόλο η συνολική ιστορία, το “αποτύπωμα” των συγκεκριμένων ονομάτων, αλλά απλά και μόνο να μην χαλάσουν οι σχέσεις με τα σόγια, μιας και εκεί βρίσκονται τα “ψηφαλάκια”…

Ως Λαϊκή Συσπείρωση, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την κα Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον κ. Δήμαρχο, ζητήσαμε έγκαιρα την απόσυρση των συγκεκριμένων θεμάτων.

Ζητήσαμε να έρθουν στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτή να γίνει επιτέλους δια ζώσης.

Έτσι κι αλλιώς, ούτε έκτακτο ή επείγον χαρακτήρα είχανε για να τα περάσει μεσ’ το 15αύγουστο, ούτε επαρκώς τεκμηριωμένα ήταν κάποια απ’ αυτά, απαιτούνταν διευκρινήσεις.

Επιπλέον, οι αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων και της δημοτικής αρχής σε δύο περιπτώσεις, με τις οποίες διαφωνούσαμε έτσι κι αλλιώς, όπως αποδείχθηκε ξεσήκωσαν αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις σε Κίρρα και Προσήλιο.   

Η δημοτική αρχή απάντησε αρνητικά και στα δύο αιτήματα που βάλαμε.

Κατά συνέπεια ψηφίσαμε αρνητικά και στα τέσσερα συνολικά θέματα που αφορούσαν ονοματοδοσίες.