ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12:00, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, ΤΚ 10671, Αθήνα)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12:00, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, ΤΚ 10671, Αθήνα)

.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

 • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
 • Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
 • Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
 • Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
 • Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

AΠ:  Α007/2021
Ημερομηνία: 21/10/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12:00, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, ΤΚ 10671, Αθήνα).

Καλούμε όλον τον δημοσιογραφικό κόσμο να παρευρεθεί, ώστε να παρακολουθήσει και να καταγράψει την τοποθέτηση των σωματείων με απώτερο σκοπό την Δημοσιοποίηση  του διαχρονικού εγκλήματος που τελείται στην ιστορική Βιομηχανία.

Τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στην τοποθέτησή τους θα καταδείξουν:

 • Τις δυνατότητες που έχει αυτή η βιομηχανία ως η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο με τα δικά της μεταλλεύματα.
 • Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για συνειδητή και μεθοδευμένη υπερχρέωση της βιομηχανίας στην ΔΕΗ (αν πλήρωνε με τιμολόγια που πληρώνουν διαχρονικά οι σημερινοί υποψήφιοι επενδυτές της ΛΑΡΚΟ, τότε η ΔΕΗ είναι να επιστρέψει στη ΛΑΡΚΟ πάνω από 100 εκατομμύρια).
 • Την συνειδητή και μεθοδευμένη απόδοση του προστίμου των «κρατικών ενισχύσεων», καθώς και την εργαλειοποίηση του με σκοπό το ξεπούλημα και την διάλυση της ΛΑΡΚΟ ενώ αυτή δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από το κράτος (μετά τη διαδικασία εκποίησης το πρόστιμο θα διαγραφεί όπως λένε).
 • Πώς μέσα από τη διαδικασία της «εκκαθάρισης εν λειτουργία» της έχουν δοθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της 100 plus εκατομμύρια ευρώ, extra (άλλα 140 εκατομμύρια έχει εισπράξει από τις πωλήσεις αυτό το διάστημα) και απαξιώθηκε μέχρι «τελικής πτώσεως», έχει εγκαταλειφθεί και είναι σε μη λειτουργική κατάσταση το 90% των εγκαταστάσεων έτσι ώστε  να απαξιωθεί εις βάρος  του  Δημοσίου  συμφέροντος  και  να  δημιουργηθούν  οι συνθήκες   για  το  σταμάτημα  της  λειτουργίας  και  την  όξυνση  του  εκβιασμού  στους εργαζομένους.
 • Πώς οι εργαζόμενοι  της  ΛΑΡΚΟ  έχουν  ανεξάντλητες  δυνατότητες  με  βάση  την τεχνογνωσία τους αλλά διαχρονικά εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με μικρές αμοιβές.
 • Πώς η κυβέρνηση μέσα από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, αυτές τις συνθήκες τις έκανε πιο επικίνδυνες και πιο δύσκολες ενώ παράλληλα σακάτεψε το πενιχρό εισόδημα μας.
 • Την τραγική κατάσταση  στην  οποία  βρίσκεται  σήμερα  η  ΛΑΡΚΟ  έχοντας  φτάσει  στο τελικό στάδιο της εγκληματικής εκποίησης.
 • Πώς παρά τις τεράστιες δυνατότητες  που  υπάρχουν  η  κυβέρνηση  εμπαίζει  τους εργαζόμενους εδώ και 22 μήνες δεν διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους ενώ δεν διασφαλίζει την συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της βιομηχανίας για να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης  στην  οικονομία  της  Χώρας  ώστε  όχι  μόνο  να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας  αλλά  να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες.
 • Τις τραγικές επιπτώσεις που θα έχει η πολιτική της Κυβέρνησης για την ΛΑΡΚΟ, τόσο στους δείκτες ανεργίας στους πέντε νομούς που δραστηριοποιείται όσο και συνολικά στην οικονομία της χώρας.

Έχοντας δεδομένο από την πλευρά μας ότι η πλειοψηφία του δημοσιογραφικού κόσμου αποτελείται από φωνές και πένες που μεταδίδουν την αντικειμενική αλήθεια, σας καλούμε την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεντεύξεων τύπου της ΕΣΗΕΑ να ακουστεί και να μεταδοθεί ολόκληρη η αλήθεια για το έγκλημα που διαδραματίζεται στην ΛΑΡΚΟ.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Τα  Δ.Σ. των Σωματείων