Το Μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα

.   5 Νοεμβρίου 2021   Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το Μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο της Πέμπτης στην Αθήνα

Μήνυμα αγώνα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων στέλνουν τα πανεργατικά συλλαλητήρια που οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις της χώρας. Την αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξαν σήμερα τα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και αρκετές ακόμα πόλεις, ενώ οι σχετικές πρωτοβουλίες Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων συνεχίζονται τις επόμενες μέρες.

Τα δεκάδες συλλαλητήρια οργανώθηκαν με βάση τη συζήτηση και τις αποφάσεις μαζικών συσκέψεων που προηγήθηκαν σε μια σειρά περιοχές στις αρχές Οκτώβρη, με αφετηρία τη σύσκεψη που έγινε στο «Σπόρτιγκ» με τη συμμετοχή πάνω από 400 πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων. Με σταθμό τις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι εντείνουν τη δράση τους με στόχο την κλιμάκωση και τη διαμόρφωση ενός μεγάλου απεργιακού μετώπου σε όλη τη χώρα.

Στην κατεύθυνση αυτή θέτουν στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, για κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για προστασία της συνδικαλιστικής δράσης. Μέτωπα πάλης που συγκρούονται με τον πυρήνα των αντεργατικών μέτρων όλων των κυβερνήσεων και ειδικά με τον πρόσφατο νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη.