Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου, βουλευτή Εύβοιας
και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας που γίνεται στα πλαίσια της πανελλαδικής απεργίας της ΠΟΕΔΗΝ.

Η νέα έξαρση της πανδημίας καθώς και η κατάσταση που βιώνουν υγειονομικοί και ασθενείς στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας άλλη μια φορά υπογραμμίζουν με τραγικό τρόπο τις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της υγείας, της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος Υγείας με ιδιωτικά κριτήρια.

Το «νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης είναι ακριβώς η περαιτέρω προώθηση αυτής της πολιτικής που χρόνια τώρα εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις είτε με το «μαστίγιο» των εισιτηρίων στα Νοσοκομεία και τους «κόφτες» στις εξετάσεις, είτε με το «καρότο» των αυτόνομων μονάδων υγείας.

Η πολιτική αυτή βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών για ένα σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με έμφαση στην πρόληψη, βρίσκεται στον αντίποδα των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και στα Κ.Υ. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες. Εμπόδιο είναι πως η Υγεία αντιμετωπίζεται ως κόστος για τους κρατικούς προϋπολογισμούς και ως ευκαιρία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Το ΚΚΕ με όλα τα μέσα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των μαχόμενων υγειονομικών και στις διεκδικήσεις τους για υγεία δημόσια και δωρεάν, για τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Και με την ερώτηση που σήμερα καταθέσαμε στη Βουλή διεκδικούμε:

  1. Άμεσα να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού και λοιπού προσωπικού) ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία όλων των τμημάτων.
  2. Να ανοίξουν τα τμήματα του Νέου Νοσοκομείου.
  3. Να διασφαλιστούν για τους συμβασιούχους εργαζομένους μόνιμη σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και να μπει τέλος στην εργασιακή τους ανασφάλεια και τη συνεχιζόμενη απληρωσια.
  4. Να παρθούν για να δοθούν άμεσα τα χρωστούμενα ρεπό.
  5. Να ενταχθούν όλοι οι υγειονομικοί στις ρυθμίσεις των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.